Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет: дизел или бензин?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвет: дизел или бензин?

Колеги имам нужда от съвет. Реших да си сменям колата Пунто 1.1 - доволен съм ама ми е малка. почнах да се чудя каква да е другата. Колебая се между Брава 1.6 16V и Брава TD100. Или по точно казано бензин или дизел? За JTD пари няма иначе нямаше да има колебания. Брава 1,6 16V много гълта градско, а газ не ми се слага, на дизел TD100 ако се скапе турбина май е доста скъпо, горивото еднакво като цена. Като поддръжка не знам коя е по скъпа, коя е по проблемна и какъв е данъка на Бава TD100?Попрочетох из форума. Има подбна тема вече, но пак ще се радвам на нови мнения по въпроса.
    Пунто 1.1 1994 г.

Ти от скапване на турбината ли се страхуваш???
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
      Ти от скапване на турбината ли се страхуваш???
      Да. Много приятели ме плашат с туй.
      Пунто 1.1 1994 г.

Коментар

Хм. Ако така подхождаш към автомобилите - изобщо не си купувай нова кола. По тях все нещо се чупи - при бензинката - я горивна попма, я компютър, я друго. При дизела - дебитомер, ГНП, Турбина Направо си вземи една каруца - най-много магарето да умре.Сега сериозно - купуваш си кола, каквато можеш да си позволиш и ти харесва. Аз отидох, видях Марийка и я купих Доволен съм, но виж - не съм мислил може ли да ми се счупи турбина...
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

ДИЗЕЛ!!!!!цената на горивото е еднаква но разхода еееееееееееееекарам мареа 1.9TD100 градско харчи 7.2-7.5л зависи как я карам един познат кара брава 1.6 и му харчи 11-12а за вървене не може да става сравнение дизела върви с пъти повече
          FIAT Marea 1.9TD/100

Коментар

Re: Съвет: дизел или бензин?

mmony написа:
            Колеги имам нужда от съвет. Реших да си сменям колата Пунто 1.1 - доволен съм ама ми е малка. почнах да се чудя каква да е другата. Колебая се между Брава 1.6 16V и Брава TD100. Или по точно казано бензин или дизел? За JTD пари няма иначе нямаше да има колебания. Брава 1,6 16V много гълта градско, а газ не ми се слага, на дизел TD100 ако се скапе турбина май е доста скъпо, горивото еднакво като цена. Като поддръжка не знам коя е по скъпа, коя е по проблемна и какъв е данъка на Бава TD100?Попрочетох из форума. Има подбна тема вече, но пак ще се радвам на нови мнения по въпроса.
            Данъка на Брава 1,9ТД 100 е 28-29 лв. защото е до 74 kw включително.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Направо мога да те посъветвам да взимаш бравата на Доофиат, по добра просто няма! пп разбира се, ако още не я е продал... ТД 100 е много добър двигател, не е от най-икономичните, но е супер...
              A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
              e30 forever!

Коментар

Working...
              X