Колеги имам нужда от съвет. Реших да си сменям колата Пунто 1.1 - доволен съм ама ми е малка. почнах да се чудя каква да е другата. Колебая се между Брава 1.6 16V и Брава TD100. Или по точно казано бензин или дизел? За JTD пари няма иначе нямаше да има колебания. Брава 1,6 16V много гълта градско, а газ не ми се слага, на дизел TD100 ако се скапе турбина май е доста скъпо, горивото еднакво като цена. Като поддръжка не знам коя е по скъпа, коя е по проблемна и какъв е данъка на Бава TD100?Попрочетох из форума. Има подбна тема вече, но пак ще се радвам на нови мнения по въпроса.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет: дизел или бензин?
Collapse
X
-
-
Хм. Ако така подхождаш към автомобилите - изобщо не си купувай нова кола. По тях все нещо се чупи - при бензинката - я горивна попма, я компютър, я друго. При дизела - дебитомер, ГНП, Турбина Направо си вземи една каруца - най-много магарето да умре.Сега сериозно - купуваш си кола, каквато можеш да си позволиш и ти харесва. Аз отидох, видях Марийка и я купих Доволен съм, но виж - не съм мислил може ли да ми се счупи турбина...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Re: Съвет: дизел или бензин?
mmony написа:Колеги имам нужда от съвет. Реших да си сменям колата Пунто 1.1 - доволен съм ама ми е малка. почнах да се чудя каква да е другата. Колебая се между Брава 1.6 16V и Брава TD100. Или по точно казано бензин или дизел? За JTD пари няма иначе нямаше да има колебания. Брава 1,6 16V много гълта градско, а газ не ми се слага, на дизел TD100 ако се скапе турбина май е доста скъпо, горивото еднакво като цена. Като поддръжка не знам коя е по скъпа, коя е по проблемна и какъв е данъка на Бава TD100?Попрочетох из форума. Има подбна тема вече, но пак ще се радвам на нови мнения по въпроса.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар