Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подгр. свещи на антифриза-JTD - УСПЕШНО ЗАВЪРШЕНО

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Трябваше ли да пишеш тези два реда:
    Jimy написа:
    С много серьозни инструменти работиш:сонди-монди , мултицети и т.н. Yellow_Flash_Colorz_PDT_08 !Не ги разбирам тези работи...Аз ще се опитам да съхраня,съществуващото оборудване и ако успея ще го снимам.Но ако не стане,ще ти идвам на гости !
    ... за да стигнем до сериозната част на поста ти:
    Jimy написа:
    ?!
    Това последното не подлежи на съмнение А сега аз не разбрах - твоите също не работят, така ли ? Или не знаеш дали работят?

Коментар

Въобще немога да разбера какво става...зная че съществува системата ,защото ясно ги виждам тея свещи.Но нали купих колата скоро и от тогава няма толкова ниски температури,зада отчета че подпомагащата система сработва!Според твойте "датчици" тя сработва и при по-високи температури от три градуса,но при мен и тъпия термостат е за смяна и реално няма как да отчета ефекта,дори и да действа! Иначе при евентулен неуспех...абе аз си казах!Чао и успех!
      Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
      Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
      http://www.keepfighting.ms

Коментар

При постоянно отворен термостат и тази система работеща - лошо - колата трябва да отчете поне 70 градуса за да спре тока към тези свещи. Иначе ти товари алтернатора с около 50 ампера, а това е много, много... Особено ако работят фарове, парно, реотани отзад..... Да не говорим за системното недозареждане на батерията. Да повторя - от запалване , без свещите колата вдига на място, без никакви други консуматори по 10-на градуса на всеки 3 минути, а със свещите - 10 градуса за около минута и 40 секунди. НАскоро в топлите дни стрелката стигна 90 градуса буквално за 6-7 минути с минута на място и 5 минути каране. Не можах да повярвам че толкова бързо стана. Даже и лятото беше немислимо такова положение.

Коментар

Тази тема има нужда от освежаване!За да си продължим мислите...вече съм със "сменен" термостат/още юни месец, и ако някой е прочел,щото аз си се похвалих де...не съм сменил термостата ,а добавих още един - от рено 5/! Сега обаче имам въпрос: ogi28b успя ли да си купиш свещи за подгрев на антифриза? Каква марка и модел?! Аз питам в Косер/Пловдив/ и ме гледат странно...между другото всички ме гледат странно. Трябва да разпечатам темата,ако ми позволиш и да образовам търгашите в махалата! Между другото за Беру/модел-0 100 226 376/ от магазин в София ми искат по 42лв за бройка! Търся по-евтин вариант и на друга фирма.И последен въпрос: при евентуалната им подмяна вероятно ще е нужно обезвъздушаване на охладителната система ,нали? Предполагам ,че свещите са "боднати" директно в течността или бъркам? Поздрави!

Коментар

Да, разбира се, директно в антифриза са, смяната им води до изтичане на течност. Това може би ще е повод и да смениш целия антифриз, ако не си го сменял скоро И аз като питах за свещи в различни магазини, ме гледаха като индианец - пишеща машина. Някои дори не знаеха за такова нещо, други твърдяха че на моята кола няма... абе разбирачи колко’ искаш.Свещи така и не купих, защото се оказа че моите работят. Да не би и твоите да работят, и само да набиеш пари? Провери ги! Има тема и в ланчия-форума, един колега предлагаше добра цена, си спомням. В аутоиталия ми искаха над 50 лева на бройка, с поръчка - 2 седмици. хит-ко също ги предлагаше някъде там - 50 лева. Ама пак ти казвам - не бързай, провери ги, може би и при теб проблемът е в кабелите. Провери дали идва ток в началото като запалиш. Ако идва - провери свещите ако работят, давай като мене - с лустер клема 6-ца, или нещо по-интелигентно. Питай каквото те интересува друго.

Коментар

ogi28b написа:
              Мдаааааа.... Не искам да ви описвам какво удовлетворение изпитах, когато с 2 работещи подгряващи свещи, духаше топло на 3-та минута, стрелката отлепи на 7-та , а ...
              Здрасти ogi28b, и моето удовлетворение е голямо след като разбрах ,че и при трите лули има напрежение от 12в...няколко секунди след старта на студеният двигател. Със спрей /някъв за почистване на сп.дискове/ напръсках хубаво вътре в лулите. После със ситна шкурка простъргах "пина" на свещите и пак със спрея...миии резултата е невероятен. при външна температура от 17гр/мерено чрез датчика на климатроника/ стрелката отлепи на 5минута. Не ъм пускал парното по-рано и единственият консуматор, освен свещите беше радиото. Едно уточение: все още не съм сигурен дали всички свещи работят, но че стига ток до тях в момента е ясно!!! Чисти клеми ... топла кола! Чакам един приятел да дойде и да замери свещите /щото аз съм много зле и не знам как/ и тогава ще съм сигурен за изправността на системата.Моят съвет към всички:проверете си контактните клеми,след това търсете друго решение!

Коментар

Извинявай че ще те разочаровам, но при такава външна температура, е напълно нормално стрелката да отлепи на 5 минута дори и без свещи. Свещите се проверяват като вземеш един кабел от 2.5 кв. мм, допреш го до + на акум. и леко го допреш до свещта - ако мине лека искра - тегли ток, работи. И с мултицет показва 0.7 ома самата свещ.

Коментар

Показание от 1,2 и на трите свещи,какво означава. Приятелят ,на който разчитах работи с китайска машинка и аз забелязах ,че я настрои като показалеца/врътката/ сочеше към "200". Днес при външна температура от 7гр. /мерено пак чрез външния датчик на климатроника/ стрелката отлепи на 5-тата минута. Този път обаче овтомобила беше в движение и умишлено се опитвах да шофирам, като поддържам максимум 1700 оборота на двигателя. Вчера си махнах кората под мотора/и това може да се вземе предвид, като утежняващо обстоятелство/.

Коментар

Jimy написа:
                    Тази тема има нужда от освежаване!За да си продължим мислите...вече съм със "сменен" термостат/още юни месец, и ако някой е прочел,щото аз си се похвалих де...не съм сменил термостата ,а добавих още един - от рено 5/! Сега обаче имам въпрос: ogi28b успя ли да си купиш свещи за подгрев на антифриза? Каква марка и модел?! Аз питам в Косер/Пловдив/ и ме гледат странно...между другото всички ме гледат странно. Трябва да разпечатам темата,ако ми позволиш и да образовам търгашите в махалата! Между другото за Беру/модел-0 100 226 376/ от магазин в София ми искат по 42лв за бройка! Търся по-евтин вариант и на друга фирма.И последен въпрос: при евентуалната им подмяна вероятно ще е нужно обезвъздушаване на охладителната система ,нали? Предполагам ,че свещите са "боднати" директно в течността или бъркам? Поздрави!
                    Колеги, и мойте свещи ги взех на Беру,но за по 35 лв. от един магазин в Перник! Системата за подгряване си я направих сам,защото ми се стори полезна, а мойта количка я нямаше...ако някой иска да си сложи и има въпроси да пише...Поздрави, 455115
                    Alfa Romeo 146 1.9 JTD

Коментар

Колегата с цифрите Yellow_Flash_Colorz_PDT_08 ... бих искал да те помоля,да направиш един "мануал" за всички, които искат тази система и в свойте си коли. И едно въпросче: тези Беру за които говориш същите ли са ,като тези за които говорят и колегите по-горе? Защото питах Hitko и той ми каза ,че свещите за охладителната система са специфични!

Коментар

Браво за усилието колега, но искам дебело да подчертая че оригинално системата има свой собствен независим ЕКУ, който следи напрежението, обороти на двигателя, а също така и система от релета чрез която ЕКУто прекъсва системата когато някоя свещ даде на късо. Следи се също и температурата на антифриза чрез независим датчик, според мануала. И аз с интерес очаквам да видя по каква схема си го направил?

Коментар

Jimy написа:
                          Колегата с цифрите Yellow_Flash_Colorz_PDT_08 ... бих искал да те помоля,да направиш един "мануал" за всички, които искат тази система и в свойте си коли. И едно въпросче: тези Беру за които говориш същите ли са ,като тези за които говорят и колегите по-горе? Защото питах Hitko и той ми каза ,че свещите за охладителната система са специфични!
                          Няма проблем! Имам и снимки,само дето тия дни съм малко зает,но от другата седмица ще го напиша и кача! Управлението съм го направил с 3 терморелета и оригиналния датчик като в зависимост от градусите работят сътветно 3-те до 60 2-те до 70 и 1 до 80 градуса после се изключва цялата с-ма!За предпазване от късо има по един предпазител на всяка свещ и един общ за всичките свещи. А за свещите абсолютно същите на Беру са с номер:0100226376 на тях също пише номера и BERU GERMANY
                          Alfa Romeo 146 1.9 JTD

Коментар

@455115 - kakво стана със снимковия материал ?
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

понеже карам на къси разтояния и акумолатора ми неможе да зареди за това кратко врема поради голямата консумация на подгревните свещи имам въпрос как може да стане тази система да я командвам ръчно с някъкво копче в купето?кое реле ги управлява зада му спра тока
                              BRAVA 1.9 JTD 105hp+ EX
                              E46 320D

Коментар

Искам да ви информирам за подгревните свещи на антифриза, че вече имаме на много добри цени - ето и линк към сайта: http://www.axm-auto.com/index2.php?b...menkl=1&show=1

Коментар

Working...
                                X