Ето последните данни: 72 литра за 840 км = под 8.6/100 градско. Доволно След пътуването - 30.71 литра за 632 км = по-малко от 4.9 литра за 100 км!!! Не съм сигурен че е пълнено до ръба обаче. Но все пак смятам че това е един съвсем приличен и нормален разход, което не означава че няма да проверя всичко което съм намислил Вече и подписа ми е по-симпатичен - не показва повече от 8
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зимно и лятно гориво - разлика в работата на ДВГ?
Collapse
X
-
ogi28b написа:Ето последните данни: 72 литра за 840 км = под 8.6/100 градско. Доволно След пътуването - 30.71 литра за 632 км = по-малко от 4.9 литра за 100 км!!! Не съм сигурен че е пълнено до ръба обаче. Но все пак смятам че това е един съвсем приличен и нормален разход, което не означава че няма да проверя всичко което съм намислил Вече и подписа ми е по-симпатичен - не показва повече от 8A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Както подозирах - пълнено е до първото изключване на пистолета. Както и да е, сега като я напълня ще си покаже.Искам за пореден път, мисля че и в началото на темата го пишеше - да изкажа огромното си въмущение от горивото на бензиностанции лукойл. Сега колата е натъпкана с такова и ..... мощността не е същата, на празен ход двигателя работи неравномерно, на моменти оборотите падат под 700, чува се едно чукане такова някакво, докато с горивото което си сипвам от екото на шипченски, е съвсем различно. То и преди го бях написал де, но сега затвърдих мнението си. Таковал съм ги и 5-те стотинки отстъпка. То с нея, без нея.... поне 5 % да бяха, да знам че имам отстъпка.... Предпочитам без отстъпка да сипвам читаво гориво, отколкото с отстъпка - боклуци. Сигурно ако не беше с тва гориво, можеше и на 4.5 да падне разхода извънградско. Както и да е, за съжаление имам още над 45 литра "лукойлско отлежало".Нямам нищо общо с която и да е бензиностанция от цитираните! Споделям личните си наблюдения за работата на колата с двете горива.
Коментар
-
ogi28b написа:Stefan Hadjov написа:Провери следните неща на колата си,които водят до завишен разход и когато двигателя ти е ОК:налягане в гумитеFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:ogi28b написа:Stefan Hadjov написа:Провери следните неща на колата си,които водят до завишен разход и когато двигателя ти е ОК:налягане в гумите
Коментар
-
peho написа:Tornado написа:ogi28b написа:Stefan Hadjov написа:Провери следните неща на колата си,които водят до завишен разход и когато двигателя ти е ОК:налягане в гумите
Коментар
-
Не е имало такова нещо. Единствено забелязвам че сега има по-добра инерция. Но като съм нямал база за сравнение... Откакто я имам, съм я помпал все там на разваления уред Както и да е, минало-било... Днес открих че ми тече гориво от филтъра , от дренажа, със скорост 3 капки за 4 секунди когато колата работи. А то стана 100 страници тема че много харчи. С тоя теч даже малко си беше - едва 9 литра и 1/2 на 100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар