Ами, колеги, постарах се да направя възможно най-точната диаграма на кривата, която зависи от средната скорост на автомобила.Кривата се отнася както се вижда за разхода в градски условия.Точно както си мислих, кривата показва точно и ясно усредената тенденция от средната скорост, докато изминаваш едно и също разстояние.Ами това беше от мен.Някой ако иска върху тази крива, на неговия разход, за 2.4ЖТД, може да си намери средно с колко км/ч кара градско
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Малко за разхода отнесен към средната скорост...
Collapse
X
-
Със сигурност има и други фактори, които изменят разхода. В някои от случаите си карал с приблизително една и съща скорост, а разликата в разхода е значителна. Както сам каза:BO написа:Сега започва да се вижда, каква е разликата между градско и "градско" каране.M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Та така, разход ли имаме, отново да си повдигна въпроса.След моите тестове, останах много доволен.Та грубо:Преди до работата (по стария маршрут), средно колата ми даваше около 11-14 литра. Да ги кажем 12.5л/100км разходСега по новия път (един такъв таен ) пътувам с 2 километра повече, но за сметка на това за 1/3 от времето, което пътувах преди. Преди от нас до работата ми отнемаше около 50 минути сега съм на около 20 минути.С новия маршрут разхода ми варира от 6.8 до 8.5. Да го кажем 8л/100кмХа сега, колко ми харчи колата? Много ли, малко ли?Преди 12.5 сега 8 Разлика от приблизително 50%. Нека тогава другите разходи да се дават точни и тогава да се смята дали е много или малко.Можех да кажа "Карам си градско, веднъж дава 8 друг път 13, къде да търся проблема" - какво ще отговорят повечето от вас - може би лъжат на бензиностанцията Ето точно за това говоря, нарочно си направих експеримента, за което в този момент въобще не съжалявам.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар