Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Bravo1.9JTD,дебитомер

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

doofiat написа:
    Dodo 155 написа:
    doofiat написа:
    При hit-ko дебитомер е около 140 лв.Да, не е Бош, но все пак си е нов.
    При него не е толкова Оригинален е около 290лв. и някакъв друг за около 220лв.Питах го защото и на мен най-вероятно ще ми се наложи да го сменям Това е цената за 1.9 JTD/80к.с.
    Това е цена и за ТД 100.
    За ТД 100 дебитомер на HOFFER е 328 лв , а някаква неизвестна марка 138 лв.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
      doofiat написа:
      Dodo 155 написа:
      doofiat написа:
      При hit-ko дебитомер е около 140 лв.Да, не е Бош, но все пак си е нов.
      При него не е толкова Оригинален е около 290лв. и някакъв друг за около 220лв.Питах го защото и на мен най-вероятно ще ми се наложи да го сменям Това е цената за 1.9 JTD/80к.с.
      Това е цена и за ТД 100.
      За ТД 100 дебитомер на HOFFER е 328 лв , а някаква неизвестна марка 138 лв.
      Говорил съм с hit-ko няколко пъти за неизвестната марка - работила добре и нямало оплаквания.

Коментар

Ще работи ами и ще пее дори.

Коментар

А някой от вас слагал ли е тази неизвестна марка и знае ли се коя е?
          FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

vsd написа:
            А някой от вас слагал ли е тази неизвестна марка и знае ли се коя е?
            Ъ, няма проблеми колега, бачка си. То е все е едно да си купи Кока Кола 2л за 2 лв., а Бемина Кола 3 л да струва 0,60 лв.Вярно вкуса е друг, но ефектът е един и същ.

Коментар

Коментар

хехехе сравнението си го бива
                FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Внимание!Дебитомерите не са едни и същи Примерно дебитомер за Браво 1.9ЖТД и за Пунто 1.9ЖТД не е един и същ, макар и да изглеждат еднакво - калибриран е различно.Дебитомер от 1.9ЖТД става единствено от Браво ХГТ и обратно.И теоретично - дебитомера оригинално се продава заедно с тръбата в която се монтира. Ако някой ви продава оригинален дебитомер, като сензор, без тръбата значи определено е ментак!
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ем за пунто и браво не стават щот са различни коне тоест и софтуера си им е различен абре а някой може ли да даде снимка на тва чудо дебитомер...?
                    Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                    Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                    Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Софтуера и конете не би трябвало да са от значение. Това все пак си е датчик и стига да дава верни данни на компютъра значи работи.Ето това е снимка на моя като го чистих.
                      Прикачени файлове
                      FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

vsd написа:
                        Софтуера и конете не би трябвало да са от значение. Това все пак си е датчик и стига да дава верни данни на компютъра значи работи.Ето това е снимка на моя като го чистих.
                        Единствено е от значение в ЕКУ-то какви стойности се очакват да получават при определено количество въздух.За това пак казвам, че датчика изглежда един и същ, но самата крива на графиката се различава Де не се лъжете, като ви кажат, че е един и същ и после хем да псувате колата, хем продавача, хем и датчика, че не работел както трябва.А ето и малко информация на кривите.На 5 идентични датчика с различна крива - съответно парт номер...Както виждате, разликата е огромна в количеството преминаващ въздух отнесено към волтажа му.Не зависи и от кубатурата, защото на Пунто 1.9ЖТД датчика е същия като на 2.4ЖТД след 2001 година - 140кс и 150кс вариант!!! Въпрос на заложен софтуер.
                        Прикачени файлове
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Значи аз съм в грешка А тоя дебитомер къде седи още 1 от поредицата тъпи въпроси
                          Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                          Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                          Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

nasty написа:
                            Значи аз съм в грешка А тоя дебитомер къде седи още 1 от поредицата тъпи въпроси
                            Ето го позиция 1 трябва да се сваля стойката на акумулатора.А позиция 2 кво беше.
                            Прикачени файлове

Коментар

Позиция 2 която си означил на снимката е "Сензор за температурата на въздуха влизащ в ДВГ-то"
                              Lancia Kappa 2.0 20V
                              БЪРЗ , НО НЕ БЕЗОТГОВОРЕН !!!

Коментар

Дебитомерите за 1.9 ТД 100 и 1.9 JTD80 и 105 са различни!За първия , цената е 328 Bosch и 128 Hoffer, а за другите два мотора е съответно 218 BOSCH и 115 HOFFER!

Коментар

Working...
                                X