Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто 1.9 JTD гасне в движение

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто 1.9 JTD гасне в движение

Като мина 20 км и колата гасне след 15 минути като истине може би пали отново. обиколих доста сервизи те си вземат парите за диагностика но така и не могат да я оправят. Някои имал ли е подибни проблеми и можете ли да ми препоръчате някои сервиз.Промених заглавието на темата за се разбира за какво става на въпрос.Tornado.

Каква грешка дава компютъра на диагностиката? Някаква лампа светва ли като угасне?
    _______
    146 JTD

Коментар

Re: пунто 1.9 jtd

batcko написа:
      Като мина 20 км и колата гасне след 15 минути като истине може би пали отново. обиколих доста сервизи те си вземат парите за диагностика но така и не могат да я оправят. Някои имал ли е подибни проблеми и можете ли да ми препоръчате някои сервиз.
      Този двигател да не би да има датчик за защита от прегряване който подава грешна информация на компа и гаси двигателя.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

светва лампата за повреда на двигателя предполагам че някаква защита ще да е.

Коментар

При диагностиката дава някаква грешка в зацепването на ремака , но я карах в сержиза на фиат и ми казаха че проблем там няма.Между другото там сменяха ремака!

Коментар

Tornado написа:
            batcko написа:
            Като мина 20 км и колата гасне след 15 минути като истине може би пали отново. обиколих доста сервизи те си вземат парите за диагностика но така и не могат да я оправят. Някои имал ли е подибни проблеми и можете ли да ми препоръчате някои сервиз.
            Този двигател да не би да има датчик за защита от прегряване който подава грешна информация на компа и гаси двигателя.
            Защита от прегряване.
            FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

Коментар

batcko написа:
              светва лампата за повреда на двигателя предполагам че някаква защита ще да е.
              Какво е нарисувано на тая лампа? Температурата къде стои в момента, когато загасне колата? Аз не съм чувал да има защита за висока температура на тея двигатели Има си датчик, има и лампа. Да не е нещо имобилайзерът?
              _______
              146 JTD

Коментар

batcko написа:
                Дай повече инфо за случая!

Коментар

batcko написа:
                  При диагностиката дава някаква грешка в зацепването на ремака , но я карах в сержиза на фиат и ми казаха че проблем там няма.Между другото там сменяха ремака!
                  Дава точна грешка "грешка в газоразпределение" ако мога така да го преведа - нали?Май ще се окажа прав
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

batcko написа:
                    Е къде да е проблемът!? Да бяха ти сменяли накладките, разбирам, а те са бъзикнали баш... Не ги разбирам такива майстори, честно казано
                    _______
                    146 JTD

Коментар

Колата не ми загрява като я карам. В сервиза ми дадоха 1 година гаранция за смяната на ремъка ,ама честно казано не искам да я карам повече там , те направиха каквото можаха . Ще видя отново зацепването как е на парво време, ако е добре ще сменя датчика,пък ще видим.

Коментар

ВО се оказа прав , от ESP датчика беше.

Коментар

batcko написа:
                          Така, така, има ли JTD и болка мога да му погледна в душата, до колкото звездите ми го говорят така от разстояние
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                            batcko написа:
                            Така, така, има ли JTD и болка мога да му погледна в душата, до колкото звездите ми го говорят така от разстояние
                            Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Working...
                            X