Оги, да не ровя пак темата, подгрева влияеше ли се от външната температура?Ако да, от датчика в дебитомера ли или от този в огледалото, понеже карам с извадена букса
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
И аз потвърждавам че става с лустер клеми директно на свещите... даже с гедоренце завих клемите без да свалям нито един маркуч...На пипане ... топлят... сега остава да има и ефект, но чудо... надали ще стане П.С. Аз съм и с термостат от рено за 4лв...
Да питам една работа за тези свещи.На FESa има опция да се активират тези свещи.Пише че трябва да се чуе сработването на релетата.Правил ли е някой тази проба и чува ли релетата, че при мен не се чуват.И ако някой разбира да каже само на мен ли ми се струва че релетата нещо са обкани в тази схема, и не мога да открия защо не щакат мойте релета.http://download.fiat-bg.org/Books/Br...траница 436
Системата е напълно независима от главния компютър на колата и не можеш да се свържеш с нея никак, защото това изобщо не е предвидено като опция. Пишете му на пича да си оправи ФЕС-а.
Ами по схемата не изглежда да е напълно независима.Има един проводник за връзка между главното ЕКУ и това за допълнителният подгрев - от модул 295 ЕЦУ (Конектор Б пин 40) до модул 357.А и аз не искам да се свързвам с нея, искам само да я активирам както се кативират другите свещи и актуатори.
Ами по схемата не изглежда да е напълно независима.Има един проводник за връзка между главното ЕКУ и това за допълнителният подгрев - от модул 295 ЕЦУ (Конектор Б пин 40) до модул 357.А и аз не искам да се свързвам с нея, искам само да я активирам както се кативират другите свещи и актуатори.
Провери ли за какво е този кабел. За да активираш това, което искаш - трябва по някакъв начин да си свързан с нея, а както казах - връзка между компютрите няма. (Освен цитирания кабел, който излиза от компютъра на колата и се разделя на две: едно за таблото на колата и едно за компютъра на подгр. свещи. По този кабел върви сигналът за оборотите на двигателя.) И понеже такъв начин няма - затова и не можеш да активираш нищо със софтуер. Та кажете му на човека да си ремонтира ФЕС-а.
Коментар