Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

BRAVO 1,9 JTD ... замина си турбината...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да не е както и в другата тема евентуално в ония клапани ?
    Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
    Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
    Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Едно леко тъпо предположение, но проверила ли си в какво състояние ти е катализатора? Ако катализатора е запушен колата ти ще е мудна. Един от симптомите за турбо което е тръгнало да се чупи е много силното свистене. Свистенето трябва да се чува след 2000 оборота. Смени си и за всеки случай горивния филтър и от него дава голяма разлика. Ако турбото ти е счупено колата няма да върви ама изобщо и ще ти гори мноооого масло. Отвори си капака и виж около турбото ако е заминало трябва цялото да е в масло и около него също да има масло. В повечето сервизи като видят женя и почват да точат лиги за парички.
      Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

nanio написа:
        ...Свистенето трябва да се чува след 2000 оборота. ..
        Не съм съвсем съгласен И по-рано се чува, но по-слабо. Иначе свистенето си е функция на натоварването на двигателя повече, отколкото на оборотите
        _______
        146 JTD

Коментар

Всъщност за катализатора и други хора имат съмнение и най-вероятно с това ще започнем утре!Просто "майстора" нямаше време в четвъртък да се занимава с колата ми.Също съм чувала,че когато турбото си замине колата не вдига повече от 100-120 км и е меко казано бавна!При мен проблема не е в това...ускорява си,но бавничко....а като премина 100-те си върви добре според мен.Това е...филтрите ми са сменени преди 9 000 км....следващата седмица пак всичко е за смяна....но първо ще отида да проверим катализатора и турбото!Освен това ме успокоява факта,че не гори много масло....даже почти никак дори :D
          НЕ на безразсъдното шофиране!

Коментар

Свистене чувахме ама то си беше от лагерит на скоростната кутия....незнам смениха ли нещо или доляха масло,но се оправи колицата...По принцип до сега ми я оправя човек на когото имам повече от 100 % доверие...но за това турбо той просто няма от къде да поръча и така...ми се налага да отида при познати които се надявам да бъдат коректни...пък аз като усетя лека некоректност и бягам като Дявол от тамян

Коментар

Добре де, една камара народ ти казва - симптомите и признаците на строшена турбина са облаците черен дим зад колата ти... Ти твърдиш, че няма такива. Предлагат ти да отидеш до София, а според мен Ямбол е по-близо до Стара Загора. А за ДЕБИТОМЕР чували ли сте? Защо никой не предполага, че проблема с бавното ти ускорение не е примерно дебитомера? Повечето майстори са си таковали такованката като чуят FIAT - основно защото са некадърни или необразновани. Не може майстор на съвременни автомобили да не прави разлика примерно между строшена турбина, работеща и добре харчеща кола...Също така ми е много странно защо майсторите не правят разлика между горивните системи помпа дюза и комън рейл...?
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Лесно е да се каже отиди до София,до Ямбол или до Варна ако искаш...но задълженията и работата ми са много...надявам се тук да се справят с колата ако ли не заминава на някой пазар и следващият да си троши главата с нея

Коментар

Добре де, а защо пишеш във форума? Да се оплачеш? Да потърсиш помощ? Или просто да си начешеш предните фаланги на пръстите? Хората, включително и аз ти пишем - няма как проблема ти да е турбината, а ти не, та не... ще я сменя... Явно все пак имаш излишните пари...Ямбол е на един хвърлей, консултирай се с hit-ko има му телефона тук във форума. Говори с него - няма начин да е турбина.
                  Steliyan's Life!

Коментар

Явно някой майстор е убедил Bella, че е наложително да си купи турбина, а въпросния майстор да прибере нейната стара

Коментар

Вие не можете или не искате да прочетете!Човека не е казал,че задължително ще е смята...каза ще я погледнем,ако може да поправи ще го сторим ако ли не ще дирим варианти!Освен това старата турбина каза,че ако не става за нищо мога да си я запазя за спомен...та да знам как изглежда онова за което съм дала над 1000 лева...още повече,че ни се пада далечен роднина и не би излъгал.Просто попитах тук и доста хора ми дадоха ценни съвети и утре първо ще проверим други неща преди да се нахвърлим да поръчваме турнбина.Благодаря на всички отзовали си....утре вечер ще има развитие по въпроса!

Коментар

Дано да смените правилния чарк... Защото аз самият не виждам какво може да се повреди на 2 перки закачени на обща ос... И най-вече пак ти казвам - ако е повредена турбината, колата хем няма да върви, хем ще пуши като комин на ТЕЦ-а, а ти съм сигурен знаеш как пушат тези комини Дадоха ти и линкове - турбините се ремонтират и при това на доста свястна цена. Фирмите дават и по 12месеца гаранция, а закупената нова - съм сигурен ще е с гаранция "Работи ли? Значи е ОК"...
                        Steliyan's Life!

Коментар

Bella написа:
                          ...филтрите ми са сменени преди 9 000 км....
                          Хайде смени въздушния филтър и ни кажи тогава каква е разликата Вземи си хубав филтър
                          http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                          Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                          FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                          FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

И айде не избушвай катализатора че ще те свие сърцето като го видиш после как ти пуши от аспуха.....
                            Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                            Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                            Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

По-добре да пуши отколкото да не върви

Коментар

jenshen73 написа:
                                ... Защото аз самият не виждам какво може да се повреди на 2 перки закачени на обща ос... ...
                                ...която лагерува на маслен филм и се върти с 100-ина хил оборота в минута ? Доста работи могат да се случат, особено при неправилна експлоатация В конкретния случай и аз мисля, че се касае за нещо друго. Дебитомерът определено е едно от нещата, които могат да докарат същите симптоми
                                _______
                                146 JTD

Коментар

Working...
                                X