Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

не може да бъде...

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    не може да бъде...

    Не знам дали точно тук и е мястото на темата. Даже не знам дали требва да присъствав този сайт , но това което се опитва един колега да ме убеди, просто не може да е истина. И за това държа да го споделя с вас.Та става въпрос за кола VW Vento 1.9 TDI 90hp и сега най-интересното: разход при градски условия без клима, поради липсата на такава- 5 на 100 или казано по дръг начин: 5 литра disel изминати даже 105 км.Поразрових се в един сайт за инфо на коли и показвам:Объем топливного бака 55 л Время разгона (0-100 км/ч) 13.2 c Максимальная скорость 178 км/ч Расход топлива на шоссе 5.8 л/100км Расход топлива Смешанный цикл 5.1 л/100км Снаряженная масса автомобиля 1260 кг Допустимая полная масса 1665 кг Размер шин 185/60 R 14 Дали е възможно или това е най-икономичната турбина излезла до сега

    #2
    Не знам дали е възможно ама аз искам дизелов който на градско да ми гори 4/100 Корса дали ще покрие това изискване.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

    Коментар


      #3
      Не знам и аз , но гледах и корса 1.5 обикновен дизел, даже и на нея и дават повече.А за въпросното Vento ,щом по технически данни му дават извън града 5.1, как е постигнал в града по- малко не знам.Или това е поредната кола хибрид...В интерес на истина опитах се да сравня колите от този ранк, сприямо технически данни. Единствено Ventoto има ниски показателина разход ,но границата градко- извънградско не е голяма. Ако едно JTD 1.9 в града е 7.3 извън града 4.4, при VEntoto не е така.В зависимост в какъв стандарт живеят и пътуват хората и такива коли се прават, знам ли?

      Коментар


        #4
        аз мога да ви кажа какво съм си харесал - един приятел си взе Поло ’01, 1.4 ТДИ - 3 цилиндъра, 75ксразход, извън градско, с висока скорост, 4 човека с багаж и клима - 5.5 - това за към морето...а иначе, 200км градско, 100 извън, без клима, не много натоварена - 5 на сто, това го минава с 15 литра което ме навява на мисълта, че при вентото има нещо нетипично
        A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
        e30 forever!

        Коментар


          #5
          Ооо аз каквото и да съм си харесал е все италиянско!Просто от страна на дизайн нямат равни за бензиновите мотори ако ще си взимам да е с газова от там иначе мн харчлък по бензин ще дойде а да му смогвам няма да мога.Дизелите жтд тва е..Тез фв-та незнам 1 колега има шкода октавия забравих коя година май 97 - е работи като фуражомелка.На баща ми мареа-та бях спрял и я оставих да работи свалих прозорците и незнам кефех се вътрешно колата не се тресе двигателя ти пълни душата как работи музиката съм намалил и си говоря с 1 девойка...Просто за 1 литър разлика при дизела не мисля че е голям проблем..ако си намираш евтина нафта и знаеш че от тоя дето я взимаш зарежда на хубава бензиностанция.
          Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
          Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
          Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

          Коментар


            #6
            Tornado написа:
            Не знам дали е възможно ама аз искам дизелов който на градско да ми гори 4/100 Корса дали ще покрие това изискване.
            Ситроен АХ 1.4D гори около 4/100 градско, но без да го шпоркаш Карах на един познат за няколко седмици такова Ситроен-че и се шокирах на бензиностанцията - 4.1/100км градско 1.9 TDI са доста икономични
            http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
            Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
            FIAT Punto 02' 1.9 JTD
            FIAT Punto 99' 1.7 TD

            Коментар


              #7
              няма такъв филм 5/100 градско
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

              Коментар


                #8
                Зет ми имаше Daihatsu Charade TD 993 сс 3 цилиндъра гореше май под 4/100 градско. Беше по евтино с него от колкото с градски транспорт. Yellow_Flash_Colorz_PDT_30
                Marea Weekend HLX Jtd 110

                oO(_)____////____(_)Oo

                Коментар


                  #9
                  BEX---GT написа:
                  аз мога да ви кажа какво съм си харесал - един приятел си взе Поло ’01, 1.4 ТДИ - 3 цилиндъра
                  Стига бе, звукът който се чува от този двигател е такъв все-едно удриш две тенджери една в друга, много бързо!
                  SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

                  Коментар


                    #10
                    Nino написа:
                    BEX---GT написа:
                    аз мога да ви кажа какво съм си харесал - един приятел си взе Поло ’01, 1.4 ТДИ - 3 цилиндъра
                    Стига бе, звукът който се чува от този двигател е такъв все-едно удриш две тенджери една в друга, много бързо!
                    абе да ти кажа звукът му ми харесва, защото не навява много на дизел, съска в същото време, тя турбината му е около два пъти по-голяма от моята... само визията не ме радва.... виж на моя приятел е със спортоно окачване и е по-готино на външен вид, ама нормалното е малко височко..
                    A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                    e30 forever!

                    Коментар


                      #11
                      Кола кораб с турбина! Карана от ненормално луд човек, получава златен медал за ниският и невероятно абсурден разход.

                      Коментар


                        #12
                        На мен в града ми гори около 6 и то при много галене. Според мен несъществува кола която да гори 5л/100км в София. В моя град няма светофари и не се налага толкова често спиране и потегляне затова не ми е много висок разхода.
                        Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

                        Коментар


                          #13
                          А за това изказване какво ще кажете?Става дума за Alfa Romeo 156 1,8 16 V Twin Spark Леко е но все пак става дума за разход и то според мен направо не реален."Важни уточнения: Не се вмествам в разбиранията за "алфист", обаче само като начин на каране. Засичам разхода винаги от капачка до капачка и изчислявам по бакалската система литри/километри. Сега данни: 1.Преди 3 години като я взех: - извънградско СФ-Бургас, лятото, магистралата прилежно със 120-130 щото имаше бая радарчета и тук там една-две проби до 175-180. Извън магистралата 100-110 и пускане на климатика постоянно след Чирпан - разход 6,7. След засечката я заредих в Бургас до капачката. - смесено - каране по морето 10 дена над 300 км и зареждане на Ветрен на връщане - 11,3. 2.Миналата година пак засечка на път за морето: Преди път, ходих на тест във Ванто Трейд. Установиха, че ламбдата не работи. - СФ-Бургас - По магистралата до Ихтиман със 130. След това 100-110 а по нормалния път с 90. Появи се много гаден проблем: панирах се яко, когато на Ихтиман нещо изсвистя. Оказа се, че сервото на волана ми даде проблем, помпата почна да вие и ме беше шубе да не помеля нещо, в казанчето на сервото се появи пяна. Така карах до морето със свито сърце. Макар проблема, в Бургас реших да я напълня догоре и да засеча разхода. Направо не можех да повярвам -5,89 Градско скоро не съм я засичал. Предполагам, в рамките на 11-12. Мисля, че ниският разход при втората засечка не е нормален и е поради две неща: 1.Ламбдата е забила на бедна смес; 2.Бавното каране 90-110 почти през целия път. Втората засечка не може да бъде меродавна за 156-ца. според мен"А за това:"Моита само градско с климатик и нормално каране дава разход между 8 и 9 литра на 100 км. Супер."Това е за София.Направо ме разбиват с разход.

                          Коментар


                            #14
                            Разходи разни

                            От скоро съм собственик на дизелов автомобил. Купих колата само на "идея"... FIAT Marea Weekend 1.9JTD HLX:Разход извънградско, през август, включен на 22 градуса климатроник: 5.5/100кмРазход градско-извънградско 2/1 с включен климатроник: 6.44/100Разход само градско: 7/100Сметките са получени при зареждане пълно-пълно, нулиране на километража и познатата формула.
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                            Коментар


                              #15
                              Да за дизел съгласен съм,ама горното което съм цитирал за бензин

                              Коментар

                              Working...
                              X