Air Fuel Ratio
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пуши ли черно вашият дизел ?
Collapse
X
-
Личното ми мнение:AFR-a при дизела е пълна глупост. Това да не е бензинов мотор, за да се опитваш да докараш АФР-а на 14 ?!?На дизела афр-а при малко натоварване е голям: много въздух малко гориво.При голямо натоварване АФР-а пада. Дизеловия мотор с колкото повече въздух работи, толкова по-добре.Тоест, афр-а трябва да е възможно най-голям. Колкото повече въздух толкова по-малко сажди.Би ми се искало да чуя и на Емзо мнението по въпроса, но малко по-подробно04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
vgeorgiev написа:Личното ми мнение:AFR-a при дизела е пълна глупост. Това да не е бензинов мотор, за да се опитваш да докараш АФР-а на 14 ?!?На дизела афр-а при малко натоварване е голям: много въздух малко гориво.При голямо натоварване АФР-а пада. Дизеловия мотор с колкото повече въздух работи, толкова по-добре.Тоест, афр-а трябва да е възможно най-голям. Колкото повече въздух толкова по-малко сажди.Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
Ex.Bravo 1997 1.8 GT
Коментар
-
wwalker написа:vgeorgiev написа:AFR-a при дизела е пълна глупост.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
vgeorgiev написа:Ако на бензиновия мотор му сбъркаш АФР-а, например повече въздух и по-малко бензин, тогава сместа става бедна и колата губи мощност, топи бутала и т.н.Ако на дизела направиш същото (вкараш повече въздух) нищо лошо няма да се случи, точно обраното.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
vgeorgiev написа:Добре де колко трябва да е афр-а на дизела тогава ?A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
BO написа:vgeorgiev написа:Добре де колко трябва да е афр-а на дизела тогава ?04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
vgeorgiev написа:BO написа:vgeorgiev написа:Добре де колко трябва да е афр-а на дизела тогава ?A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
wwalker написа:wwalker написа:при дизел въздуха е добре винаги да е повече от достатъчно.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
Ibiza написа:Тоест ако примерно има колата челен кулер и има повече въздух . То тя ще върви повече , но пък няма да пуши повече ? А няма ли да е лагава примерно? (не знам от какво се дължи самия лаг ?)Bravo 1.9d 97г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар