Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ремонт и обслужване на дизелови автомобили Фиат с цени

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ремонт и обслужване на дизелови автомобили Фиат с цени

Мареа 1.9 тд10025.09.20071. масло 0W30 кастрол 5х38лв. 190лв2. маслен филтър 9лв.3. горивен филтър 12лв.4. въздушен филтър 15лв.5. филтър климатик с активен въглен 21лв.6. ангренажен ремък гейтс 55лв.7. обтяжна ролка оригинална 112лв8. паразитна ролка оригинална 45лв.9. водна помпа 65лв.10.семеринг колянов вал 12лв.11.алтернаторен ремък 32лв.12.обтяжна ролка+обтегач 80лв.13.паразитна ролка 22лв.02.10.2007г.1. смяна спирачна течност + промивка DOT4+ 3х8лв. 24лв2. смяна масло хидравлика +промивка 3х12лв. 36лв.3. смяна масло скорости 2х12лв. 24лв4. смяна антифриз 4л. 28лв.5. проверка и доливане фреон 50лв.13.10.2007г.1. термостат 75лв.2. предни накладки 44лв.3. задни накладки 39лв.4. ксенонови фарове- подарък 20.10.2007г.1. 4бр. пружини стандартни 200лв. втора употреба- мойте са червени и зимата ще е тегаво с тях2. 4бр. стоманени джанти 14" 80лв. за зимните гуми които още не съм купил.24.10.20071. 4бр.гуми FULDA KRISTAL MONTERO2 185/65R/14 370лв.23.11.2007г.1. пр.верт. щанги(биалетки) 2х22лв. 44лв.2. масло 0W30 кастрол 5х38лв. 190лв3. маслен филтър 9лв.4. носачи 2х65лв 130лв.5. направа на маркуч за масления радиатор 40лв.труд от мен с две думи преместх известна сума пари от левия в десния си джоб. :DP.S. видях една подобна тема но общо взето само един е споделил какви разходи е направил по своя автомобил. надявам се всеки да пише тук за ремонтите които е извършил части+тридПроменям заглавието на темата в "Ремонт и обслужване на дизелови автомобили Фиат с цени" зачиствам я от ненужните постове и я оставям тук без да я сливам с другата във раздела "Сервизи и магазини"защото там е каша къде дизел къде бензин".Периодично ще се почиства от спама моля поствайте информация само за обслужване и цени както и ремонти.Правя темата важна за да е винаги начело във раздела иначе се губи.Tornado
    FIAT Marea 1.9TD/100

Мерси за отговора...и снимка ако качиш си безценен...Иначе като цяло 2 те обтяжни с 2те паразитни с 2та ремъка 250лв в магазина на стамболийски с отстъпката.Маслото и нафтов филтър баща ми ги взима даже и не разбрах какви пари бяха...Като цяло там се въртят цените вече какви ролки и ремъци като марка ще вземеш е разликата...Е и марката на маслото
    Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
    Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
    Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Re: Ремонт и обслужване на а-ла + цени

zombaiko написа:
      ...P.S. видях една подобна тема но общо взето само един е споделил какви разходи е направил по своя автомобил. надявам се всеки да пише тук за ремонтите които е извършил части+трид
      Струва ми се, че споделилите в тази тема са доста повече от един...
      ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

цени на филтрите и масло в пловдив

филтър климатроник 10лв.маслен филтър 7.80лв.горивен 15лв.въздушен 9лв.масло турбо дизел 10w40-5л. 60лв.
        Fiat Marea Weekend ELX 1.9 JTD

Коментар

Ето това което съм сменил на Палио ТД 70.1. Ангренажен ремък - 35 лв.2. Генераторен ремък - 13 лв.3.Ролка ангренажна неподвижна - 48 лв.4.Ролка ангренажна подвижна - 48 лв.5. Ролка външна обтяжна - 25 лв.6. Масло "Selenia" турбо дизел - 60 лв.7. Маслен филтър - 10 лв.8.Горивен филтър - 10 лв.9. Въздушен филтър - 8.50 лв.10. Ремък за климатика и хидравликата - 7 лв.11. Поленов филтър с активен въглен - 24 лв. Общо - 275.5Това е сумата без генераторния ремък, нямаше го тогава, имаше хляб в него и остана за по-късно.
          Fiat Palio Weekend TD70
          ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"

Коментар

Колеги гледам сменявате въздушен филтър за по 10-15 лева :D За моята фиятка филтъра едвам го намерих и беше 29 лева. Направо учудващо за консуматив за фиат.
            Fiat Marea JTD 110 Weekend ELX - 2000г

Коментар

Скъпо си го взел и ги има навсякъде.

