Намерих доста писано за проблеми с оборотите, но не и като този . От няколко дни оборотите на свободна скорост паднаха на 750об./мин. Реших да ги вдигна малко, колкото е указано в ръководството за експлоатация, а именно 850+50. Направих ги така, че на загрял ДВГ да държи 800об./мин, а студен поддържа 900. До тук добре, но... както си държи 800об. като подам газ (1500-1800об.или повече, независимо на скорост или не) и след това отпусна газта, свободните обороти спадат до 950, дори 1000., а не на 800-850, както е нормално. Като подкарам колата на 1-ва без никаква газ падат до 750-800(в момента на отделяне на съединителя) и се след това се нормализират на 800-850. Общо взето не държи стабилни обороти на празен ход, а варират с 100-150 об./мин. Четох, че някои колеги си карат на 950-1000об./мин без да се безпокоят, но мен честно казано това ме тревожи и най - вече, че се менят в големи граници...Възможно ли е проблема да е в МПХ, ако не - къде да го търся?Може и аз да съм разбърникал нещо, защото преди си държеше ниските 750об./мин., но стабилни...!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странно менящи се обороти на ПХ...?!
Collapse
X
-
Tornado написа:А на диагностика имаш ли възможност да го заведеш този автомобил или не може да се свърже с комп?Така да гадаем няма да стане работата.M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
А оборотите са толкова по оборотомер или и на слух? Защото аз горе-долу вече съм сигурен МОЯ проблем с километража от къде е... Датчик за скоростта... При теб да не е някой датчик за оборотите?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар