Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странен шум 1.9 jtd

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Странен шум 1.9 jtd

Здравейте колеги, наскоро си купих фиат Мултипла 1.9 JTD 105 и има много странен шум все едно че нещо стърже и идва отгоредо вакуум помпата, като отидох на майстор каза, че е от нея и взех от един колега от форума друга,но при смяната шума остана - има ли някой идея какво може да е ?p.s има една желязна тръба над помпата , ама има ли нещо в нея не ми е ясно?ОПРАВИХ Я ))))))))))))))

Е поне кажи какво беше де
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Re: Странен шум 1.9 jtd

konstantin19 написа:
      Здравейте колеги, наскоро си купих фиат 1.9 JTD 105 и има много странен шум все едно че нещо стърже и идва отгоредо вакуум помпата, като отидох на майстор каза, че е от нея и взех от един колега от форума друга,но при смяната шума остана - има ли някой идея какво може да е ?p.s има една желязна тръба над помпата , ама има ли нещо в нея не ми е ясно?ОПРАВИХ Я ))))))))))))))
      Браво оправи и я и майн.....а ви поне сподели нещо какво беше.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Здравейте, не казах какво е щото смених само гарнитурата на капака и шумът го нямаше,но вчера я запалих сутринта тя пак гадно си стържеше - като я покарах малко спря - направо нямам идея какво е и от къде - ако някой знае какво има в железния маркуч над вакум помпата да каже преди да съм го разглобил?

Коментар

Нищо няма в този маркуч.Той води газовете за повторното им доизгаряне.А относно шума, може да бъде от много работи.Просто някой който разбира, трябва да го чуе, може той да си каже мнението.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

вчера и скоростите почнаха нещо трудно да влизат иедно виене от скоростната кутия леко да се чува отивам на друг майстор да събаря всичко че ми писна

Коментар

konstantin19 написа:
              вчера и скоростите почнаха нещо трудно да влизат иедно виене от скоростната кутия леко да се чува отивам на друг майстор да събаря всичко че ми писна
              Да не е останал без масло Странно, но до сега всичките коли, които съм имал са били с малко масло в скоростите като ги купувам
              http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
              Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
              FIAT Punto 02' 1.9 JTD
              FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Колега,времето се позахлади-затова ти влизат по-трудно скоростите.Шума от скоростната кутия го чуваш,защото почваш да опознаваш колата по-добре.Това не е болка за умиране.Карай и си гледай кефа.
                FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

Коментар

излезе някакъв шибан маховик - за цената не ми се говори сега си имам вакум помпа, ако на някой му трябва да се обади

Коментар

konstantin19 написа:
                    излезе някакъв шибан маховик - за цената не ми се говори сега си имам вакум помпа, ако на някой му трябва да се обади
                    Над 800 лв ли е? Кжи , моля те, на каква цена си го намерил нов! А втора ръка евентуално?
                    _______
                    146 JTD

Коментар

trustworthy написа:
                      konstantin19 написа:
                      Над 800 лв ли е? Кжи , моля те, на каква цена си го намерил нов! А втора ръка евентуално?
                      Нов е някъде там ~ 850 лв.Гадна работа е маховика
                      http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                      Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                      FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                      FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

А ти на какъв вариант си се спрял? нов или 2-нд хенд? Дали би пуснал снимки на повредения маховик, когато дойде време за смяната? В какво точно се изразява повредата?Мерси предварително
                        _______
                        146 JTD

Коментар

нашия човек от Петрич ми взе 450лв. за втора ръка маховик+съединител+притискател с уговорката че били от почти нов мотор, а лагера си го взимам нов от AXM + масло , но в понеделник ще дойдат и не им знам още цената май към 60-70лв. общоp.s. в понеделник ще пиша дали е станало от фиата кола и дали този път ще сменят грешната част, а дотогаваще си карам вярната Корола тя поне е желязна.

Коментар

Working...
                          X