Колеги, някой може ли да каже къде мога да сложа метанова уредба на колата от подписа, колко ще ми излезе и дали няма да прецака двигателя, че вече с тия цени на дизела...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поставяне на метанова уредба на 2.4JTD
Collapse
X
-
trustworthy написа:Това е майтап някакъв, налиSUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Възможно е, но цената ще е доста солена и няма да се движи само на метан, а на смес от дизел и метан.Наскоро ходихме с един приятел в една от фирмите и казаха, че по принцип е възможно, имали обаче "опит" само с няколко автобуси и камион(и).Темата е автобуси, но прегледай линковете по-долу. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...EC%E5%F2%E0%ED
Коментар
-
Nino написа:Не е майтап, но доколкото съм чувал уредбата за дизелов двигател е доста скъпа и едва ли си заслужава.Икаруси на метан си джиткаха още по студентските ми години в София._______
146 JTD
Коментар
-
благодаря за отговорите!Колата ми гори софийско около 8-8.5/100, но не виждам каква е връзката между разхода и поставянето на метанова уредба. Целта е не да ми дава по-малък разход, а да ми излиза по-евтино :D . Аз съм си доволен от разхода, който ми дава за тази мощност...За 8 месеца съм минал почти 20000км при среден разход около 7л/100км (смесен цикъл), т.е. това са 1400л. нафта или приблизително 2500лв. Предполагам, че доста бързо бих си изплатил една такава уредба с това каране, та затова ви питам за информация.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар