колеги, прави ми впечатление че откакто захладня, колата не върви така както вървеше, разхода се увеличи, ускорението е по-слабо, има много лека неравномерна работа, в рамките на 30-40 оборота. Дали е от горивото? Има ли в крайна сметка зимна и лятна нафта? Днес в пежото 206, което е зареждано за последно в края на август със сигурност, защото досега беше в сервиз, то е 2.0 хди 90 к.с. но трябва да ви кажа че беше като самолет! докато бравата беше така през лятото, сега е по-слаба. Свързвам го с горивото. Винаги я зареждам на 1 и съща бензиноколонка до капачката. Не съм сигурен кога за последно е сменян филтъра за горивото, но е преди около 10 000 км или по-скоро, а във времето е около година назад или по-скоро.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зимно и лятно гориво - разлика в работата на ДВГ?
Collapse
X
-
nanio написа:vsd, кофти работа може да си заредил от "лоша партида". Аз затова зареждам за по 20лв да не се ядосвам ако съм уцелил гадна нафта.Иначе като четох поста на ogi28b все едно аз го бях писал. Само дето нашата служебна е Berlingo 2.0 HDi пак 90 к.с. И моя филтър е на около 10000 km. Ще го сменя за всеки случай. Може да се е зацапал вече.
Коментар
-
За нафтата на ШЕЛ ще кажа по-късно дали ми харесва, но на Лукойл със сигурност не ме кефи. Карам служебно Пежо 306 дизел и колата от подписа, с Лукойл-ска нафта нямат динамика и губят мощност, същото сподели и един колега с Астра, та затова ти казвам да опиташ с ОМВ, ама като ти остане малко от тая дето си я налял че да не разваля хубавата нафтаОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар