Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Голям разход Fiat Bravo 1.9 JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Голям разход Fiat Bravo 1.9 JTD

Колеги здравейте отдавна не съм писал тук,просто нямах време.Имам един въпрос.Карам Fiat Bravo 1.9 JTD а ето и въпроса ми колко километра могат да се минат горе-долу след като светне лампата,защото онзи ден му сипах 9 литра и нещо и съм минал към 40 км при положение че не го настъпвам и вече стрлката падна почти до долу много странно при положение че му сипвам Премиум дизел и то в ОМВ и вече си мисля че тея педали от ОМВ-то или ми пускат 5 л. и другото въздух ако някой може да ми кажа за кво става дума ще се радвам, бах и колата едва ли ми харчи по 12 на 100.1.7. Заглавието на нова тема трябва да е подходящо и описателно. Промених ти заглавието.Спазвай правилата за пускане на тема.Tornado
    Fiat Bravo 1.9 JTD

Зависи какви са ти представите за градско.От градско в София до градско във Плевен има голяма разлика.Разгледай темата на BO по долу.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=20210
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

въздушен филтър да е зацапан и някой др консумативи да са за смяна...но са си множко...
      Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
      Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
      Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

МОДЕРИРАНО1.8. Спамът няма да бъде толериран в никой случай (спам - едносрични и повтарящи се постове, както и оф-топици). Това включва и предлагането на хостинг (платен и безплатен), платен превод на филми и т.н., инсталации/услуги срещу заплащане и други. Потребители които спамват ще бъдат предупреждавани, а техните постове ще бъдат изтривани.Tornado
        кола без турбо е като жена с малки цици, върши ти работа ама не ти праи кеф

Коментар

Всичко е сменено от до просто незнам сигурно тия от ОМВ ме мамят нафтата или нафтомера не работи като хората
          Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

използвай метода "пълно-пълно" - на 1 и съща бензиноколонка пълниш винаги догоре. за да няма различни "догоре"-та, пълни до ръба на гърлото! последния път , при абсолютно един и същ стил на шофиране, разхода ми бе 8.14 за 579 км, пред това имах 7.14 за 660, в двата случая заредих по 47.хх литра. всичко е относително. да изчакаме тестовете на BO....

Коментар

Мисълта ми е друга в книжката на колата ми пишче че харчи 7.2 на 100 градско а намога да разбера когато светне лампата колко литра остават в резервоара,там пише нещо на италиански 7 литра, но дали е когато светне лампата или когато стрелката е на червената чертичка,и доколкото знам резервара е 60 л. доста голям е на Аудито е толкова на Б4-ката.Ей го сипах днес 5л минах 12 км и стрелката се отклони доста просто тва или харчи като КАМАЗ или поплавъка нещо не отчита правилно,даже заредих на Шел но пак стрелката си бега а колата я карам доста икономично поне за мен си нито я натиска рядко минавам 2000 оборота и често я пускам по инерция просто незнам къде може да е тоя проблем
              Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Аз продължавам да твърдя, че резервоара е 55литра максимум. Когато стрелката падне на предпоследното деление имаш 6.25 литра. От чертичка до чертичка е толкова.
                Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

добре и 55 да е аз толкова прочетох начи просто тоя поплавък си прави квото иска излиза че аз и спивам 5л и тя ми харчи по 2-3 литра на 10 км е незнам кво е ще тва патрулната кола която я карам дето е бензин и доста често я карам на прекъсвач не харчи толкова
                  Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Товзи поплавък е много чувствителен особено ако нафтата ти е примерно 2 чертички под средата. Тогава си прави каквото си иска. Ако спреш под наклон тогава ти показва 1 деление по-малко. Ако пък спреш нагоре тогава ти показва, че имаш едно деление повече. Ако спреш така че колата да е наклонена много на ляво тогава може дори да ти покаже че почти нямаш нафта. Ако спреш и колата силно наклонена на дясно тогава най-много лъже показва че имаш мнооооого нафта )

Коментар

В книжката пише, че резервата е 7л., тоест като ти светне лампичката имаш толкова (би трябвало да минеш 100км. с тях). Това за 6.25 сефте го чувам
                      "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                      Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Винаги е по-добре да знаеш, че имаш по-малко количество гориво от ралното - така няма да останеш на средата на пътя и да ходиш с туби. Случвало ми се е...
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

nanio а ето точно това става дори и при най-малкия наклон тоя поплавък си ги прави некви странни такива негови си показания,карам си по ул.Сребърна (вече май се казва Хенрик Ибсен ли нещо такова), като карам по нея поплавъка отива доста да долу паркирам некаде след 30 мин я паля даже и лампата на свети.Начи наистина ще е доста чуствителен
                          Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Adrenalin - радвам се че помгнах Вече като си го знаеш че е чувствителен няма да се плашиш за разхода. Разхода си горе долу може да го измериш като паркираш наравноколата и тогава тъкмо трябва да ти е светнала лампата за резерва тогава наливаш примерно 5 литра нафта и караш пак докато светне. Но пак е изключително грешен начин за замерване. Tyson резервоара на браво не е 60литра, а 55. Като сметнеш колко са чертичките и разделиш се получава 6,25л от чертичка до чертичка

Коментар

Резервоара е 60 л! А зимата харчи градско в София около 8, поне моята дава толкова. Лятото може без климатик и без юркане да стане 7.5 минимум. Това със 7.2 не съм го виждала никога!
                              Fiat Bravo 1.9 JTD / Fiat Bravo II 2.0 Multijet
                              www.fiat-bg.org/forum

Коментар

Working...
                              X