Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем Браво 1.9ТД 100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем Браво 1.9ТД 100

Не знам дали е точно проблем, но все пак да попитам. Значи при голямо напъване, а и не чак толкова, колата пуши като печка. Същото го прави и при първото палене сутрин. До сега карах Сеат Толедо ТД който също пропушваше, но доста по малко. Пробвах да сменя горивото - единия път от шел а другия от лукойл но промяна нямаше. Погледнах и шумоизолацията на предния капак да не прещи на въздуха, но някой се беше погрижил преди мен и я беше изрязъл около отвора за въздух.Другото което ме притеснява че след 3000 оборота турбото осезаемо си сменя звуко. Започва едно като виене което не знам дали е нормално?
    Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Въпреки ,че си огледал изолацията около отвора за въздуха все пак премахни тръбата която съединява въздухозаборника със филтърната кутия и опитай отново.Пиша го това защото при мен като беше запушила изолацията този отвор точно така свистеше турбината и много прилича при теб на недостиг на въздух.И също сменял ли си въздушния филтър скоро?
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Еми аз колата я взех преди около седмица от човек от форума и той каза, че е сменял консумативите преди около 5000км, за което му вярвам.Но все пак съвем скоро мисля да сменям всички филтри и маслото.А как точно да я извадя тази тръба. Изцяло да я премахна или просто да я откача.А има и още нещо колата ми харчи доста нафта в сравнение със сеата - градско и малко извънградско ми дава 8,5 разход и то без да включвам климатика, което не знам дали е нормално.
      Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Geraka написа:
        Еми аз колата я взех преди около седмица от човек от форума и той каза, че е сменял консумативите преди около 5000км, за което му вярвам.Но все пак съвем скоро мисля да сменям всички филтри и маслото.А как точно да я извадя тази тръба. Изцяло да я премахна или просто да я откача.А има и още нещо колата ми харчи доста нафта в сравнение със сеата - градско и малко извънградско ми дава 8,5 разход и то без да включвам климатика, което не знам дали е нормално.
        На мен един майстор ми каза, че е добре въздушния да се сменя 2 пъти на маасло защотов софия е много прашно (и във всеки по- голям град де) и се задръстват филтрите доста бързо. Ако ти е на 5000 километра го смени или поне го прегледай.

Коментар

Нормален ти е разхода.Може би дебитомера ти е заминал и ти трябва нов - около 140 лв. от hit-ko (доставка за един ден).Виж направи диагностика, за да се увериш дали наистина е заминал дебитомера.Друг вариант е да не работи авансатора/ел.клапана на помпата и затова да пуши повече. Това също се установява с диагностика.Възможно е някой въздуховод, който извежда въздуха от турбото да няма скоба и да пропуска въздух.Следващ вариант за да пуши толкова може и да е някой разпръсквач на дюзите да не работи добре - около 40 лв. е нов разпръсквач.А какъв цвят е пушека при палене - бял, сив или черен?

Коментар

Ами лошото според мен е че пушека сутрин е бяло сив, което знам че а дизел не е добре. Но пък от вървенето на колата не мога да се оплача, а доколкото съм чел дебитометъра като се прецака се прецаква и вървежа.

Коментар

Може би проблемата ти е точно в авансатора.Белият пушек означава повече въздух, отколкото нафта. Ако е черен пушека означава предозиране на нафтата.

Коментар

Geraka написа:
                Ами лошото според мен е че пушека сутрин е бяло сив, което знам че а дизел не е добре. Но пък от вървенето на колата не мога да се оплача, а доколкото съм чел дебитометъра като се прецака се прецаква и вървежа.
                Диагностика колега диагностика няма смисъл да се гадае.Колегата doofiat те насочи към някой елементи.1.Авансатор.2.Дебитомер.3.Разпръсквачи.

Коментар

Еми сега ще отворя филтъра да видя в какво състояние и ще пробвам вариянта да премахна тръбата която влиза във филтъра, но най добре ще е да ида на диагностика да видим какъв точно е проблема. Сега ако ми кажете и къде е най добре да се направи диагностиката сте златни

Коментар

Колеги токущо отворих филтъра и няма да ви казвам за какво ставаше на въпрос. Целия беше прашасъл, вътре имаше листа някакви насекоми и най различни боклуци. Та днес ще ходя да взема един филтър ще го сменя и ще пиша довечера дали се е оправил проблема с пушенето.

Коментар

Geraka написа:
                      Колеги токущо отворих филтъра и няма да ви казвам за какво ставаше на въпрос. Целия беше прашасъл, вътре имаше листа някакви насекоми и най различни боклуци. Та днес ще ходя да взема един филтър ще го сменя и ще пиша довечера дали се е оправил проблема с пушенето.
                      Ако имаше възможност да беше снимал все пак да погледнем за какво става на въпрос.Все пак колата си я купил от колега във форума не вярвам той да е бил толкова небрежен.

Коментар

Еми ще ги снимам един до друг филтрите- новия и стария и ще ги пратя, макар че аз го поизтупах малко за да ида до магазина

Коментар

Това ли е Бравото http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=19657 ???

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=16524

Коментар

Днеска купих филтър от магазина на стамболийски, но не ми остана време днес да го сменя. Новия обаче има някакъв дунапрен отдулу за разлика от този който сега е в колата, а и на него пише алфа 155 1,6. Иначе изглежда същия с изключение на дунапрена отдолу.

Коментар

Working...
                              X