Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко км издържат ролките на ТД100

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Колко км издържат ролките на ТД100

    Здравейте, колеги, понеже, по неволя днес си смених ангренажния ремък, като сменях семеринга на разпределителния вал, понеже бил целия оплякан в масло... 57лв та да ви попитам, кое се износва по-бързо, самия ремък или ролките...ролките са на 27000км, както и ремъка, който смених леле колко ги мразя тези семеринги, имам чувството, че са направени, за да протекат
    A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
    e30 forever!

    #2
    Живота на ролките доколкото съм чел и попадал на инфо го дават различно.Оригинален комплект за вграждане се сменял на 120000 км.Друго инфо е ,че ролките издържали две смени на ремъка т.е поставяш нови ролки и ремък сменяш после само ремък и на следващата смяна пак всичко.Факторите които опредеялт тази смяна са доколко консумативите са надеждни/оригинални/ каква марка се поставя и.т.н.Всичко е много относително затова аз смятам ,че смяна за ремък на 40000-50000 км е нормално а ролки ако нямат шум и някакво износване може да се сменят на 100000.Най добрия вариант си остава разбира се смяна на целия комплект заедно вече мисля продават комплекти.Не обвързвам никого с това си мнение всеки си прави сметката сам като все пак оценява риска от скъсан ремък и блокирали ролки какви са последствията.А относно протичането на семерините колега нали знаеш ,че всичко си има някакъв ресурс все пак.Ако ли пък имаш постоянен проблем със протичане на семерини трябва да се замислиш дали вентилацията на самия двигател/картерните газове/ не е нарушена и в самия двигател не се създава налягане което избива посредством семерините.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

    Коментар


      #3
      мерси, Торнадо, поне се поуспокоих малко, защото си мислех, че съм хвърлил парите на вятъра... но сега ще сменя ремъка и ролките, живот и здраве чак след 40-50000км и така на ролките ще се натрупат - 65-75000, което е прилично, е разбира се ако не стане нещо чрезвичайно, но дано не иначе, за семерингите - аз така си я купих с отекъл семеринг, но и на предишната ми беше издъхнал същия та за това ги мразя
      A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
      e30 forever!

      Коментар


        #4
        Аз като смених мойте преди месец си купих от най-скъпите уж били най-добри. На кутийките на ролките пише че издържат 100 000км. Според мен си е риск да се се кара повече от два ремъка с един комплект ролки, защотото недай си боже стане нещо ще е доста по-скъпо от ролките.
        Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

        Коментар


          #5
          сега го сметнах, сега съм на 162000км, следваща смяна, живот и здраве, ще бъде на 210000км - ремъкът ще е на 48х, а ролките на 75х км, разбира се, пак казвам, дано всичко да е наред...
          A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
          e30 forever!

          Коментар


            #6
            След първите 100 000 км. когато всичко монтирано е оригинално и зъбните колела все-още са запазени, сменят се ремък и ролки!Всяка следваща смяна обаче се регламентира и гарантира на 50 000 км предвид на много обстоятелства - монтиране на ролки и ремък неконтролирани от оригиналния производител, износване на зъбните колела, некомпетентно обтягане на ремъка и. т. н.Така, че ако се смени само ремък и ролките на този етап изглеждат добре, никой не може да гарантира, че те ще издържат следващата смяна на ремъка на 50 000 км!!!

            Коментар


              #7
              Ето това се казва отговор кво се мъчим да четем тук и да разсъждаваме.Вържи попа на всеки 50000 км да е мирно селото.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

              Коментар


                #8
                еми, дано не се появи проблема със скъсването...на ремъка иначе, тогава ще ги сменя на 200000км, на ролките ще им дойдат 65х, дано не са им много ...Благодаря ви на всички за информацията!!!
                A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                e30 forever!

                Коментар


                  #9
                  Колеги разбрах за километрите, ами как да знам, че ремъка ще ми го обтегнат както трябва? Утре и аз ще ходя да ми сменят ролките и ремъка, знам ли дали ще е всичко както трябва.
                  Bravo 1.9 TD100 GT, 1997

                  Коментар

                  Working...
                  X