Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Bravo1.9JTD,дебитомер

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Bravo1.9JTD,дебитомер

Наскоро си купих Браво 1,9JTD 105 2001г.,но за първи път се качих на дизел и нищо не разбирам,сега забелязах,че дебитомерът ми е махнат и на негово място просто е сложена снаждаща тръба ,инъче колата си върви доста добре...разходът е нормален,но не знам липсата на това устрйсво до каква степен е проблем,не знам и цената,така че моля за съвети...Благодаря ви предварително !!!
    Fiat Bravo 1,9JTD 105

Привет и добре дошъл колега.Ето тук има писано по темата:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...%EE%EC%E5%F0А също може да хвърлиш едно око и та тази тема:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=15007В нея има систематизирани добри неща.На хора като теб от Сливен, завиждаме, че са близо до Ямбол и могат да се облегнат на колегата ни hit-ko ( Христо), който има сервиз, а така също е и представител на марките Фиат/Ланча/Алфа за региона. ГСМ - 0888/515-974Това е сайта му:http://www.axm-auto.com/Свържи се с него и се консултирай, едва ли някой ще ти даде по-конкурентни цени за резервни части в региона от него!
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

А колко време мога да карам без дебитомер и лошо ли е за колата?
      Fiat Bravo 1,9JTD 105

Коментар

Bayatov написа:
        А колко време мога да карам без дебитомер и лошо ли е за колата?
        При всички положения колата трупа грешки поради липсата на дебитомер. Все пак това е уреда, който регулира количеството въздух, с което да се захранва двигателя. Сам си прецени колко време може да изкараш така.Аз ако бях на теб нямаше и ден да се колебая и щях да си го купя.Не си прави екперименти, за да не пишеш още нови негативни теми.Отиди при hit-ko в Ямбол.Сервизът му е на "Трите вятъра", до кафе "Хармония".

Коментар

Датчика отчита колко въздух е "глътнал" двигателя - НЕ го регулира.Относно като се махне (откачи) - колата харчи малко повече, върви малко по-малко (повече се забелязва зимата). Не можеш нищо да и направиш, защото си върви в точно определена диаграма, зададена в завода, така че спокойно няма да счупиш колата.Естествено, че е много по-добре с него - поради горните две причини.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Благодаря на всички за отговорите,но има и друго,което леко ме притеснява,а то е че при постоянно подържане на малко под 1500 оборота чувствам леко придърпване,на по-малко или повече изчезва,може ли това да е от липсата на дебитомер или е друго?
            Fiat Bravo 1,9JTD 105

Коментар

Съединител!? И не мен ми се е случвало 2-3 пъти на 3-та с 1200оборота.
              Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Относно дебитомерът,един приятел ми намери Bosh за 100лв. ,но някъде четох,че се гледат някакви номера и не знам дали ще стане...а и поставянето лесно,но трябва ли да се закача на компютър за допълнителни настройки?
                Fiat Bravo 1,9JTD 105

Коментар

Bayatov написа:
                  Относно дебитомерът,един приятел ми намери Bosh за 100лв. ,но някъде четох,че се гледат някакви номера и не знам дали ще стане...а и поставянето лесно,но трябва ли да се закача на компютър за допълнителни настройки?
                  Нов е около 160лв. Този за 100лв. да не е 2-ра употреба?Гледай парт номера
                  http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                  Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                  FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                  FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Dodo 155 написа:
                    Bayatov написа:
                    Как 100лв бре?Оригинален на Бош знам, че достига цена от порядъка на 500-600лв????Не знам какво му е толкова скъпото но за тази цена знам. Не казвам за някакви магазина, че ги продават "Бош" за 100лв, но примерно от Ауто+, където би трябвало да са официален вносител на Бош примерно знам, че достигат тази цена
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                      Dodo 155 написа:
                      Bayatov написа:
                      Как 100лв бре?Оригинален на Бош знам, че достига цена от порядъка на 500-600лв????Не знам какво му е толкова скъпото но за тази цена знам. Не казвам за някакви магазина, че ги продават "Бош" за 100лв, но примерно от Ауто+, където би трябвало да са официален вносител на Бош примерно знам, че достигат тази цена
                      В Ауто+ ми калкулираха цена точно 268лв за дебитомер за моята. Иначе Вантотрейд и над 600 ми обявиха, че и месец чакане за доставка
                      Fiat Marea 130JTD Weekend HLX

Коментар

Значи явно му е толкова цената.Може би само от вносителите е толкова висока цената. Защо? Той си е произведен от Бош естествено, но минава през резервна част за Фиат и от там вече знаем на къде отиваме. Това за мен е единственото логично обяснение.Друго, за което се сещам, че и тези от Ауто+ са произведени някъде в Турция, където я са "оригинални" я не са. Нищо против турските части нямам, но ако върху тях има само щампа "Бош" без необходимите качествени проверки, сглобки и т.н. отиваме явно на тази цена...
                        A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

При hit-ko дебитомер е около 140 лв.Да, не е Бош, но все пак си е нов.

Коментар

doofiat написа:
                            При него не е толкова Оригинален е около 290лв. и някакъв друг за около 220лв.Питах го защото и на мен най-вероятно ще ми се наложи да го сменям Това е цената за 1.9 JTD/80к.с.
                            http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                            Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                            FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                            FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Dodo 155 написа:
                              doofiat написа:
                              При него не е толкова Оригинален е около 290лв. и някакъв друг за около 220лв.Питах го защото и на мен най-вероятно ще ми се наложи да го сменям Това е цената за 1.9 JTD/80к.с.
                              Това е цена и за ТД 100.

Коментар

Working...
                              X