Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тракане при ниски обороти при Мареа 125TD

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #31
    Колеги,при мен също трака,но без да съм включил климатика.Не винаги - когато утихват оборотите или подам леко газ се чува претракване за малко.Много се чудих откъде е/тампон или нещо подобно/.Как мога да позная дали е тази шаиба?

    Коментар


      #32
      Колега не е нужно да се пуска климатика за да се установи дали е заминала демпферната ролка/шайба.Просто в топлото когато се пуска климатика се разбира най-лесно дали е заминала .Колега willow75bg за да видиш дали е тази шайба правиш следните упражнения .Взимаш крик вдигаш колата от лявата страна където са ремъците и сваляш гумата .След това сваляш пластмасовата кора за да се открият ремъците демпферната ролка се намира най-долу тоест тя е на коляновия вал една голяма с гумена сърцевина и 4 болта зад нея се намира една по-малка която се задвижва от ангренажния ремък . Няма как да се убърка . Огледай гумената сърцевина дали е напукана или скъсана побутни я леко на вътре на вън да видиш има ли луфтове . Ако е наранена се замисли да я сменяваш че стават сакатлъци и после джоба олеква . Провери си я сам и ако не си сигурен отскочи до някой на когото имаш доверие да ти я погледне . А смяната е елементарна отвива се обяжката изкарваш ремъка и развиваш болтовете сваляш старата след това слагаш новата завиваш болтовете и си ток и жица .Но първо погледни с колко НМ или Килограми се стягат болтовете . Да ти кажа само не съм много сигурен с торкс мисля че бяха но ако решиш да го правиш сам първо се снабди с инструмент и след това действай .Успех!.
      Marea Weekende TD100

      Коментар


        #33
        Мерси много колега,трябва най скоро да видя дали от нея идва проблема.

        Коментар


          #34
          карам такава мареа и имах придранкване заради обтяжния механизъмр,изчезна като го смених по други причини,та разбрах,че е от него.

          Коментар


            #35
            мареа 2,4тд

            здравеите и при мен го има този звук, дранчи като на ламарина или подобно.дразни ме много .та да питам докога може да се кара така и какви поражения може да има по нататак, ако е тази верига. . или др.???

            Коментар


              #36
              Колеги ... имах и аз този проблем ... пускам климатика ... и почва да трака на метал ... завъртам волана .. пак така... че започна да става страшно ... Докато дигнах капака при майстора и каза да бягам да си търся демпферна шайба че може и да не искарам още много. След разглобяването лично аз видях гумената сърцевина на шайбата ... която дотолкова се беше напукала, че липсваше 1/4 от гумата. Ако не се смени въпросната шайба ... при по силни вибрации на двигателя просто може да ритне ремъка и ремонта ще излезе повече от 300 лв за шайбата. Самата шайба струва между 120 и 420 лв като зависи от производителя! Сега гордо мога да кажа, че след смяната двигателя мърка ...
              Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

              Коментар


                #37
                ziias написа:
                Тракането на моята мареа, продължава както на ниски така и на високи обороти. Възможно ли е да е от рода на клапан или повдигач. Ако я кача на елкон , могат ли да ми кажат какъв е проблема.
                A дали не идва от маховика? Ако маховикът ти е демпферен, е възможно да се е прецакал. При алфите с 1.9 жтд двигател се случва понякога. Бая цифра е. Дано не е от него!
                _______
                146 JTD

                Коментар

                Working...
                X