Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

BRAVO 1,9 JTD ... замина си турбината...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Dodo 155 май трябваше да намеря време да отида до Ямбол...ама каквото и да казвам сега и да хапя устни и да гриза нокти,все тая...стана тя каквато стана...нищо,надявам се поне да върви дъъъъъълго време с тоз Дебитомер,че иначе незнам...п.п.Някой няма ли да ми каже нещо за Ауденцето ?
    НЕ на безразсъдното шофиране!

Коментар

Bella написа:
      Dodo 155 май трябваше да намеря време да отида до Ямбол...ама каквото и да казвам сега и да хапя устни и да гриза нокти,все тая...стана тя каквато стана...нищо,надявам се поне да върви дъъъъъълго време с тоз Дебитомер,че иначе незнам...п.п.Някой няма ли да ми каже нещо за Ауденцето ?
      Недей да хапеш нищо Колата ще върви и с този дебитомер, само може да дава по-висок разход или да няма добра динамика. Ако не съм прав, то значи няма проблем АУДИ-то не е лошо, но едно от най-евтините му части е дебитомера Специално този модел и след него са много "подходящи" за нашите пътища и "издържат" на тях Точно за никоя немска каска не мога да кажа, че е евтина за подръжка, може би Орел, ама ... Карай си ФИАТ-а и си върши работата
      http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
      Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
      FIAT Punto 02' 1.9 JTD
      FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Благодаря за съветите,ще ги взема под внимание този път

Коментар

Можеш вече да коригираш заглавието на темата, че е малко стряскащо...
          "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
          Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Колега,важното е,че колата вече е наред и днес я подкарах по магистралата към Пловдив...върви страхотно...доволна съм...само дето имам чувството,че карам друга кола...няма я вече онази бавна и мудна бананка

Коментар

Почти съм сигурен, че колата щеше да се оправи само с почистване на дебитомера....поне си запази стария, почисти го и го пази за следващия път :D . Ако колата се кара в замърсена среда (повече градско) много хора препоръчват смяна на въздушния филтър по-начесто - примерно за Софийско градско на всеки 5000км. Замърсяването на дебитомера пряко зависи от чистотата на този филтър. В Италсервиз (София) например, ако сменят дебитомер и въздушния филтър не се сменя след това на всеки 5000км, отказват гаранцията му...Леко и безаварийно каране!

Коментар

Не бързай със заключенията си. Имам подобен на твоя проблем. Колата ми е Мареа с 1,9 JTD мотор. Има доста дреболии, които като се съберат вкупом и довежда до това положение, колата да е тромава... Провери всичко по въздуховодната система е чисто и не се спира въздушния поток. Много често маншона между турбото и интеркулера се къса и от там засмуква прахоляк и мръсотии.. от там тази пепел смесена с масло става на маслена кал, която се лепи по всички тръбопроводи, интеркулера се пълни и той с кал и се запушва, турбото се налепва със същата каша.. перките на турбото вече не могат да засмукват същия дебит въздух..лостчето на турбото може и да ти блокира и да не може да променя ъгъла на перките.. абе общо взето всичко това докарва двигателя до твоето положение /и моето де/. За целта ти препоръчвам: смени си въздушния и горивния филтър, поне да си сигурна че те са наред. След това започни да сваляш всички въздуховоди и интеркълера. Купи си едно шише обезмаслител... всички тръби ги пръскаш с обезмаслителя, чакаш 5 мин. и на паростуйка ги минаваш хубаво да им паднат всички масла и мръсотии от тях, след което ги оставяш някаде да съхнат. Интеркулера по същия начин..яко го пълниш с обезмаслител, ако е необходимо и сода каустик, оставяш за 5 мин. и надуваш здраво с пароструйката докато изкара всички лайнарии от вътре. След това оставяш да съхне. Тук е кофтито, че ако е необходимо може и да се загрее интеркулера ако е останала вода вътре да се изпари, защото и капка вода да е останала и влезе в цилиндрите, ще стане страшно! Та след като и това направиш може да свалиш турбото. В Пловдив знам един турбо сервиз за 100 кинта ти го правят като ново турбото. Почистват го, смазват му лагерите, перките, проверяват ъглите на перките, абе всичко от..до. След това слагаш турбото, слагаш въздуховодите, като си абсолютно сигурно че няма и грам вода останала по тях, и би трябвало да караш самолет
                Fiat Marea Weekend ЕLX 1.9 JTD 1999

Коментар

Аз отдавна си мисля да направя тази процедура с кулера и искам са попитам който е чистил излиза ли наистина много мръсотия от него и дали му се е намалило сечението на тръбичките.Другото което ми стана интересно е с какво ще обърка работата на двигателя една какпа вода.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

petar.pavlov написа:
                    ...В Пловдив знам един турбо сервиз за 100 кинта ти го правят като ново турбото. Почистват го, смазват му лагерите, перките, проверяват ъглите на перките, абе всичко от..до. ...
                    Kaк точно ги смазават тея лагери и перки, след като лагерите са плъзгащи, а на перките още по-малко им трябва смазване След като проверят ъглите на ’перките’ (а.к.а. ’лопатките’), ако се окаже, че има такива за подмяна, дали пак ще е 100 лв цената Освен това, ако турбината си е давала нормален надув на тестовете, не е разумно да се сваля за профилактика, защото нещата може и да се влошат.За почистване с обезмаслител, особен интеркулера, съм напълно съгласен, че е полезна процедура. Само трябва да се знае, че ако турбината вече е тръгнала да пуска масло във въздуховодите пред лагерите, процедурата по обезмасляване на турбо-пътищата би имала доста кратък положителен ефект
                    _______
                    146 JTD

Коментар

А бихте ли ми изброили сервизите за турбини в Софоя,освен Риалтурбо
                      Фиат Стило 1.9 jtd 2003 Multi wagon

Коментар

Я да попиша и аз малко ......При мен се случва следното , колата си върви нормално (даже повече от нормалното , и принципа "КОГАТО ЕДНА КОЛА Е ПРЕД ТРОШЕНЕ , ПОЧВА ДА ВЪРВИ ПОВЕЧЕ" при мен важи в пълна сила ) ......... обачееее когато мине 2000-2200 оборота (демек , когато се развърта турбината) почва да се чува едно виене което наподобява виенето на лагер на генератор , да ама нееее откачам пистовия ремък (тоест генератора и хидравликата не се въртят) и виенето си остава . Когато мина покрай някоя стена с отворен прозорец и дам газ на свободна , виенето ясно се чува , че се усилва с повишаването на оборотите , точно като от турбото ми звучи .П.С. Колата не пуши , карам я със Селения WR 5-40 и ако гори масло , с това би трябвало да и е по лесно , ама маслото е вече на 10 000 к.м. и не е мръднало (малиии и там са 80 - 100 л.в. за смяна , като се замислих сега ) .... върви си на пушка и не пуши повече от нормалното ( е като скоча на педала при 2000 рпм в първия момент изпушва като локомотив ама това е нормално , после пушенето спира) Айде стига толкова, че написах цял роман
                        '99 Fiat Bravo GT 1.9 JTD 105 h.p.

Коментар

Чак в София...няма смисъл. Ямбол е на един хвърляй. Не знам защо още не си минала за една диагностика при Hi-Ko! Няма оправдание
                          Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
                          Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
                          FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000