Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Датчик на радиатора

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

reiban написа:
    И аз имам проблем с перките.Работи ми само едната и на бързи обороти. Когато пусна климатика не се включва нито едната.
    Писано е доста във Форума по темата, търси с търсачката. Би трябвало обаче, когато пуснеш климатика, не веднага, но след няколко минути да ти тръгнат на бърза скорост двата вентилатора. В режим с климатик вентилаторите се управляват от пресостат от хладилната инсталация.А за бавните скорости си провери товарните съпротивления и техните клеми.
    FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Благодаря, но това товарно съпротивление къде се намира?Защото имам съмнение, че релето таймер изпълниява тази функция.Днес затворих релетата ръчно и при затварането на едното, едната перка се врътна. Аналогично и при второто реле.но се завъртя другата перка.Скоростта на въртене не можах да определя ,щото не знам как е да се връткат на бавни При мен самият проблем мисля, че идва или от релето таймер или от датчика на термостата, който подава инфото за екуто.

Коментар

свалих тези съпротивления едното беше прекъснато на самата навика , а другото беше прекъснато посредата където има едно като бушонче не го знам какво е може да някой резистор.Размених им местата и пак се включи същата перка която се включваше досега на бързи обороти.
        Fiat Marea 1,9TD100

Коментар

Схемите за управление на вентилаторите колега при JTD и TD са различни и не можеш да добиеш представа от темата защо при теб има проблеми.Използвам случая и да те попитам какво направи със шума откъм ремъците?
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

И аз се вмъквам тук... Днес пак напреднах, скоростта на перките при мен зависи от това дали ще са свързани успоредно или последователно. Бавна скорост последователно, бърза- успоредно. И сега въпросът дилема:дали релето таймер играе тази важна роля.Или казано на мой език като реверс при ел. машинки.А за шума от към ремъците и аз имам леко свирене като щурче некуде от кум над десната гума и калник.Според мен проблема при мен е от някоя ролка на обслужващият ремък. Ще се опитам със спрей да реша проблема, ако не не знам...?

Коментар

Ами за ремъка още нищо не съм направил ще чакам да се увеличи да разбера от какво е или да изчезне .Вчера пак свалях ремъка въртях всички шайби и ролки но нищо не се чува.
              Fiat Marea 1,9TD100

Коментар

Здравейте на всички! Благодаря за мненията и указаната помощ. С много мъки успях да стигна до отговор, защо перките не искаха да ми завъртят на бавна скорост. Както сам казах мислех , че основно проблема е от датчика на термостата или от релето на самият радиатор. Изкарах релето, което е с 5 крачета и се намира на радиатора. Проверих с мултицет кой са крайщата на бобинката и с помоща на кабелче и съответно на "+" и на "-" на акумулатора го проверих. Резултата беше такав, че : релето цъкна, но не прехвърли.Замених го с ново с убеждението , че всичко ще е наред. Паля колата и чакам... 98 градуса и нагоре няма въртене на перките. От там почти пред срив на нервна криза вадя датчика ,който е на термостата... Отидох до магазин за резервни части и купих нов за 28 лв.След монтирането на новият паля и малко преди средата на скалата завъртя бавната.И най-важното което искам да допълния за коелгите с мотор JTD, да внимават много с перките, защото както виждате при мен се оказаха две нещата. И другото което искам да допълния е , че при мен датчика си показваше градусите на таблото, но той самият е пряко свързан с екуто и явно за това е имало разминаване. Релето таймер го взех от приятел и не мога да помогна с инфо за цената.Датчика ми го дадоха за 28 лв. , а въпреки това, че релето не изкаше да прехвърли държа да спомена, че перките при вклучен климатик си въртеха и двете. Ако някой от админите счете за необходимо, може да премести темата в често срещани .Също така, ако някой иска да допълни или да ме поправи да пише.

Коментар

Working...
                X