Карам Фиат Мареа 1.9ТД100 и от известно време започна да пуши доста черно от ауспуха при високите обороти на двигателя.До 2800 оборота е добре ,но от там нагоре яко дим. Проверени са дюзите ,ГНП, турбо-компресор всичко си е ОК . Възможно ли е ако дебитомера за въздуха не работи както трябва ,да се получава този ефект ? Но пък в същото време контролната лампа на таблото за електрониката не ми свети. Като дам на контакт светва и след запалване на ДВГ угасва.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Черен дим през ауспуха ?
Collapse
X
-
besnija написа:Чист е не е от въздушния филтър.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:besnija написа:Чист е не е от въздушния филтър.Lancia Kappa 2.0 20V
БЪРЗ , НО НЕ БЕЗОТГОВОРЕН !!!
Коментар
-
По принцип е възможно но послушай колегата Tornado. И на моята беше провиснала шумоизолацията под предния капак и запушваше входа за въздух ... турбото като я засмуче и край. Точно така - пуши и не върви на високи. Опитай да махнеш маркуча който е от входа за въздуха до кутията на въздушния филтър и я пробвай така (само внимавай за локви). Този дим значи, че не и стига въздух...
Коментар
-
И аз видях зор ама на Прохода на Републиката димът зад мен беше около 300 метра.И най интересното е ч,е разбрах какво става защото въздушния ми филтър се мъчеше да влезе целия в кутията.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Grancharov написа:А при мен шумоизолацията на капака в близост до въздушния вход си беше изрязана. Някой друг е патил
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар