Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подгр. свещи на антифриза-JTD - УСПЕШНО ЗАВЪРШЕНО

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

остава и да се похвалиш за колко време ти се сгрява печката при минусови температурки Yellow_Flash_Colorz_PDT_08
    FIAT MAREA 1.9 TD100 ELX

Коментар

ааааааааа бе мани минава един пичага и се заприказвахме и като му казах какво правя, тойу вика "абе идва пролетта бе, я ги заеби..." още в понеделник сутринта ако е по-студено, ще направя засичане. макар че горе долу за всеки 10 градуса трябва около минута и половина, така че ако сега е било примерно 5 градуса, от -15 ще стопли за +3 минути поне така се надявам

Коментар

Пак да я върна темата малкмо, искам само да ви кажа че сега загряването на колата и стоплянето в купето просто кърти всякакви мифки, несравнимо по-добро е!

Коментар

А мойта няма такава с-ма...ебаси колямо кьорене с подвижната лампа и накрая да ислезе че просто при мен няма такава система
          Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
          Uno 75 1.5i.e.8V 88`

Коментар

еми колега , във "вашия" форум (пиша така щото ланчията ти е на 1-во място, а не фичката) колегата BO обясни че са забодени на парното радиаторче, нормално е да не можеш да ги видиш. Но ето и парадоксите - според БЕРУ свещта я има във всички JTD, а според ЕПЕР - само в браво/а/мареа и А-145/146/156, и то само във версиите 1.9, а не 2.4. Вероятно при 2.4 мотора е решено по друг начин - изгорелите газове нещо си....

Коментар

Според Алфистите, до 99-та е била екстра, при някои модели на Алфа 156,166, след 99-та е серийно, обче според Епер-а системата е преди радиаторчето на парното /тоест на маркуча от двигателя към радиатора + някакъв температурен датчик/ та значи при мен няма такова нещо...А относно форумите, всичко произведено в Италия е видоизменен Фиат и "вашия" "нашия" форум си е малко изкуствено диференциране, както сам виждаш се подвизавам и в трите форума под един и същ ник и съм карал и трите марки /с чувствителен превес при Алфи-те/ та понеже като махнеш дизайна отдолу се показва една и съща кола /независимо от емблемата на предния капак/ аз лично не правя много разлика.
              Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
              Uno 75 1.5i.e.8V 88`

Коментар

Има ли индикация на таблото когато работят тези свещи за подгряването...кога включват?кога изключват?
                ogi28b написа:
                предста’аш ли си изведнъж се оказва че имаш, и че си работат и трите... Добре, а тогава мойта печка що стопля чак за 12 минути? Something is rotten in the state of Denmark!

Коментар

Имаш ЛС по темата. Няма индикация на таблото. Според един виден експерт, чието име няма да назовавам, той каза че мигала лампата за другите свещи ако не работат, бил напълно сигурен щото точно тази система я знаел като 2 и 2 = 4. После като питах дали ми дава цена на една свещ или на трите общо, беше дяволски учуден че има повече от една такава свещ.... абе моля ти се... експерти....

Коментар

ogi28b,Хвала Тази история требе да се нарече оГисея :D
                    Marea Weekend TD100 ELX '97

Коментар

Днес реших да проверя дали има и каква е праговата температура на сработване на тази с-ма. Мислех че при около 20 градуса няма да заработят. При напълно изстинал двг, околна температура 18 градуса, и трите работеха веднага след запалването. Утре и вдругиден ще меря и при по-високи температури, както и при не-напълно изстинал двигател.

Коментар

Някой колега по-нагоре писа, че само на 1.9 JTD я има тази система, на мойто пунто 1.9 JTD 2000 г. има ли го ?

Коментар

Даже да не казвам и само на 182 Б4. по еПЕР не дава ли нещо - виж във вентилация - supplementary heating

Коментар

и аз и аз....

Здрасти ,ogi28b!Следя темата още преди да си купя фиата от подписа!Тази система още повече затвърди доброто ми мнение за JTD105.С най-голямо задоволство открих,като се прибрах в Пловдив,че и моя двигател притежава същата система,о чудо...!Сега идва и въпроса ми,видях че си "изкъртил" лулите ,няма ли друг начин,т.е. лулите не сработваха ли че ги разкара ,или бяха скапани,нагорели и т.н. ?!
                            Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                            Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                            http://www.keepfighting.ms

Коментар

Re: и аз и аз....

Jimy написа:
                              Сега идва и въпроса ми,видях че си "изкъртил" лулите ,няма ли друг начин,т.е. лулите не сработваха ли че ги разкара ,или бяха скапани,нагорели и т.н. ?!
                              Бяха скапани, нагорели, едната - стопена, а другите две - разхлабени мръсни щипки, пълни с боклуци.... абе изобщо - за нищо не ставаха. А и като ги закача няма как да разбера дали топлят - нямам ампер клещи под ръка. А и така поне съм сигурен в здравината на връзките, и лесно мога да меря кога работи - кога не, само боцвам сондата в винтчето на лустер-клемата и гледам мултицетъра. Тия дни като беше топло , от 18 градуса външна температура двигателя загрява за 3 светофара време, километър и половина, направо невероятно бързо! ланчията не загрява така, дето е 1.8 бензин

Коментар

С много серьозни инструменти работиш:сонди-монди , мултицети и т.н. Yellow_Flash_Colorz_PDT_08 !Не ги разбирам тези работи...Аз ще се опитам да съхраня,съществуващото оборудване и ако успея ще го снимам.Но ако не стане,ще ти идвам на гости ! ?!
                                Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                                Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                                http://www.keepfighting.ms

Коментар

Working...
                                X