Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каране на резерва

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Каране на резерва

Като гледам различни теми, колегите не препоръчват карането на резерва. Но какво да се прави, се пари няма. Аз през тези 2 години от както карам Пунтото предимно на резерва карам. И все наливам за по 10-20 лева, колкото да изгася лампичката за момент. Наливам за повече ако ми предстои извънградско но това е много рядко. Смятам да променя този стил на заделяне на пари за гориво. Та въпроса ми е какви са последствията от такъв начин на каране.
    Fiat Punto 1.7TD

е немога да го разбера това помисли малко дали ще даваш 20лв. през два дена или 100лв. през две седмици не е ли едно и също а моя съвет е напълни си резервоара до горе и после само си допълвай за 10/20лв. абсолютно същото е просто резервоара ще ти е пълен до горе

Коментар

BAI MILE написа:
      дали ще даваш 20лв. през два дена или 100лв. през две седмици не е ли едно и също а моя съвет е напълни си резервоара до горе
      Да де. Ама точно това все не успявам да го направя. Като взема заплатата и като отделя по приоритети заем, ток, телефони, клиника, ясли...за детето, кухня, като останат 200-300лв. за ядене за месеца . Как от тях да дам 100 кинта. Жената е още в майчинство и сме на мойта заплата. . Както и да е просто системата ми е грешна. Не ми беше идеята да се оплаквам иначе щях да постна в общи.Та въпроса ми беше какви са подследствията от карането на резерва? Помпа, филтри....? Или просто това е мит?
      Fiat Punto 1.7TD

Коментар

горивния филтър май ще се пълни с повече мизерии и дано да не глътне въздух аз отначало бях така, ама за всеки случай след горивния сложих едно малко прозрачно филтърче и по него се ориентира дали ми дърпа въздух, а и все пак е втори филтър.

Коментар

не е никак добре да краш на резерва особено сега зимата ,с тия кондензи ,мизерии и глупости !!Измисли начин да напълниш резервоара и допълвай (както те посъветва колегата ) ,иначе има голяма вероятнос да береш ядове !
          фиатче Браво 2.0

Коментар

Ясно, ще гледам да не падам под средата и ще си доливам...
            Fiat Punto 1.7TD

Коментар

ама не смуче ли сондата и в двата варианта от долу се
              Fiat Tempra 1.9TDI SW 1994 Liberty

Коментар

broicov написа:
                ама не смуче ли сондата и в двата варианта от долу се
                прав си няма никакво значение дали караш с 5 или 50л. нафта. все пак имаш форивен филтър който служи освен да събира боклуци я да олавя и вода.P.S. на горивния филтър му дават живот 20000км. но предполагам че всички вие включайше и моя милост го сменяме на по 10000км.
                FIAT Marea 1.9TD/100

Коментар

Working...
                X