Здравейте, колеги и колежки От 4 месеца съм собственик на FIAT Marea Weekend 1.9JTD, HLX, 2000/02Колицата си е добра по моите разбирания, а и аз самият бях тръгнал да си търся точно такава. Както всички знаете - има си всички екстри барабар с компютъризираното табло с уредите. Да си дойда на проблема - когато запаля и съм на МЯСТО - километража ми показва стойности > 0, средно около 3 до 10км/час. Това добре, но лошото е, че ми отчита и изминато разстояние Още по-лошото е, че понякога както си карам и превключвам предавките - скоростта пада с поне 20-30км под действителната такава. Говорих си с Торнадо, но той идея си няма какво може да е - дали маса, дали студена спойка, дали датчик. Ако знам къде е датчика за скоростта (оборотите ми на място са 850-870 (не мога да хвана разликата, но е малко под 900)) и съответно знам, че не е от КИЛОМЕТРАЖА (таблото де) - мисля, че ще се справя с отремонтирането или подмяната му. Хайде, помагайте
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странен проблем с километраж
Collapse
X
-
Offtopic: На мен преди няколко дена ми се случи нещо друго - на дисплея с изминатите километри ту ми се показваха километрите ту температурата. Тогава навън беше 3 градуса. Явно на колата и е било студено или има по-разумно обяснение. Досега не съм имал подобни прблеми. Когато ми се показваше температурата мигаше,а километрите не мигаха ако има някакво значение.Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
Коментар
-
Пробвай да почукаш по таблото и виж дали стрелките помръдват. При мен стрелката за температурата си играеше нагоре надолу, докато не го разглобих и го оправих. Изводите на уредите със стрелки контактуват през конектори с платката и понякога прекъсват.Ако е това проблема има описание как се оправя с картинки.Какво значи че ти отчита километри ?Оборотите трябва да са 850. При мен си стоят като заковани без значение топла или студена е колата.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------nanio - темата беше дискутирана само преди седмица тукhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...er=asc&start=0
Коментар
-
Докато автомобила си стои на РЪЧНА спирачка с работещ двигател километража показва > 0км/час, средно между 3 и 10км. Междувременно "изминава" и километри разстояние с тази скорост За 15мин са около 1 до 2км. С почукване електронни компоненти не се оправят - едно време с телевизорите Електрон - ставаше, но сега ...@nanio: На Колата ти не и е било студено, просто при температури <=3 градуса ти показва и температурата за да ти привлече вниманието и да се сетиш, че може и да е опасно хлъзгаво вън. Имаше разисквано по темата и как да се изключи това. Като запалиш двигателя - веднага цъкваш на копчето за Температура - да видиш колко градуса е - и не ти показва "Внимание"Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
С почукване електронни компоненти не се оправят - едно време с телевизорите Електрон - ставаше, но сега ...
Коментар
-
Хм. Пропуснал съм да пиша, че когато настъпя газта и оборотите скочат на 2000 километража си минава на 0. Но! Възможно е да е това - ще го пробвам този уикенд и ще пиша дали е помогнало. Че иначе ме подплашиха с едни ремонти....Steliyan's Life!
Коментар
-
Значи този проблем става главно както го е описал колегата Илкор!Цялото табло се управлява от един ако мога така да го нарека "процесор", който "казва" на всички стрелки колко да се изместват. След това Илкор е обяснил принципа, защо при лош контакт или други обстоятелства става така.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Re: Странен проблем с километраж
jenshen73 написа:Здравейте, колеги и колежки От 4 месеца съм собственик на FIAT Marea Weekend 1.9JTD, HLX, 2000/02Да си дойда на проблема - когато запаля и съм на МЯСТО - километража ми показва стойности > 0, средно около 3 до 10км/час. Това добре, но лошото е, че ми отчита и изминато разстояние Още по-лошото е, че понякога както си карам и превключвам предавките - скоростта пада с поне 20-30км под действителната такава. ...Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
То във Варненските автоморги бъка със датчици за дизелови Мареи...В събота ще сваля и почистя таблото. Ще бутна конекторите да контактува по-добре... Ако и това не помогне... ще пиша пак.Steliyan's Life!
Коментар
-
Тези датчици ги има по моргите във Варна.На мен преди половин година ми се счупи този датчик на километража. Отидох до най-близката морга и от там извадиха 3-4 броя...Датчика за километража е еднакъв за всички Мареа/Браво/Брава и не зависи от типа на двигателя. По-скоро има различни модификации в зависимост от годината на производство... но те са взаимозаменяеми.Stilo Dynamic MW 1.9 JTD '03
Punto HLX JTD '02
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар