Еми не знам ето сега какво се получи: откачих всички кабели и запалих на температура около 4 градуса според климатика. Една минута след запалване имаше +12 на трите кабела. В същия момент свещите показваха съпротивление от 0.8 до 1.0 ома което за 200 ватова свещ мисля че е нормално. само Сондите дадоха от 0.2 до 0.3, така че предвид грешката на уреда, мисля че всичко е нормално УЖ. И така с откачени кабели започнах да броя за колко време ще стопли. Изключено парно, габарити, никакви други консуматори, проверявах нешрекъснато маркуча към радиатора да не би термостата да не е в ред, напълно студен остана до над 80 градуса. За 80 имам предвид точицата преди средата на уреда. началото го взимам за 50, края за 130, така всяка точица е около 10 градуса.Резултати: От запалване до начало на мръдване на стрелката (до 50 градуса) - точно 12 минути, но нека са 12 минути +/- 5 секунди.До 60 градуса - 15 минути и 30 секунди (+3:30)До 70 градуса - 19 минути и 45 секунди (+3:15)До 80 градуса - 24 мнути и 30 секунди (+4:45)М/у 70 и 80 случайно мина едно приятелче с такси СЕАТ некакъв комби, 1.7 SDI , вдигна капака и в неговия мотор имаше абсолютно същите свещи - 3 на брой, на изхода на водата от двигателя, на невероятно удобно място за пипане и работа. Питах го за колко време му стопля колата, той каза че от тях като запали и стигне до светофара, вече му духа топло, говорим за 300-350-400 метра, а като време - около 2 минути максимумНа мен топлото ми се явява като тръгна от слатина, та чак някъде м/у гара подуене и моста чавдар, движейки се по данаил николаев, това са грубо 3 километра, или 7-8 минути, като колата е работила не по-малко от 3-4 минути на място задължително!Утре сутринта ще запаля и ще вида как би загряло евентуално с 2 работещи свещи, защото третата лула ми е напълно стопена в тази част която трябва да я захване за свещта, а другите уж са здрави и трябва да работят... И в четвъртък на диагностиката в ауто италия очаквам да ми кажат "работи ти всичко, само си смени лулата" , на което аз ще отговоря "добре бе, колега, защо тогава колата ми загрява за абсолютно еднакво време при закачени и при откачени захранващи кабели на тези свещи???", пък да видим....Довечера ще хвана моя човек с шкодата фабия също 1.7 SDI да видя дали в неговата има такива свещи и ще го питам за колко му загрява. А тоя с таксито като му казах че една от тези 3 свещи е 54 лева, почна да ми се смее....

Коментар