Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поставяне на метанова уредба на 2.4JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Поставяне на метанова уредба на 2.4JTD

Колеги, някой може ли да каже къде мога да сложа метанова уредба на колата от подписа, колко ще ми излезе и дали няма да прецака двигателя, че вече с тия цени на дизела...

Взел си си JTD и искаш метан? Успех
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Това е майтап някакъв, нали
      _______
      146 JTD

Коментар

trustworthy написа:
        Това е майтап някакъв, нали
        Не е майтап, но доколкото съм чувал уредбата за дизелов двигател е доста скъпа и едва ли си заслужава.Икаруси на метан си джиткаха още по студентските ми години в София.ЦИТАТ:"РЕМИКС БЪЛГАРИЯ" ООД извършва конвертиране на дизелови и турбодизелови двигатели на камиони и автобуси на газо-дизел по италианска технология с основни компоненти на марката BRC. Всички основни компоненти (редуктор, електрически клапани, спирателни кранове, стоманена тръба, бутилки за метан и др.) са италиански, а монтажът, изработването на допълнителните компоненти и настройката на двигателя се извършва в България в специализираните сервизи на "Ремикс България" ООД или на място по желание на клиента, като осигурява гаранционна и следгаранционна поддръжка.Вярно, за лек автомобил още не съм чувал и виждал.
        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Възможно е, но цената ще е доста солена и няма да се движи само на метан, а на смес от дизел и метан.Наскоро ходихме с един приятел в една от фирмите и казаха, че по принцип е възможно, имали обаче "опит" само с няколко автобуси и камион(и).Темата е автобуси, но прегледай линковете по-долу. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...EC%E5%F2%E0%ED

Коментар

Nino написа:
            Не е майтап, но доколкото съм чувал уредбата за дизелов двигател е доста скъпа и едва ли си заслужава.Икаруси на метан си джиткаха още по студентските ми години в София.
            Знам, че има такива уредби за метан, но според мен да се слага (ако въобще е приложима) на 2.4 ЖТд е абсурд. Имам позната, на която новата тойота ярис харчи 7.5/100 в града (дизел - 90 коня). 2.4 харчи 8-10/100. Е просто няма нормален автомобил, дето да харчи драстично по-малко
            _______
            146 JTD

Коментар

благодаря за отговорите!Колата ми гори софийско около 8-8.5/100, но не виждам каква е връзката между разхода и поставянето на метанова уредба. Целта е не да ми дава по-малък разход, а да ми излиза по-евтино :D . Аз съм си доволен от разхода, който ми дава за тази мощност...За 8 месеца съм минал почти 20000км при среден разход около 7л/100км (смесен цикъл), т.е. това са 1400л. нафта или приблизително 2500лв. Предполагам, че доста бързо бих си изплатил една такава уредба с това каране, та затова ви питам за информация.

Коментар

Working...
              X