Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За замръзването на нафтата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За замръзването на нафтата

Първо да уточня че прочетох всички теми. Много бяха полезни, само не открих конкретен отговор на един въпрос - кога да слагам добавка против замръзване? Примерно аз съм във Варна, тука под -5 си е рядкост сякаш. Има ли някаква температурна граница? Или се смята - под 0 сипваш добавка и това е. Питам защото напоследък паднаха температурите тука, но не под -1. Знам че от нафта до нафта има разлика, но все пак - под каква температура да се притеснявам? Да не стане така, че колегите из страната дето нощем бели мечки бродят по улиците да ми се изсмеят дето пълня резервоара с бози, а вънка 0 градуса.За сведение - сипвам нафта само от ’чист’ Лукойл.

Питай Любка Кумчева....! Сега сериозно,... на повечето добавки (против замръзване) пише, че имат смисъл само ако са сложени в резервоара преди да се налее гориво ....И ПРЕДИ температурите да са станали минусови.
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Ясно, че преди белата се слага. Ама аз защо да питам Любка, аз не питам кога ще стане студено, а дали примерно един марж докъм -5 градуса е безопасен за дизела.

Коментар

Ами защото докато "изгоря" един резервоар примерно времето може да е варирало от +10 до -10.Всичко зависи каква нафта си налял.Преди имаше по БДС /Български държавен стандарт/ два вида дизелово гориво... зимно и лятно, сега какво е един господ знае.Принципно от 01.11 са длъжни да зареждат цистерните с горива по-устойчиви на ниски температури, но дали е така, "казва ли ти някой"?!. Спомням си случката преди две години с колегата P.Kolev, който зареди чисто новото "Стило", на няколко километра от Ауто Италия с ШЕЛ и два дни след това не можа да го запали.Но не беше ли писано по тази тема и преди: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=17960ПС...тук има доста грижливо систематизирана информация:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=15007

Коментар

Благодаря, особено за първия линк, ужким ме бива в ровенето пък как ми минало отстрани. Топ Съпорт!Е, аз доколкото попрочетох ако е свястна нафтата човек трябва да се замисли около -10 градуса. Което във Варна си е ледников период. Май ще се въздържа засега от добавки.

Коментар

Да бе, да, забравил си хубавите ледени, причудливи Варненски пейзажи, 2004г! Жалко, че не пазя кадри.

Коментар

ls1 написа:
              Ясно, че преди белата се слага. Ама аз защо да питам Любка, аз не питам кога ще стане студено, а дали примерно един марж докъм -5 градуса е безопасен за дизела.
              Аз започнах да слагам Хелиос -25 от преди 2 седмици Не ти пречи и ти да го ползваш. Не ми е направил впечатление да влошава работата на двигателя. Също съм от Варна и също не ми е студено, но онази сутрин при 0 градуса - качих се, врътнах и запалих....
              Nino написа:
              Да бе, да, забравил си хубавите ледени, причудливи Варненски пейзажи, 2004г! Mr. Green Жалко, че не пазя кадри.
              2005г. Не 2004 Кадри аз имам в изобилие
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Реших да послушам мъдрите и си вързах гащите. Дайте го сега снега насам . А, не, след няколко дена, да взема и зимните гуми.

Коментар

ls1 написа:
                  Реших да послушам мъдрите и си вързах гащите. Дайте го сега снега насам . А, не, след няколко дена, да взема и зимните гуми.
                  Ако до утре-вдруги ден, дойдеш до София може да уредим нещо... навит съм за бартер, 10-15 тона сняг за 10-15 декара море, става ли?

Коментар

Само, че ако сипваш чист Лукойл по добре не слагаи никакви добавки. Те сами си слагат добавка която предпазва от замръзване. Добавката е адски силен концентрат и по-добро от нея на дали ще намериш някъде. А иначе добавката се слага от повече от една седмица така, че не би трябвало да имаш проблеми.
                    Fiat Brava 1.6 16V
                    Войната на пътя http://www.vbox7.com/play:0992d053

Коментар

А така.....Слагай слагай слагай.....сложих - а, по-добре не слагай...

Коментар

Hari написа:
                        Само, че ако сипваш чист Лукойл по добре не слагаи никакви добавки. Те сами си слагат добавка която предпазва от замръзване. Добавката е адски силен концентрат и по-добро от нея на дали ще намериш някъде. А иначе добавката се слага от повече от една седмица така, че не би трябвало да имаш проблеми.
                        Идеално,може и така да е,но аз имам много неприятен инцидент с гориво заредено от Лукойл на бензиностанцията им в Красно село!!! От тогава кракът ми не е стъпвал там освен за кафе и вестници.
                        ls1 написа:
                        А така.....Слагай слагай слагай.....сложих - а, по-добре не слагай...
                        Интересно поставен въпрос, за решаването на който бих си взел 2-3 кила БОБ "да хвърлям" преди да заредя... и има защо!Общо взето проблемът в сегашни условия не се свежда до това "НА КОЯ ВЕРИГА СА ДОБРИ ГОРИВАТА", а до това на коя бензиностанция "НАЕМАТЕЛЯ" или ФРАНЧАЙЗ ФИРМАТА е коректна и не прави далавери.Оплаквания , ако попрегледа човек българските автофоруми има от всяка голяма верига, OMV,SHELL,LUKOIL! Така, че да се заклейми една и възвеличае друга е несериозно по причините които написах по-горе.ДОБАВКИТЕ!!!! Колеги, в същата тема писах, че от добавките има смисъл ако са изпълнени няколко условия, няма смисъл да се повтарям, който се интересува да прочете....ако на мен не вярва, да прочете какво пише на самата добавка... вярно, много ситно е написано, но с малко усилия се прочита.И последно, по-голямото количество от добавките са произведени в USA и предназначени за ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НИСКОКАЧЕСТВЕНОТО ИМ ДИЗЕЛОВО ГОРИВО... то там и кой ли кара дизелови леки автомобили.Така,че всеки "дизелджия" има да решава нелекото уравнение с три неизвестни, КЛИМАТ,ДОБАВКИ и КАКВО ИСКА ОТ ДОБАВКИТЕ, може да се добави и БЕНЗИНОСТАНЦИЯ, но няма смисъл, все-пак трябва да дадем източник за ЛАКАРДИИ в ГАНКОВОТО КАФЕНЕ (казано по-модерно OFFTOPIC)!Сполай Ви през зимата, но преди да разтегнем ЯБЛАНИШКИТЕ ЛОКУМИ за горивата и добавките, е желателно "да се хвърли и едно око" на горивната система и подгревните свещи.На всички дизелджии пожелавам безаварийна зима, тя май дойде!

Коментар

Нино, не МАЙ, през Ноември дойде
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                          X