Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пуши ли черно вашият дизел ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

След направените уточнения в последните поустове аз вече съм категоричен: Бравата от подписа ми не пуши, а пропушва..."Намачквам" педала в някои ситуации за да се възползвам от бързото ускорение. Правя го само при изнасяне от светофар или след взимането на завой до възстановяване на оптимални обороти и предавка след редуцирането на скоростта ми. Точно в тези ситуации колата ми пропушва. Иначе не пуши.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Днес на Стилото /jtd, 116kс/ форсирахме до 4100 оборота, на работна температура и категорично дим няма. Нито сив, нито светъл, нито гъст, никакъв, а е 8 годишна. Няма смисъл да се спори, че е нормално, защото и аз не подкрепям мнението. Даже, ако някой реши да опровергава мнението, ще заснема видео клип.

Коментар

Как я форсира ? На място ли ?Дай ми я за 2 мин загряла, карай отзаде и ше видиш, че !!! припушва !!!Мисля, че уточнихме по-горе разликата между пушене и припушване.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Много ме радват хора,който казват,че техния дизел изобщо не пропушвал и не пушил.
          Fiat Punto`04 1.2 60hp.
          Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
          ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

карам 1.7 тд ..... няма абсолютно никакъв пушек

Коментар

И един мармот завива шоколад

Коментар

stoqn_zubev написа:
                карам 1.7 тд ..... няма абсолютно никакъв пушек
                И аз така...докато не беше отворена тази тема и не се бях загледал в страничното огледало. :D
                A17DTС/S
                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Много зависи от нафтата. Като зареждам на Ромпетрол едва пропушва ( това е при по-рязко ускоряване ), а от нафтата на Лукойл направо си прави черни облаци зад мен. При двжение с постоянна скорост не се забелязва дим, независимо откъде съм заредил. За тези които все още не са разбрали - дизела за да ускори, обогатява горивната смес и при това положение "не пуши" го говорете на шапката ми.
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

И мойта кола не пуши,ама когато нея карам
                    пунто 1,7тд

Коментар

pyntoto написа:
                      И мойта не пуши когато не я карам, явно е фабричен дефект
                      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                        pyntoto написа:
                        Сигурно и разхода е изненадващо нулев.
                        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
                          Dido_Lyubenov написа:
                          pyntoto написа:
                          Сигурно и разхода е изненадващо нулев.
                          Това не се бях сетил да проверя, но то за разхода си има друга тема, питай там, че тук много ще заспамим

Коментар

kal0yanch40 написа:
                            Много ме радват хора,който казват,че техния дизел изобщо не пропушвал и не пушил.
                            Айде де ела да видиш На 15 000км съм в момента.И в/у снега почти не остава черно като работи на място С пълна газ независимо на коя предавка или обороти не пуши. Тествано с приятел който кара зад мен.

Коментар

Stilo 1.9 jtd 115 hp., със затапен ЕГР, не пу6и като карам като Баба ми, пу6и порядъчно добре леко черно като го поназобя рязко особено на 3-та да кажем така около до 130 км.
                              Fiat Stilo 1.9 JTD 115 hp 2004 год. март

Коментар

газиш ли го дизела, винаги попушва, В ТОВА МУ Е ЧАРА
                                Fiat Stilo 1.9 JTD 115 hp 2004 год. март

Коментар

Working...
                                X