Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъса пистовия ремък

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Скъса пистовия ремък

Днес ми се скъса пистовия ремък и демферната шайба. Смених демферната шайба, изпъващите ролки и ремъка и ИМАМ ПРОБЛЕМ - изхвърля пистовия ремък(5 мин. работи и ремъка изкача). МОЛЯ за съвети. Двигателят е 2.4jtd.
    ланчия либра 2.4 jtd 150к 2005 г--учебна

Разбит лагер на опъващата ролка. Само ролката ли смени или и лагера?
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Нещо не е наред със изпъващата ролка както я наричаш.От нея вероятно изхвърля ремъка.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Открих проблема-беше се развалила резбата на болта към блока на обтяжната ролка(тази с пружината :D
        ланчия либра 2.4 jtd 150к 2005 г--учебна

Коментар

Познах донякъде защото и аз имах проблем с тази ролка.Механизма за обтягане се разчеква и ролката започва да се мъчи да изхвърля ремъка.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

ivanvanko написа:
            Открих проблема-беше се развалила резбата на болта към блока на обтяжната ролка(тази с пружината :D
            Лятото имах същя проблем, цялата конзола със все ролка и т.н. ми смениха срещу 280 лв и се приключи, резбата също беше отишла, преди това скъсах 2 ремъка за около седмица и все като ги слагаха "всичко е точно, пълно съосие има... бля бля" Двигателя пак е 2.4JTD
            Fiat Marea 130JTD Weekend HLX

Коментар

Аз съм с Браво ТД100 и ми къса пистовия ремък надлъжно(изтънява го)или пък го изхвърля,обаче има и необичаен шум от компресора на климатика(чукане).Има ли шанс да е същия проблем с обтяжната ролка или е от компресора?И къде да ида да го погледнат?!?

Коментар

Аз за един ден скъсах 2 ремъка. Оказа се също обтягащата ролка. По точно лагеруването в оста и - там има месингова втулка която беше заминала.Смених я и от тогава нямам проблем. Новата струваше 59 лв. в ТиН Кар.

Коментар

И при мен се оказа обтягащата ролка,но и лагера на компресора беше заминал!!

Коментар

ре

бе и ас имам сущиа проблем ама намене ми блокират оптиайните ролки ама като погледнах бражата ми нема предпазен капак мойели да е от него

Коментар

Working...
                    X