тва браво се продава от 4-5 месеца и май беше пернишко
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем Браво 1.9ТД 100
Collapse
X
-
Geraka написа:Днеска купих филтър от магазина на стамболийски, но не ми остана време днес да го сменя. Новия обаче има някакъв дунапрен отдулу за разлика от този който сега е в колата, а и на него пише алфа 155 1,6. Иначе изглежда същия с изключение на дунапрена отдолу.
Коментар
-
Смених филтъра(снимах го и довечера ще кача обещаните снимки). Колата пак изпуши при първото палене, но зукът на турбото над 3000 оборота вече не е онова измъчено виене а си свира както при ниски, дори сега и на ниски не се чува толкова турбината. Пушекът който излизаше при яко газене на колата е осезаемо по-малко. Но причината за силно замърсения филтър не е в немърливостта на предишния собственик, а в некадърността на някой майстор сменял филтъра. Значи по принцип кутията на филтъре се захваща с 4 болта. При мен чопчето на един от болтовете(този който е към купето) е счупено и в задната част на не се получава никакво уплътнение и в тази част колата си смуче мръсния въздух от там без проблеми, което си е сериозен проблем. Та сега трябва освен филтър да купувам и кутия за филтъра .Има ли опастност да се е повредило нещо по двигателяEx: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Geraka написа:nasty написа:тва браво се продава от 4-5 месеца и май беше пернишкоLybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
По принцип проблема със счупеното ухо за затваряне на кутията не е нищо ново.И при мен беше счупено това в средата, лепих го а днес като сменях филтъра се оказа че отново се е спукало. Има 2 варианта - цяла кутия 2-ра употреба и мисля че няма да е много скъпа.Втория е един конусен филтър и хвърляш цялата кутия.Лошото че хубавите конусни/спортни филтри далеч не са евтини - около стотарката са.Хубавото е че се перат и са за многократна употреба.Колкото до мръсен филтър...I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
До PATSO85:Geraka написа:Колата пак изпуши при първото палене, но зукът на турбото над 3000 оборота вече не е онова измъчено виене а си свира както при ниски, дори сега и на ниски не се чува толкова турбината. Пушекът който излизаше при яко газене на колата е осезаемо по-малко.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Esper написа:По принцип проблема със счупеното ухо за затваряне на кутията не е нищо ново.И при мен беше счупено това в средата, лепих го а днес като сменях филтъра се оказа че отново се е спукало. Има 2 варианта - цяла кутия 2-ра употреба и мисля че няма да е много скъпа.Втория е един конусен филтър и хвърляш цялата кутия.Лошото че хубавите конусни/спортни филтри далеч не са евтини - около стотарката са.Хубавото е че се перат и са за многократна употреба.Колкото до мръсен филтър...Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Колега, при мен не беше счупено това ухо, но аз го довърших от много бързане и недоглеждане. Направих го от алуминиева планка-2.5 mm и самонавиващи се винтове. Малко играчка, мерене напасване но си заслужава. И така сме на тая кутия - при мен се въртеше безконечно гайката на единия от дългите болтове от към мотора. Извадих ги и двете(те са едни накатени цилиндрични гайки и превъртат в леглата си) и на тяхното место с 100W поялник запресовах шестограмни гайки. Но и това ми се струва че не е най-доброто решение.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Geraka написа:Колега къде ходи да ти лепят кутията, че не знам вече какво да правя. В една морга ми искаха 100 лв за цялата кутия, което си е безумно много.И другото един конусен филтър колко километра може да издържи и заслужава ли си, а също има ли такива за дизели?I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар