Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пуши ли черно вашият дизел ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

wwalker написа:
    ОК, все е някакво начало... Какъв ще е проблема да имаме излишък от въздух да кажем при 17:1 - какво ще се влоши?Аз казвам - нищо.Отново се връщаме към основните принципи. За разлика от количественото регулиране, тук имаме качествено регулиране.
    Аз казвам динамиката.Стокова 335д пада до под 14:1 при ниски обороти. Ако се подготвя за драг, спокойно се кара на 12-ка. При 17:1 направо може да си се кара с ДПФ-а без проблем. Къде отиваш ти може би.:D По същата логика да те питам - а ако кажем 20:1?А ако кажем 30:1. А ако кажем 40:1?Отговори ми на въпроса - с колко оборота трябва да ми се върти колелото докато карам? С 20 оборота или с 30 оборота? А ако е с 32 оборота? 31 оборота по-добър показател ли е от 29 оборота?Докато не схванете какво питате, до тогава няма да разберете и какъв отговор да очаквате.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
      Аз казвам динамиката.Стокова 335д пада до под 14:1 при ниски обороти. Ако се подготвя за драг, спокойно се кара на 12-ка. При 17:1 направо може да си се кара с ДПФ-а без проблем. Къде отиваш ти може би.:D
      Като "закротиш" в някакъв режим нищо не пречи да е 17 и тогава никаква динамика не се губи

Коментар

chaveto написа:
        BO написа:
        Аз казвам динамиката.Стокова 335д пада до под 14:1 при ниски обороти. Ако се подготвя за драг, спокойно се кара на 12-ка. При 17:1 направо може да си се кара с ДПФ-а без проблем. Къде отиваш ти може би.:D
        Като "закротиш" в някакъв режим нищо не пречи да е 17 и тогава никаква динамика не се губи
        Стокова 335д работи на високи обороти на 18-ка. При 2000 оборота слиза на около 13.8.Както казах при пипане само на софтуера работи спокойно с ДПФ-и под 17-ка. Около 16-ка. И съответно спокойно се сваля под 15-ка без кадене. Каденето започва да става под 14-ки при манометрично налягане над 2. И обикновено каденето става, в преходен режим на турбото, преди да влезе в овърбууст. След това дори при 14-ка на високи обороти може да не пуши. Освен, ако не се направи на 12-ка за някоя гонка.А разликата между 17-ка и 13-ка е около 50 метра на драг - горе долу 2 автовоза. Въобще не се губи никаква динамика. Ама забравих от къде тръгнахме - при дизела няма АФР. Той не се гледа и въобще не ни интересува.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
          Ама забравих от къде тръгнахме - при дизела няма АФР. Той не се гледа и въобще не ни интересува.
          За кьорфишеците не се ли разбрахме?Ади пак на темата - казваш на драг падаш на 12 в ниските и къди и върви, нали? Дали няма да върви също толкова динамично, ако при същото количество дизел надуе повече въздух, да кажем пак до същите тея 17? Аз казвам, че ще върви поне толкова добре, както при 12.
          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа:
            BO написа:
            Ама забравих от къде тръгнахме - при дизела няма АФР. Той не се гледа и въобще не ни интересува.
            За кьорфишеците не се ли разбрахме?Ади пак на темата - казваш на драг падаш на 12 в ниските и къди и върви, нали? Знаеш ли защо?Чувстваш ли как сам се оборваш?
            Не, не знам. И не искам да ми обясняваш. Остави ме неосведомен. Нещо не ми отговаряш на въпроса, който ти зададох - с колко оборота трябва да ми се върти гумата докато карам? Имам съмнение, че ми се въртят по-бързо и искам да разбера дали е така.До колкото съм чувал за дизела не е важно с колко оборота ми се въртят колелата докато карам.Винаги е по-добре да се въртят по-бързо от колкото трябва.
            A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Последното ти изказване ми стига. Благодаря за спора.Нека сами си направят изводите останалите.
              The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
              Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
              Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа:
                Последното ти изказване ми стига. Благодаря за спора.Нека сами си направят изводите останалите.
                Добре го каза. Подкрепям те напълно.
                A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Това достатачно ли е?
                  Прикачени файлове

Коментар

И така моята печка спря да пуши след като запуших егр-а и махнах катализатора ( Има съвсем леки сажди на 4500 об/мин ) . След това естествено колегата емзо я позасили и всички сме доволни .
                    Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                    Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

jenshen73 написа:
                      Явно ще ви синмам клип и с моята Мареа. Днес заради тая тема виках приятел да форсира и нали колата е чужда - и скочи на врата да дигне обороти колко може - на 4200 издуха листата, но не ме е опушила - бях залегнал зад аспуха да видя цвета на саждите.. Ми нямаше - все още съм си рус... Все пак Dodo 155 - виждам, че въпреки всичко - подкрепяш мнението ми. НЕ е НОРМАЛНО да пуши
                      Тя така няма да изпуши пробвай когато е под товар във движение например на трета скорост или втора от ниски обороти и намачкай педала до долу примерно от 1200 оборота докато не е развъртяло турбото първите 1-2 секунди няма как да не изпуши, ако не изпуши може да имаш някакво запушване на изпускателната система
                      Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

последното изречение кърти миФки.
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Вече не пуши моята мастия. Оказа се, че имало причина за каденето като параход. Без катализатор съм с ремап, и прави само едно леко облаче при рязък кик даун.jenshen73 гледай клипа да е под товар (в движение на баир) :D
                          Прикачени файлове
                          "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                          Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

emzo написа:
                            последното изречение кърти миФки.
                            Не те знам къде ги къртиш тия мивки, но няма да е лошо да уточниш коя част от изречението съм сбъркал гледам много ги знаеш нещата, но дали наистина е така?Черния пушек е богата смес вече на какво се дължи е отделен въпрос няма да се впускам в обеснения за възможни причини, но при рязко настъпване трябва да изпуши в началото.Моята кола например на място като и давам газ не пуши но в движение настъпя ли изпушва, може би ти ще ни отговориш защо е така?
                            Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Поправям се ! Последната част от изречението !
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

tyson написа:
                                Вече не пуши моята мастия. Оказа се, че имало причина за каденето като параход. Без катализатор съм с ремап, и прави само едно леко облаче при рязък кик даун.jenshen73 гледай клипа да е под товар (в движение на баир) :D
                                Машала за цепката! Ей така се прави, а не някакви дребни и незначителни спуквания. :D
                                A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Working...
                                X