Здравейте на всички отново! Имам едно питане, доста се е писало във форума по тази тема , но държа пак да се консултирам с вас. Става въпрос за моя мотор 1.9 JTD и най-вече въпроса с градусите. Дига ми се на едно деление над средата и не съм чул да ми се пускат перките, принидително си пускам климатика за да се ухлади. Значи като четох други какво са писали датчика им е на радиатора. Единственото нещо което открих и на двата ми радиатора е едно реле, другото подобно нещо в което се съмниавам да ми е датчика за пермките е на термостата завито с 3 извода. Възможно ли е това да е датчика за перките и дали от него не искат да се задеисват?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Датчик
Collapse
X
-
Ами така е!Няма датчик на радиатора. Перките се управляват от компютъра. При положение, че градусите не стигат стойността, при която компютъра трябва да включи перките, тогава и те няма да се включат.Компютъра взима информация от датчика на термостата. Ето защо термостата може да не отвори, радиатора да е студен, като перките въртят и колата да грее, както го обяснявах в една стара тема, където много хора не ме разбраха.Та въпросния датчик ако не показва коректно, или си показва коректно, а уреда на таблото не ти показва коректно, то тогава може да имаш проблем.Виж колко градуса ти е водата в радиатора, като я сравниш с тази на таблото. Няма да можеш само да сравниш с тази на компютъра - датчика, защото ще трябва да я закачиш на тестер. Ама при този проблем аз лично те съветвам да оправиш възможно най-бързо проблема.Както казах, ако всичко е наред в колата, температурата не трябва да се отклонява и с 1мм дори, независимо дали караш с климатик, без климатик, в задръствания или пък със 190км/ч - питай купувача на колата ми, като му го споменах как имаше съмнение в очите муA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар