Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тест на нафтата в България!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тест на нафтата в България!

Колеги, скоро ще се направи независим тест на нафтата в България.Толкова ще бъде независим, че направо не е истина - АЗ ще го направя :D Да се сложи веднъж за винаги точка по спора, къде е по-добра нафтата.Ще обиколя 7-8 бензиностанции, ще им "взема" от нафтата за експеримента и ще пусна резултатите.Те ще бъдат под формата на няколко показателя, които за нас - обикновените потребители са най-важните.Коя нафта е най-бистра!Коя нафта започва да "парафинира" по-рано!И коя нафта при колко градуса кристализира/замръзва!Ако това ще се "боцне" като важна тема и си струва да направя експеримента да действам с ваша "богословия" А ако не ви интересува, да не си губя времето и средствата, пък всеки нека си маже нафтата на филия и да си дава мнението, че ХХХ била по-добра.Какво мислите по въпроса? Пак с моите гениални идеи
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Давай смело и безотговорно колега как няма да ни е интересно ти си надеждата.Темата задължително ще бъде направена важна.От кои вериги бензиностанции смяташ да вземеш мостри за експеримента тест.1.ОМВ2.Лукойл3.Еко Петролиум4.Петрол5.Ромпетрол6.ШелДруги ще има ли?Имаш пълната ми подкрепа за темата каквото трябва ще се направи.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Ще е доста интересно. :D Да се видят каде са мизерниците.Кога ще има резултати?
      И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Ще обиколя по-големите бензиностанции, които се сетя.Ще гледам до 1-2 седмици да направя теста пък да видим какво ще излезе.пп. Решил съм да взема 10 минерални води от 0.5л. Ще зареждам точно количество - примерно 300 грама, така ще се види и кой сипва най-много Точно в момента в стаята имам един фризер, който не е пуснат, ще го пусна и ще се използва само за теста, да бъде ней-реален
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Пробвай нафтата на ТЕМПО...Интересен ще ми е резултата ....Често я използвам за това !!!
          Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
          Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Аз миналата година замразявах нафта от ЛукОйл, ОМВ (АлпинаМЕГАДизел) и Еко.За малко да си навлека гнева на тъщата, но ... всяко нещо иска жертви При -25 градуса не замръзна нафтата на ЛукОйл, но беше си сменила цвета (мътна стана). За вискозитет не мога да говоря, защото не ми направи впечатление да е станала по-гъста (поне видимо).АлпинМЕГАДизел си стана на боза, с твърди парчета в него.Тази на Еко си остана светло жълта, почти бяла, но се сгъсти. Имаше кристалчета в нея.Не знам до колко е верен този тест, замръзявах около 200мл на -25 градуса (във фризера).От друга страна в резервоара имам винаги поне 20л. и едва ли температурата ще падне до толкова.Иначе като цяло подкрепям с две ръце ВО :D Внимавай колега да не те изритат от Вас с тази нафта
            http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
            Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
            FIAT Punto 02' 1.9 JTD
            FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

[quote="BO"]пп. Решил съм да взема 10 минерални води от 0.5л. Ще зареждам точно количество - примерно 300 грама, така ще се види и кой сипва най-много quote]Е незнам дали ще ти дадът да сипеш по малко от 2-3литра.

Коментар

Минималното количество е 2лт навсякъде !!
                Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
                Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

ама гледай да не ти оказват натиск от коя да сипваш и да не знаят кога ще минаваш та да не правят шмекерий някакви.Иначе по известните мини и тва е....хехе и ако ти дадат да сипеш 5лт примерно и да се види с една кола еднакъв маршрут колко км се мине...идеално.Тва във връзка че чуждите горива са по добри техен 95= наш 98 и че с тяхната нафта се харчи по малко,а се минава повече.Един колега в алфа форума е качил клипче на 156 1.9 жтд (коне забравих) равен път кара със около 100 зимни гуми 185/15 височината забравих с чужда нафта - 3 на 100..е на 6та скорост,но каза че на 5-та му е 3.3-3.4.За последния тест ще се получи доста трудно но ще си заслужава,а и ти обичаш да измерваш разходи
                  Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                  Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                  Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Подкрепям идеята. Ще чакаме резултати.Радостно е, че има инициативни колеги.Поздравления за ВО
                    M-Benz E 250 TD 150hp
                    M-Benz 200d 75 hp
                    Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Прекрасна идея. Няколко добавки от мен. Раздели Лукойл от Лукойл Петрол. А освен това ми е интересно дали има разлики от различни станции на една фирма. Примерно от 2-3 Лукойла различни. Но май много ще вдигне бюджета това. Това колко минимално дават - отиваш с другарче къде сипва дизел и с пистолета си сипва в колата а накрая ти сипва в бутилчицата малко.

Коментар

Въпреки, че не карам на дизел ще ми интересно! Това ще говори и самата бензиностанция. Успех с начинанието!
                        ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                        // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Ако има и снимки ще е още по добре.

Коментар

Бравос. Дано не ти секне ентусиазма, защото резултатите ще са много интересни и полезни.
                            Fiat Punto 1.7TD

Коментар

Разлика в горива от една бензиностанция на ЛукОйл и друга на ЛукОйл, но в различен град ИМА. Когато зареждам от ЛукОйл гр.Севлиево и ЛукОйл по магистралата за София има разлика във вървенето и в разхода. Разликата в разхода ми е стигала до 0.5л. За смятането на разлика - напълно правилно защото пътувам по едно и също време по един и същи път. Незнам и аз защо такива разлики има. Лятото като ходих на море, заредих от бензиностанция на ЛукОйл в Бургас и тогава бях изумен. Просто толкова не ми е вървала колата никога. Явно съм заредил почти от "извора"
                              Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Working...
                              X