Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Черен дим през ауспуха ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Черен дим през ауспуха ?

Карам Фиат Мареа 1.9ТД100 и от известно време започна да пуши доста черно от ауспуха при високите обороти на двигателя.До 2800 оборота е добре ,но от там нагоре яко дим. Проверени са дюзите ,ГНП, турбо-компресор всичко си е ОК . Възможно ли е ако дебитомера за въздуха не работи както трябва ,да се получава този ефект ? Но пък в същото време контролната лампа на таблото за електрониката не ми свети. Като дам на контакт светва и след запалване на ДВГ угасва.
    Lancia Kappa 2.0 20V
    БЪРЗ , НО НЕ БЕЗОТГОВОРЕН !!!

Кога за последно сменя въздушния филтър?
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Чист е не е от въздушния филтър.
      Lancia Kappa 2.0 20V

Коментар

щом си проверил дюзите, помпата, въздушния фиктър претполагам че си сменил и горивнив значи не е лошо да смениш бензиностанцията слд това да си погледнеш зацепването на ангренажа и разбирасе една профилактична диагностика.
        FIAT Marea 1.9TD/100

Коментар

Пробвай да налееш от друга бензиностанция.
          Fiat Punto 1.7TD

Коментар

besnija написа:
            Това ли е критерия за въздушните филтри като са чисти не се сменят.Погледни изолацията на предния капак там където се закопчава същия към гредата да не би да запушва отвора за въздуха.Аз се бях видял в чудо докато разбера ,че едно парче плат ми спъва колата.

Коментар

Това ли е критерия за въздушните филтри като са чисти не се сменят.[/quote]Сменен е преди 1500 км., а сега сам сложил пак нов и той е от друга фирма производител. Та въпросът ми беше дали е възможно дебитомера да ми прави някаква мизерия?
              Lancia Kappa 2.0 20V

Коментар

Tornado написа:
                besnija написа:
                Това ли е критерия за въздушните филтри като са чисти не се сменят...
                Сменен е преди 1500 км., а сега сам сложил пак нов и той е от друга фирма производител. Та въпросът ми беше дали е възможно дебитомера да ми прави някаква мизерия?
                Lancia Kappa 2.0 20V

Коментар

По принцип е възможно но послушай колегата Tornado. И на моята беше провиснала шумоизолацията под предния капак и запушваше входа за въздух ... турбото като я засмуче и край. Точно така - пуши и не върви на високи. Опитай да махнеш маркуча който е от входа за въздуха до кутията на въздушния филтър и я пробвай така (само внимавай за локви). Този дим значи, че не и стига въздух...

Коментар

Еееее най накрая да има две мнения по един въпрос.Благодаря колега.Както писах по горе тази шумоизолация ме вкара в приключение тогава.

Коментар

Tornado написа:
                      Еееее най накрая да има две мнения по един въпрос.Благодаря колега.Както писах по горе тази шумоизолация ме вкара в приключение тогава.
                      Ако знаеш какъв зор видях на магистралата докато разбера какъв е проблема ...

Коментар

И аз видях зор ама на Прохода на Републиката димът зад мен беше около 300 метра.И най интересното е ч,е разбрах какво става защото въздушния ми филтър се мъчеше да влезе целия в кутията.

Коментар

А при мен шумоизолацията на капака в близост до въздушния вход си беше изрязана. Някой друг е патил
                          FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Grancharov написа:
                            А при мен шумоизолацията на капака в близост до въздушния вход си беше изрязана. Някой друг е патил
                            Аз мислех направо да я махна ама накрая отскъбнах маркуча който е от входа до кутията с филтъра. Слагам го само като завали зада не засмуче вода от някоя по- голяма локва ...

Коментар

Working...
                            X