Не знам дали е точно проблем, но все пак да попитам. Значи при голямо напъване, а и не чак толкова, колата пуши като печка. Същото го прави и при първото палене сутрин. До сега карах Сеат Толедо ТД който също пропушваше, но доста по малко. Пробвах да сменя горивото - единия път от шел а другия от лукойл но промяна нямаше. Погледнах и шумоизолацията на предния капак да не прещи на въздуха, но някой се беше погрижил преди мен и я беше изрязъл около отвора за въздух.Другото което ме притеснява че след 3000 оборота турбото осезаемо си сменя звуко. Започва едно като виене което не знам дали е нормално?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем Браво 1.9ТД 100
Collapse
X
-
Въпреки ,че си огледал изолацията около отвора за въздуха все пак премахни тръбата която съединява въздухозаборника със филтърната кутия и опитай отново.Пиша го това защото при мен като беше запушила изолацията този отвор точно така свистеше турбината и много прилича при теб на недостиг на въздух.И също сменял ли си въздушния филтър скоро?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
Еми аз колата я взех преди около седмица от човек от форума и той каза, че е сменял консумативите преди около 5000км, за което му вярвам.Но все пак съвем скоро мисля да сменям всички филтри и маслото.А как точно да я извадя тази тръба. Изцяло да я премахна или просто да я откача.А има и още нещо колата ми харчи доста нафта в сравнение със сеата - градско и малко извънградско ми дава 8,5 разход и то без да включвам климатика, което не знам дали е нормално.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Geraka написа:Еми аз колата я взех преди около седмица от човек от форума и той каза, че е сменял консумативите преди около 5000км, за което му вярвам.Но все пак съвем скоро мисля да сменям всички филтри и маслото.А как точно да я извадя тази тръба. Изцяло да я премахна или просто да я откача.А има и още нещо колата ми харчи доста нафта в сравнение със сеата - градско и малко извънградско ми дава 8,5 разход и то без да включвам климатика, което не знам дали е нормално.
Коментар
-
Нормален ти е разхода.Може би дебитомера ти е заминал и ти трябва нов - около 140 лв. от hit-ko (доставка за един ден).Виж направи диагностика, за да се увериш дали наистина е заминал дебитомера.Друг вариант е да не работи авансатора/ел.клапана на помпата и затова да пуши повече. Това също се установява с диагностика.Възможно е някой въздуховод, който извежда въздуха от турбото да няма скоба и да пропуска въздух.Следващ вариант за да пуши толкова може и да е някой разпръсквач на дюзите да не работи добре - около 40 лв. е нов разпръсквач.А какъв цвят е пушека при палене - бял, сив или черен?
Коментар
-
Ами лошото според мен е че пушека сутрин е бяло сив, което знам че а дизел не е добре. Но пък от вървенето на колата не мога да се оплача, а доколкото съм чел дебитометъра като се прецака се прецаква и вървежа.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Geraka написа:Ами лошото според мен е че пушека сутрин е бяло сив, което знам че а дизел не е добре. Но пък от вървенето на колата не мога да се оплача, а доколкото съм чел дебитометъра като се прецака се прецаква и вървежа.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Еми сега ще отворя филтъра да видя в какво състояние и ще пробвам вариянта да премахна тръбата която влиза във филтъра, но най добре ще е да ида на диагностика да видим какъв точно е проблема. Сега ако ми кажете и къде е най добре да се направи диагностиката сте златниEx: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Колеги токущо отворих филтъра и няма да ви казвам за какво ставаше на въпрос. Целия беше прашасъл, вътре имаше листа някакви насекоми и най различни боклуци. Та днес ще ходя да взема един филтър ще го сменя и ще пиша довечера дали се е оправил проблема с пушенето.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Geraka написа:Колеги токущо отворих филтъра и няма да ви казвам за какво ставаше на въпрос. Целия беше прашасъл, вътре имаше листа някакви насекоми и най различни боклуци. Та днес ще ходя да взема един филтър ще го сменя и ще пиша довечера дали се е оправил проблема с пушенето.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Това ли е Бравото http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=19657 ???Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Днеска купих филтър от магазина на стамболийски, но не ми остана време днес да го сменя. Новия обаче има някакъв дунапрен отдулу за разлика от този който сега е в колата, а и на него пише алфа 155 1,6. Иначе изглежда същия с изключение на дунапрена отдолу.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар