Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тест на нафтата в България!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Изцяло подкрепям колегата в начинанието му... ако мога да помогна с нещо съм насреща... пък и в момента съм много потърпевш от боклуците, които продават...затова може би като идея: би било добре да направим сравнение с проба от гориво от някоя от тестваните вериги в чужбина - някоя близка дестинация - гърция, турция... не знам дали е възможно, но ако някои от форума пътува извън БГ да вземе проба... много хора казват, че с гориво, заредено извън БГ колите са съвсем различни...
    Brava '99 1.9 JTD 105

Коментар

BO, какво стана с теста? Проведе ли го...?...или се отказа
      M-Benz E 250 TD 150hp
      M-Benz 200d 75 hp
      Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

msotiroff написа:
        BO, какво стана с теста? Проведе ли го...?...или се отказа
        АА не съм се отказал. Като го направя, ще разберете всички, документирано. Просто нямам време. Трябва да купувам минерални води от по 0.5л, да ги изпия, за да имам шишета, пък да започна да се разправям по бензиностанциите за наливането...Резултат ще има със сигурност.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

аз подкрепям с 2 ръце p.s.абе то по добре ,питай тия от бензиностанциите ( нали тъй или иначе ще ги обикаляш ) дали продават нафта на черно
          фиатче Браво 2.0

Коментар

Спринт дизела от ОМВ ми е в момента в камерата и на -22 градуса е течен с малко променен цвят което не мисля ,че ще създава проблеми на горенето или паленето.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

предлагам всеки колега, както tornado е направил - да сипва по чашка гориво от всяка бензиностанция на която зарежда, 40-50 мл, и след теста да поства в тази тема резултатите, "бензиностанция еди коя си, дата еди коя си, гориво еди какво си, след Х часа на температура УУ, с горивото настъпиха следните изменения: цвят - такъв, физически състав - онакъв, замръзване - няма/има...."Пък през това време BO ще е намерил време и ще е направил теста за който говореше.

Коментар

сипах 200 грама спринт дизел в едно шишенце ,на -20 нямаше проблем ,ама оная вечер се напих ,и взех ,че я изпих 200 грама на екс !! Много добра ,става и за пиене и не забелязвам особена разлика във вървежа !
                фиатче Браво 2.0

Коментар

Имате и моето ЗА теста. Идеята е страхотна ще се опитам да помогна. Зареждам на OMV , EKO, LUKOIL. А и шефа на ЛУКОИЛ - Валентин Златев ми е съсед живеем на един и същ етаж. Но вече много рядко го виждам защото си направи къща в Бояна.
                  Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
                  2000г.
                  Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/

Коментар

Малко информация да напиша и аз в раздел Дизел.Вече почти 2 месеца в нафтата на Лукойл се слага специална добавка КЕРОФЛУГС против замръзване (по-точно парафиниране) на горивото при ниски температури.От една седмица вече горивото, което се кара по бензиностанциите отговаря на стандарта за -25 градуса по Целзий. Така, че спокойно, съобразено е с конкретните условия, въпреки цитирания европейски стандарт във форума.Това си е напълно официална и вярна информация. Работя в Лукойл бензиностанция. Безпроблемна зима от мен.
                    Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                    Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Добре де Илко аз скоро се заговорих с един служител в Лукоил и се правих на тапа - да си купя ли добавка, да не си ли купя, да слагам ли, как ви е нафтата....на което човека кимаше мъдро и ми казваше ’абе купи си, все пак са ниски температурите’. И лично ми изсипа в резервоара едно ЛикиМоли. Щом има такава сложена добавка защо не се рекламира този факт? Дано само комбинацията от двете добавки не вреди (таз дето аз слагам и тази дето Лукоил са сложили).

Коментар

За двете добавки нямаш проблем. Важното е да е спазена концентрацията на лики молито - обикновено е една опаковка за резервоар на опаковката пише в какво отношение се смесва.За това защо не се рекламира горивото, ами в бензиностанцията има и магазин, а момчето получава процент от всяка продажба пък и може да не е наясно със стандартите и т.н. Бензинджия не е "постоянна" професия и надали толкова много се интересуват колегите от това какво продават. При нас паркират вечер два автобуса и зареждат само при нас всяка вечер. До сега не е имало проблем в 3 през ноща като тръгват с паленето. Добавка не слагат никога.
                        Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                        Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Държах 2 денонощия едно тубенце с ЛукОйл-ска нафта на балкона и тая сутрин не забелязах някакви особени органолептични изменения. Обмислях да отсипя едно бурканче за хладилника, но първо не съм сигурен дали в хладилника са по - сурови условията, отколкото на балкона ...и второ, че няма място - в камерата имам половин прасе :DТа извода е, че на нафтата нищо и няма на пръв поглед във външни условия...
                          M-Benz E 250 TD 150hp
                          M-Benz 200d 75 hp
                          Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

То като гледам май са ви изпреварили:DieselBGМай-май до -15 не трябва да има проблеми.Ако има то те са във вашия телевизор
                            I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Те за тва жабарите/Италянците/са направили подгрев на горивото ,а свиркаджиите/Французите/също ,но изпълнено по друга система.
                              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Докарват ни коли в автокъщата с италианска нафта на коли докарани от места в които сняг е събитие, с половин резервоар и няма проблеми със замръзването- значи проблема е в качеството, главно на нашата българската нафта, на която по принцип даже трябва да се слагат добавки за по - 20 градуса, а дали се слагат е друга музика...
                                Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Working...
                                X