Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос?? мога ли да сложа intercooler на Punto ??

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос?? мога ли да сложа intercooler на Punto ??

Може ли да се сложи ИНТЕРКУЛЕР на фиат пунто 1.7ТД?? а понеже нямам и климатик дали може да се сложи и клима??Благодаря предварително

Re: Въпрос?? мога ли да сложа intercooler на Punto ??

doom_day написа:
    Може ли да се сложи ИНТЕРКУЛЕР на фиат пунто 1.7ТД?? а понеже нямам и климатик дали може да се сложи и клима??Благодаря предварително
    Че то май-трябваше да има.Мощностите при Пунто 1.7TD са две... 60 и 70 кс.Последното е с интеркулер. Да монтираш климатик е неблагодарна работа и стойноста на монтажа предполагам, по груби сметки ще дойде около 1/3 от цената на колата... едва ли си заслужава.Още повече идва зима, до следващото лято може да ти дойдат съвсем други идеи, като примерно да смениш колата!
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Re: Въпрос?? мога ли да сложа intercooler на Punto ??

Nino написа:
      doom_day написа:
      Че то май-трябваше да има.Мощностите при Пунто 1.7TD са две... 60 и 70 кс.Последното е с интеркулер. Да монтираш климатик е неблагодарна работа и стойноста на монтажа предполагам, по груби сметки ще дойде около 1/3 от цената на колата... едва ли си заслужава.Още повече идва зима, до следващото лято може да ти дойдат съвсем други идеи, като примерно да смениш колата!
      И двата мотора - 60 и 70, нямат интеркулер.Иначе предполагам, че ще може да се монтира без проблем.
      http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
      Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
      FIAT Punto 02' 1.9 JTD
      FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Странно, тогава ми е чудно за разликата в мощностите, двигателите са еднакви. А бе странни са си италанците...атмосферен 1.7 - 57кс, турбодизел 1.7 - 60 и 70 кс! Може да са "врътки" заради данъците в различните страни, знам ли?
        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
          Странно, тогава ми е чудно за разликата в мощностите, двигателите са еднакви. А бе странни са си италанците...атмосферен 1.7 - 57кс, турбодизел 1.7 - 60 и 70 кс! Може да са "врътки" заради данъците в различните страни, знам ли?
          И аз съм се чудил, ама Мотора, който го водят TD60 е реално 63 к.с., а TD70 го има във вариант 69 и 71 к.с. Така реално разликата се получава 6 к.с.Турбото при този мотор имам чувството, че е само за красота Сигурно с един кулер ще се получи много по-добра динамика Май ще трябва и турбината да се натегне малко след това
          FIAT Punto 02' 1.9 JTD
          FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

ами турбото се усеща доста в сравнение с кола дизел без турбо. Но наистина ако може да сложа един интеркулер :D

Коментар

doom_day написа:
              ами турбото се усеща доста в сравнение с кола дизел без турбо. Но наистина ако може да сложа един интеркулер :D
              Доста не е Но има разлика, разбира се Доста се усеща на JTD мотора :D
              FIAT Punto 02' 1.9 JTD
              FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

[/quote]Доста не е Но има разлика, разбира се Доста се усеща на JTD мотора :D[/quote]Сигурно, но и вероятно гори повечко. На мен градско (София) с доста "ръчкане" си ми гори макс 8/100л

Коментар

Nino написа:
                  Дам, май е точно тази причината; 1.4 12V за Германия се е внасял със 75 к.с.!
                  1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

Коментар

ходих до едно катастрофирало тд70 с климатик. предната броня беше свалена и както си стоях срещу него отляво на радиатора за климатика видях друго радиатороподобно изделие с по-малки размери от формат А4-по мои подозрения точно интеркулерче.така....имам още 1 подозрение...интеркулер имат моделите с климатик, тъй като само на тях предната долна решетка е 2 пъти по голяма и може да стига въздух до него да го охлажда.
                    Арх. Стаменов &
                    Пунто ELX, 1.7 ТД 70

Коментар

pepsi написа:
                      ходих до едно катастрофирало тд70 с климатик. предната броня беше свалена и както си стоях срещу него отляво на радиатора за климатика видях друго радиатороподобно изделие с по-малки размери от формат А4-по мои подозрения точно интеркулерче.така....имам още 1 подозрение...интеркулер имат моделите с климатик, тъй като само на тях предната долна решетка е 2 пъти по голяма и може да стига въздух до него да го охлажда.
                      Това е радиатор за маслото Нямат кулер Кулера може да го познаеш по големите тръби
                      FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                      FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

И на мен ми се върти идея за интеркулерче още от както съм взел пунтара. В нета има правени такива и мощността стига до 110 кончета. Продават се готови китове, но естествено цената е доста висока. Мислех си за кулерче от Браво/Брава или Уно Турбо (някой може ли да даде размерите на тези кулери). Иначе повече инфо има наwww.puntotd.com www.domorace.it
                        FIAT Punto 1.7TD

Коментар

n_nikolow написа:
                          И на мен ми се върти идея за интеркулерче още от както съм взел пунтара. В нета има правени такива и мощността стига до 110 кончета. Продават се готови китове, но естествено цената е доста висока. Мислех си за кулерче от Браво/Брава или Уно Турбо (някой може ли да даде размерите на тези кулери). Иначе повече инфо има наwww.puntotd.com www.domorace.it
                          Ами с кулер от 70кс ще я направиш на 73-4 сигурно, най-много!Да не говорим с тази турбинка и кулер какъв лаг ще получиш.
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                            n_nikolow написа:
                            Ами с кулер от 70кс ще я направиш на 73-4 сигурно, най-много!Да не говорим с тази турбинка и кулер какъв лаг ще получиш.
                            Ако кулера се сложи на мястото на кутията за въздушния филтър (разположение нещо като Impreza STi) пътищата ще са максимално къси и лагът не би трябвало да е голям.
                            FIAT Punto 1.7TD

Коментар

Working...
                            X