Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пуши ли черно вашият дизел ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: rr

iakvvu написа:
    karpelqk6901 написа:
    здравейте колеги и аз съм със същия проблем имам мареа 2,4 тд като настапя газта пуши яко чак ме досрамява като гледам отзад как бягат в другото платно от мен. дайте някакво разумно решение
    Като за начало провери ЕГР-а в какво състояние и при необходимост го затапвай.Провери и пътищата на въздуха след турбото.
    И аз искам моя да го затапя.Обаче бая мнения съм изчел,някой хубави друго лоши.Та мислъта ми реално има ли проблем за мотора,има ли вероятност от вакума да дърпа масло през клапаните и разни такива.
    Fiat Punto`04 1.2 60hp.
    Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
    ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Ако така ми кади Бравока кат тоя пикап и ше го режа с нокторезачка
      Fiat Bravo GT 1.9 JTD 105hp

Коментар

David-Off написа:
        Ако така ми кади Бравока кат тоя пикап и ше го режа с нокторезачка
        А аз ще го троша с чукове,като онзи китаец с дефектното Ламбо. .Но до там няма да се стигне все пак това не е В*Г,това е ФИАТ.П.П. Всички които пишат,че колите им вървят без проблем но пушат черно,замисля ли са се че има един филтър за твърди частици,наречен катализатор и в какво състояние е.Може би този катализатор е за смяна и затова да дими,става дума за припушване а не къдеж като американските джип-камиони(така да ги нарека).
        Fiat Punto`04 1.2 60hp.

Коментар

Не бъркай катализатора и филтъра за твърди частици! Те са съвсем различни неща ! Филтър за твърди частици мисля че започнаха да слагат на автомобили които отговарят на евро 5. Постоянното пушене идва от неправилно изгаряне. За дизеловия ДВГ е съвсем нормално да изпушва при подаване на газ, докато достигне желаните обороти, или леко да пропушва като е натоварен или се движи по нагорнище. Това се получава защото за да се коригират оборотите, се коригира само горивото. Въздуха е колкото си засмуче, или колкото успее да натъпче турбината. При подаване на газ се увеличава подаваното гориво спрямо постъпващия въздух и тогава ДВГ изпушва. На празен ход и при движение по равен път с постоянни обороти дим не трябва да има.
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Наскоро забелязах, че при плавно ускоряване и без значение на коя предавка съм, когато двигателя достигне до около 3000 об/мин, започва да пуши непрекъснато Свалям под 3000 и спира. Не говоря за пропушване при рязко ускорение. Ако някой знае причината да споделя.
            Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

скоро един приятел ме запита от кога съм работил към общината, попитах го защо.И той ми вика... щото след тебе нищо не се вижда.. все едно пръскаш за комари, ама черно.Само му споменах, че всички бързи дизелови коли пушат и той млъкна.

Коментар

zim написа:
                Наскоро забелязах, че при плавно ускоряване и без значение на коя предавка съм, когато двигателя достигне до около 3000 об/мин, започва да пуши непрекъснато Свалям под 3000 и спира. Не говоря за пропушване при рязко ускорение. Ако някой знае причината да споделя.
                От неправилно зацепен ангренажен ремък е възможно точно във високите обороти да имаш по-лошо изгаряне. За нашите двигатели трябва фиксатор за коляновият вал за да сложиш правилно ремъка.
                Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ilko-gd написа:
                  zim написа:
                  От неправилно зацепен ангренажен ремък е възможно точно във високите обороти да имаш по-лошо изгаряне. За нашите двигатели трябва фиксатор за коляновият вал за да сложиш правилно ремъка.
                  Точно,ако ремъка не е зацепен както трябва се получава едно предварение,започва да пучи и да работи твърдо.
                  Fiat Punto`04 1.2 60hp.

Коментар

Този който ми сменя ремъка със сигурност няма такъв фиксатор. Така че при първа възможност ще трябва да се провери.
                    Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

пуши ли черно вашият дизел

нияма дизел който да не пропушва дори и нов. в началито при форсиране между 1500-2200 нормално е да пропуши защото тагава надува турбото.

Коментар

Стилото рядко понапушва да не кажа, че през деня не съм виждал черен пушек зад мен. Вечер обаче като кара някой зад мен виждам пушаляци във фаровете зад мен. Т.е. пуши малко и определено не особено черно и далеч от бяло или сиво Бравата беше по същия начин. Само типото беше като локомотив седмак От Добрич докато стигнеш до София дупарата му ставаше цялата в сажди та чак стоповете не се виждаха, ама пък как вървеше фурията...еххх как ми липсва...чак бих го откупил от онази мамалига дето му го дадохме ей така за да си го стягам ама няма как да го открия вече
                        Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                        BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                        BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Аз пък,от 2-а дни както съм го запушил тоя ЕГР пуши доста по малко.Катоя форсирам на място пропушва само в ускорението и като задържа на дадени обороти спира.А в движение е направо пушка,в сравнение с преди,сега се забелязва малко по тъмна диря при максимално ускорение към 3000-->обр/сек.И като тръгна ряско,вече не скривам колите зад мен.Като цяло съм доволен за сега,без ЕГР.
                          Fiat Punto`04 1.2 60hp.

Коментар

Апък моя ДВГ е уникален Откакто си оправих ЕГР-а, трябва мноо яко да го изтормозя че да пропуши забележимо. Колеги, оправете си двигтаелите, че мноо мъ е срам като видя италианка да пуши като стар локомотив на кимюр.
                            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

ако идваш към Бургас си вземи инструмента, че тука няма много избор от хора, които се ззанимават с дизелите на фиат.Имам мерак да си я направя да спре да пуши, ама като не разбирам...

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                                Апък моя ДВГ е уникален Откакто си оправих ЕГР-а, трябва мноо яко да го изтормозя че да пропуши забележимо. Колеги, оправете си двигтаелите, че мноо мъ е срам като видя италианка да пуши като стар локомотив на кимюр.
                                Много си далеч, иначе можеше да ги замерим коя пуши повече.
                                Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Working...
                                X