Коментар

Airfan написа:
                И на мен ми се стори скъпо но ми казаха че за тоя мотор били толкова Пък и майстора каза че си счупил ръцете докато го смени А филтъра е точно отгоре! Между другото ангренажния ремък на моя модел трудно ли се сменя? Дочувам неща за разкачане на двигателя

Коментар

Не е трудно, но си иска приспособления. Двигателя не се сваля. На мен във фирмен сервиз на Фиат ви взеха 250 лв за комплект ангренажен ремък с две ролки и 86 лв за смяната му. Отделно имаш пистов ремък около 35 лв и две ролки на пистовия по 55 лв всяка. Хвърлете едно око и на демпферната шайба - тя е около 190 лв.Аз си я обслужих там, защото дават гаранция на частите 50 000 км, а специално за този възел на мен ми е важно.

Коментар

Airfan - не са ли малко високички тия цени ?!?!?Аз в понеделник ше я правя тая операция и ми искат :200 лв - комплект ролки с ремък (ангренажни) - оригинални фиат (ако ги взимаш поотделно излиза по-скъпо на парче )100 лв. - пистов ремък + ролки , пак комплект на фиат50 лв. - работа
                    '99 Fiat Bravo GT 1.9 JTD 105 h.p.

Коментар

PeacemakeR за пистовия ремък обтяжната ролка е около 65, неподвижната е около 50 и ремъка е около 35, което прави 150. Ако наистина са оригиналните, доста добро намаление ти правят.bobist въздушния филтър го сменям за 5 минути. Тоя майстор малко странен Между другото колко струва да ти сменят филтъра.
                      FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

PeacemakeR написа:
                        Airfan - не са ли малко високички тия цени ?!?!?Аз в понеделник ше я правя тая операция и ми искат :200 лв - комплект ролки с ремък (ангренажни) - оригинални фиат (ако ги взимаш поотделно излиза по-скъпо на парче )100 лв. - пистов ремък + ролки , пак комплект на фиат50 лв. - работа
                        Това бяха цените в началото на ноември 2007 г. в официалния представител на Фиат за гр. Пловдив и за това са по-високи.

Коментар

bobist написа:
                          Airfan написа:
                          И на мен ми се стори скъпо но ми казаха че за тоя мотор били толкова Пък и майстора каза че си счупил ръцете докато го смени А филтъра е точно отгоре! Между другото ангренажния ремък на моя модел трудно ли се сменя? Дочувам неща за разкачане на двигателя
                          И двата въздушни филтъра на фиатите ни се сменят за норматив - единия се крие под 4 винта и евентуално 2 скоби (аз си сложих 2 скоби на въздуховодите), а другия е под 2 винта. Става въпрос за въздушен и поленов филтри. Ако майстора ти си е счупил ръцете със смяната на въздушния - дочупи му и главата.
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                            bobist написа:
                            Airfan написа:
                            И двата въздушни филтъра на фиатите ни се сменят за норматив - единия се крие под 4 винта и евентуално 2 скоби (аз си сложих 2 скоби на въздуховодите), а другия е под 2 винта. Става въпрос за въздушен и поленов филтри. Ако майстора ти си е счупил ръцете със смяната на въздушния - дочупи му и главата.
                            jenshen73, правилно Пък нека после обяснява че нямал сестра :D Грешката е вярна, но вината е моя. Говорех /или съм мислел че говоря/ за ГОРИВЕН филтър, а защо съм написал ВЪЗДУШЕН само господ и стари баби знаят :D Та цитираната от мен цена от 30 лева и изказването на майстора че си е счупил ръцете се отнасят за смяната на горивния филтър

Коментар

Е значи е горе-долу нормално, към леко скъпо.

Коментар

Working...
                              X