Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Bravo1.9JTD,дебитомер

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А за 156 2.4жтд 2002 че съм на път да копувам такава и да знам за инфо колко вървят дебитомерите
    A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
    Punto Sporting 1.9JTD 2003
    ex. Fiat Marea TD100 1998

Коментар

BO написа:
      vsd написа:
      Софтуера и конете не би трябвало да са от значение. Това все пак си е датчик и стига да дава верни данни на компютъра значи работи.Ето това е снимка на моя като го чистих.
      Единствено е от значение в ЕКУ-то какви стойности се очакват да получават при определено количество въздух.За това пак казвам, че датчика изглежда един и същ, но самата крива на графиката се различава Де не се лъжете, като ви кажат, че е един и същ и после хем да псувате колата, хем продавача, хем и датчика, че не работел както трябва.А ето и малко информация на кривите.На 5 идентични датчика с различна крива - съответно парт номер...Както виждате, разликата е огромна в количеството преминаващ въздух отнесено към волтажа му.Не зависи и от кубатурата, защото на Пунто 1.9ЖТД датчика е същия като на 2.4ЖТД след 2001 година - 140кс и 150кс вариант!!! Въпрос на заложен софтуер.
      BO, е напълно прав - дебитомерите си приличат, но само по външен вид! Иначе принципно са еднакви, но с различни характеристики - дълга тема е и не искам да се впускам в подробности!За всеки мотор, трябва да се слага точния номер дебитомер, иначе какъвто и да сложите ще работи някак си, даже и с изключен дебитомер пак си работи, но в авариен режим - липсва динамика, качество на горивната смес и.т.н.Самия сензор на дебитомера е доста универсален, но зависи в какъв дифузьор е монтиран, а от там и обтичането му!

Коментар

georgid написа:
        А за 156 2.4жтд 2002 че съм на път да копувам такава и да знам за инфо колко вървят дебитомерите
        Виж ориг. номер в сайта 60814852 - това е твоя дебитомер с картинка и цена - сравнително евтин е като за такъв болид!

Коментар

georgid написа:
          Едва ли ще можеш да кОпиш дебитомер, но виж да КУПИШ, със сигурност! Добре дошъл и честито, в тази Англия забравихте да пишете ве,не , че преди можехте де!
          SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
            georgid написа:
            Едва ли ще можеш да кОпиш дебитомер, но виж да КУПИШ, със сигурност! Добре дошъл и честито, в тази Англия забравихте да пишете ве,не , че преди можехте де!
            Мани мани На бг парти сам и презкачам от време на време до вкъщи че свалям едни работи от нета.Мога само да кажа наздраве чакайте ме да се върна къде коледа.А и си взех едно лаптопче да съм по активен във форума ама от тия партита не остава време Тва сузуки дето си го взел вървили бре
            A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
            Punto Sporting 1.9JTD 2003
            ex. Fiat Marea TD100 1998

Коментар

Ама там ли още ве??? Леле не разбрах, давай на лични... но от утре, лягам и умирам! Много, убиец е!То е малко по-голямо от Пунтото и е 120 кс!
              SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Working...
              X