Да не е както и в другата тема евентуално в ония клапани ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
BRAVO 1,9 JTD ... замина си турбината...
Collapse
X
-
Едно леко тъпо предположение, но проверила ли си в какво състояние ти е катализатора? Ако катализатора е запушен колата ти ще е мудна. Един от симптомите за турбо което е тръгнало да се чупи е много силното свистене. Свистенето трябва да се чува след 2000 оборота. Смени си и за всеки случай горивния филтър и от него дава голяма разлика. Ако турбото ти е счупено колата няма да върви ама изобщо и ще ти гори мноооого масло. Отвори си капака и виж около турбото ако е заминало трябва цялото да е в масло и около него също да има масло. В повечето сервизи като видят женя и почват да точат лиги за парички.Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
Коментар
-
Всъщност за катализатора и други хора имат съмнение и най-вероятно с това ще започнем утре!Просто "майстора" нямаше време в четвъртък да се занимава с колата ми.Също съм чувала,че когато турбото си замине колата не вдига повече от 100-120 км и е меко казано бавна!При мен проблема не е в това...ускорява си,но бавничко....а като премина 100-те си върви добре според мен.Това е...филтрите ми са сменени преди 9 000 км....следващата седмица пак всичко е за смяна....но първо ще отида да проверим катализатора и турбото!Освен това ме успокоява факта,че не гори много масло....даже почти никак дори :D
Коментар
-
Свистене чувахме ама то си беше от лагерит на скоростната кутия....незнам смениха ли нещо или доляха масло,но се оправи колицата...По принцип до сега ми я оправя човек на когото имам повече от 100 % доверие...но за това турбо той просто няма от къде да поръча и така...ми се налага да отида при познати които се надявам да бъдат коректни...пък аз като усетя лека некоректност и бягам като Дявол от тамян
Коментар
-
Добре де, една камара народ ти казва - симптомите и признаците на строшена турбина са облаците черен дим зад колата ти... Ти твърдиш, че няма такива. Предлагат ти да отидеш до София, а според мен Ямбол е по-близо до Стара Загора. А за ДЕБИТОМЕР чували ли сте? Защо никой не предполага, че проблема с бавното ти ускорение не е примерно дебитомера? Повечето майстори са си таковали такованката като чуят FIAT - основно защото са некадърни или необразновани. Не може майстор на съвременни автомобили да не прави разлика примерно между строшена турбина, работеща и добре харчеща кола...Също така ми е много странно защо майсторите не правят разлика между горивните системи помпа дюза и комън рейл...?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Добре де, а защо пишеш във форума? Да се оплачеш? Да потърсиш помощ? Или просто да си начешеш предните фаланги на пръстите? Хората, включително и аз ти пишем - няма как проблема ти да е турбината, а ти не, та не... ще я сменя... Явно все пак имаш излишните пари...Ямбол е на един хвърлей, консултирай се с hit-ko има му телефона тук във форума. Говори с него - няма начин да е турбина.Steliyan's Life!
Коментар
-
Вие не можете или не искате да прочетете!Човека не е казал,че задължително ще е смята...каза ще я погледнем,ако може да поправи ще го сторим ако ли не ще дирим варианти!Освен това старата турбина каза,че ако не става за нищо мога да си я запазя за спомен...та да знам как изглежда онова за което съм дала над 1000 лева...още повече,че ни се пада далечен роднина и не би излъгал.Просто попитах тук и доста хора ми дадоха ценни съвети и утре първо ще проверим други неща преди да се нахвърлим да поръчваме турнбина.Благодаря на всички отзовали си....утре вечер ще има развитие по въпроса!
Коментар
-
Дано да смените правилния чарк... Защото аз самият не виждам какво може да се повреди на 2 перки закачени на обща ос... И най-вече пак ти казвам - ако е повредена турбината, колата хем няма да върви, хем ще пуши като комин на ТЕЦ-а, а ти съм сигурен знаеш как пушат тези комини Дадоха ти и линкове - турбините се ремонтират и при това на доста свястна цена. Фирмите дават и по 12месеца гаранция, а закупената нова - съм сигурен ще е с гаранция "Работи ли? Значи е ОК"...Steliyan's Life!
Коментар
-
Bella написа:...филтрите ми са сменени преди 9 000 км....http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
jenshen73 написа:... Защото аз самият не виждам какво може да се повреди на 2 перки закачени на обща ос... ..._______
146 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар