Изцяло подкрепям колегата в начинанието му... ако мога да помогна с нещо съм насреща... пък и в момента съм много потърпевш от боклуците, които продават...затова може би като идея: би било добре да направим сравнение с проба от гориво от някоя от тестваните вериги в чужбина - някоя близка дестинация - гърция, турция... не знам дали е възможно, но ако някои от форума пътува извън БГ да вземе проба... много хора казват, че с гориво, заредено извън БГ колите са съвсем различни...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тест на нафтата в България!
Collapse
X
-
msotiroff написа:BO, какво стана с теста? Проведе ли го...?...или се отказаA20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
предлагам всеки колега, както tornado е направил - да сипва по чашка гориво от всяка бензиностанция на която зарежда, 40-50 мл, и след теста да поства в тази тема резултатите, "бензиностанция еди коя си, дата еди коя си, гориво еди какво си, след Х часа на температура УУ, с горивото настъпиха следните изменения: цвят - такъв, физически състав - онакъв, замръзване - няма/има...."Пък през това време BO ще е намерил време и ще е направил теста за който говореше.
Коментар
-
Имате и моето ЗА теста. Идеята е страхотна ще се опитам да помогна. Зареждам на OMV , EKO, LUKOIL. А и шефа на ЛУКОИЛ - Валентин Златев ми е съсед живеем на един и същ етаж. Но вече много рядко го виждам защото си направи къща в Бояна.Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
2000г.
Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/
Коментар
-
Малко информация да напиша и аз в раздел Дизел.Вече почти 2 месеца в нафтата на Лукойл се слага специална добавка КЕРОФЛУГС против замръзване (по-точно парафиниране) на горивото при ниски температури.От една седмица вече горивото, което се кара по бензиностанциите отговаря на стандарта за -25 градуса по Целзий. Така, че спокойно, съобразено е с конкретните условия, въпреки цитирания европейски стандарт във форума.Това си е напълно официална и вярна информация. Работя в Лукойл бензиностанция. Безпроблемна зима от мен.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Добре де Илко аз скоро се заговорих с един служител в Лукоил и се правих на тапа - да си купя ли добавка, да не си ли купя, да слагам ли, как ви е нафтата....на което човека кимаше мъдро и ми казваше ’абе купи си, все пак са ниски температурите’. И лично ми изсипа в резервоара едно ЛикиМоли. Щом има такава сложена добавка защо не се рекламира този факт? Дано само комбинацията от двете добавки не вреди (таз дето аз слагам и тази дето Лукоил са сложили).
Коментар
-
За двете добавки нямаш проблем. Важното е да е спазена концентрацията на лики молито - обикновено е една опаковка за резервоар на опаковката пише в какво отношение се смесва.За това защо не се рекламира горивото, ами в бензиностанцията има и магазин, а момчето получава процент от всяка продажба пък и може да не е наясно със стандартите и т.н. Бензинджия не е "постоянна" професия и надали толкова много се интересуват колегите от това какво продават. При нас паркират вечер два автобуса и зареждат само при нас всяка вечер. До сега не е имало проблем в 3 през ноща като тръгват с паленето. Добавка не слагат никога.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Държах 2 денонощия едно тубенце с ЛукОйл-ска нафта на балкона и тая сутрин не забелязах някакви особени органолептични изменения. Обмислях да отсипя едно бурканче за хладилника, но първо не съм сигурен дали в хладилника са по - сурови условията, отколкото на балкона...и второ, че няма място - в камерата имам половин прасе :DТа извода е, че на нафтата нищо и няма на пръв поглед във външни условия...
M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Докарват ни коли в автокъщата с италианска нафта на коли докарани от места в които сняг е събитие, с половин резервоар и няма проблеми със замръзването- значи проблема е в качеството, главно на нашата българската нафта, на която по принцип даже трябва да се слагат добавки за по - 20 градуса, а дали се слагат е друга музика...Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар