От известно време усещам миризма на нафта, след като спра и сляза при по-продължително каране.Като вдигнах капака и видях че около свещите е влажно и явно е пръскало от някаде.Запалих колата и видях че от най-дясната свещ(в основата )църцори нещо,изкарва малки мехурчета.Предполагам че от там е разпръсквало и настрани. Сменях ги зимата и не съм имал проблеми. Някои има ли представа какво може да е?! Да не би уплътнението да е сдало багажа.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Църцорене на подгряващите свещи.
Collapse
X
-
Аз не бих казал че свещите са на конусна рвезба.Все пак има уплатняващо лице и то се намира пред резбата ,представлява един конус който се притискасилно към предкамерата в главата.Колегата или не е стегнал свещите или не е почистил предварително леглото от нагар.Свали ,почисти,сложи и стегни ,това е.
Коментар
-
Приятелю,веднага ти казвам че не говориш за свещи.Свещите се развиват ключ 12а дюзите с ключ 27 и при това специален.Значи ти текат дюзите,от долу има термо шайби (15лева)струватако имаш инстромент може да си ги смениш но не забравяй нужна е апсулютна хигиена,все пак говорим за дизелова горивна апаратура.
Коментар
-
tzetzo_slavista написа:Да си призная, днес с вуйчо ми се мъчихме да ги развием, но не успяхме. Незнаем как става при дизелите. И не намерихме и достатъчно голям ключ-мисля че трябва да е 24ммFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар