Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с паленето - Мареа 2.4JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

предполагам, че няма как да е лоша връзка към релето на стартера, при условие, че стартера си върти без проблем, дори и когато колата не искаше да пали...Не знам дали може да има връзка това, но от няколко месеца нивомера на горивото не показва вярно - резервата светва, а в резервоара има поне 20л. нафта...вероятно в резервоара са се събрали доста боклуци и лъжат нивомера. Как мислите: дали има някаква връзка с паленето и, ако да, колко би ми излязло едно почистване на резервоара и някаква препоръка за сервиз за тази операция в София.

Коментар

Потърси тук във форума темата на Торнадо - той описва много добре почистването на нивомера и помпата на TD100. Според него - не е имало грам боклук. По-скоро проблема с неотчитането на вярното количество гориво се дължи на износването на нивомера - едни графитни пътечки.
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Днес не успях да я вкарам в сервиз, надявам се утре да успея....Проблема се задълбочи - тази сутрин три пъти ми изгасна колата, докато чаках по задръстванията на свободна. Веднага след това запалваше като завъртя стартера. Докато работи на свободна скорост, оборотите са си както обикновено 750, не играят и изведнъж изгасва...Когато е в движение има мощност както обикновено.

Коментар

jenshen73 написа:
          Потърси тук във форума темата на Торнадо - той описва много добре почистването на нивомера и помпата на TD100. Според него - не е имало грам боклук. По-скоро проблема с неотчитането на вярното количество гориво се дължи на износването на нивомера - едни графитни пътечки.
          Помпа в сондата на ТД100 няма не се бъркайте.А това ,че при мен е нямало боклуци и вълна не застрахова вас ,че няма да имате.Автомобила на колегата си смуче въздух от някъде и затова гасне.А 750 оборота за този двигател на свободен ход са си малко.По книга ги дават някъде около 950-980 при 80-90 грауса на охладителната течност.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Добре де, изивнявай, писал съм за помпа посреднощ
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Споко де аз само обяснявам.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Днес бях на комп. диагностика и излязоха 4 грешки:1. 0380 - Време за подгряване на свещите -прекалено голям ток2. 0404 - Проблем с клапана за рециркулация3. 0101 - Неправилен сигнал от дебитомера4. 1320 - Проблем със синхронизацията м/у разпределителен и колянов валВ допълнение майстора откри, че от куплунга на вентила за регулиране на налягането, който стои монтиран на помпата за високо налягане, избива по малко нафта и каза, че този вентил е първото и най-вероятно нещо, което меже да прави проблема. На Стамболийски до канала ми дадоха цена за него 320лв Какво е Вашето мнение?

Коментар

Извинявам се за отклонението от темата, но може ли някой да ме светне какво означава грешката "1320 - Проблем със синхронизацията м/у разпределителен и колянов вал", която е посочил колегата pipenchev ?!
                  Brava '99 1.9 JTD 105

Коментар

chinacooker написа:
                    Извинявам се за отклонението от темата, но може ли някой да ме светне какво означава грешката "1320 - Проблем със синхронизацията м/у разпределителен и колянов вал", която е посочил колегата pipenchev ?!
                    това значи че имаш проблем с един от двата сензора или мястото от което четат или имаш проблем с газо разпределението(гршна центровка)
                    FIAT Marea 1.9TD/100

Коментар

pipenchev написа:
                      Днес бях на комп. диагностика и излязоха 4 грешки:....4. 1320 - Проблем със синхронизацията м/у разпределителен и колянов вал...
                      За тази грешка не иска да ти запали колата.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

zombaiko написа:
                        chinacooker написа:
                        това значи че имаш проблем с един от двата сензора или мястото от което четат или имаш проблем с газо разпределението(гршна центровка)
                        Най-вероятно е да е прескочил агренажния ремък.Закарай я във Вантотрейд и нека Боян да я погледне.Той единствен успя да разреши едни мистерии с мойто ЖТД.
                        Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

В събота напълних резервоара догоре и оттогава насам не съм имал прекъсвания и проблеми с паленето. Интересното е, че напоследък зареждам само на Лукойл в Дружба (ул. Илия Бешков), а явно всеки път нафтата е с различно "качество"...Вече и аз не знам от къде да зареждам Въпреки това днес закарах колата за диагностика във Вантотрейд, понеже имах записан час от миналия четвъртък. Откриха ми спукан маркуч между дебитомера и всмукателния колектор и дебитомер за смяна (което си го знам отдавна). Маркуча се доставял само с поръчка срещу 94 лв,а дебитомера си го имат на цена 1256лв ...айде няма нужда, това са пари за над 600л. нафта все пак..колата и така си върви перфектно, а разход от 8/100 софийско си мисля, че не е злеСамо не разбрах защо преди я вадеше тая грешка с лошата синхронизация м/у разпределителен и колянов вал. Дали е възможно при лоша нафта да се бърка синхронизацията или имам още кусури по колата?

Коментар

pipenchev написа:
                            Само не разбрах защо преди я вадеше тая грешка с лошата синхронизация м/у разпределителен и колянов вал. Дали е възможно при лоша нафта да се бърка синхронизацията или имам още кусури по колата?
                            Колега не разбра ли че това означава грешно зацепване на АНГРЕНАЖА!!! Или проблем в датчика за положението на коляновия вал или датчика на разпределителния вал!!! А във Ванто като ти правиха диагностика тая грешка 1320 изкочи ли пак? Колкото до дебитомера да ти кажа тои си е доста важен и не се знае кога ще те остави колата на пътя заради него! Има и по евтини предложения за дебитомери но за по малко от 800лв маи маи не съм чувал.

Коментар

Във Ванто вчера не е изкачала тази грешка 1320...току що говорих с тях за допълнителна информация. Отговориха ми, че обикновено светва дюзата на таблото, ако ремъка не е зацепен добре или пък, ако има проблем с един от датчиците....Също така било възможно компютъра да се "шашка", когато се кара с лоша нафта. За момента ме посъветваха да покарам така и, ако усетя някакъв проблем, да отида за нова диагностика. Естествено ще гледам да си сменя в скоро време и спукания маркуч с дебитомераБлагодаря Ви за съветите!

Коментар

Я виж в тая тема за какви цени на дебитомери говорят! Чак не ми се вярва....http://www.lancia-bg.com/forum/viewt...?p=64060#64060

Коментар

Working...
                                X