Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Bravo 1.9JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Bravo 1.9JTD

Здравейте,мисля да се мятам на такова Bravo.Карал съм Bravo TD100 ,Golf-3TDI 90и110HP,Peugeot 306HDI-90HP все от този клас.Интересува ме как се държи(ускорява) Bravo 1.9JTD-105HP в сравнение с някоя от тези коли ,за да имам точна преценка при търсенето и пробването.Благодарство предварително.

Влез в Auto.ru и им виж характеристиките. Мисля, че Bravo-то има най-добра динамика.
    FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

голф3 TDI (това са крайните години с мотора като на голф4) е малко по бърз от jtd-то на браво и пуши (голфа) х пъти повече от неготова са мойте наблюдения,за другите само съм се возил

Коментар

Golf 4 1.9TDI 110hp е малко по-бърз от моето Bravo 1.9JTD 105hp, но в никакъв случай не е по-пъргав.
        Fiat BRAVO 1.9JTD 105hp 1999
        182B4.000

Коментар

Golf 3 TDi 110 в читаво състояние падна от моето Bravo JTD, същото се случи и с 306HDI, но Seat Ibiza 2001g. TDI ме би с 2 коли. Мойте наблюдения са, че Браво-то пуши повече спрямо Golf 3 TDi. TDi - "трака" повече от JTD. HDi работи по-меко спрямо JTD. П.С моето мнение е че абсолютно не си струва покупка на 3-ка TDI 110 97-ма за 6800-7000лева , при положение че за 6000 можеш да си купиш Bravo JTD 2000г.
          Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

nanio написа:
            Мойте наблюдения са, че Браво-то пуши повече спрямо Golf 3 TDi.
            Искам да кажа само една дума за пушенето - моето не пуши изобщо, само много малко като сменя от 3 на 4 и съм на 4500 оборота изпушва за една секунда. Друг е въпроса, че и динамиката нещо не е кой знае каква - от 0-100 около 13 сек. От друга страна съм виждал Алфа JTD, която пушеше доста. При кола на старо май всичко си е относително. Преценката на хората също. За мен може да върви много, а за друг да е много зле.
            FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

vsd написа:
              ...От друга страна съм виждал Алфа JTD, която пушеше доста. При кола на старо май всичко си е относително. Преценката на хората също. За мен може да върви много, а за друг да е много зле.
              Колата пуши много само, ако има някакъв чип или нещо не и е наред
              _______
              146 JTD

Коментар

trustworthy написа:
                Колата пуши много само, ако има някакъв чип или нещо не и е наред
                Малко не съм съгласен - пушенето идва най-вече от гадна нафта. Моята кола като я заредя от Лукойл не пуши, но заредя ли от някоя бензиностанция в моя град почва да пуши и не върви както трябва. Въпрос на късмет е да налееш хубава нафта.

Коментар

Пушекът си има цвят и той определя до голяма степен каква е причината за пушенето кажи какво точно разбираш под ’гадна нафта’!
                  _______
                  146 JTD

Коментар

Знам че по цвета на пушека се определя причината, за дизел считам че е нормално да пуши черно или греша? Под гадна нафта разбирам следното: пристига цистерна с нафта, източва се в резервоара на бензиностанция Х и се добавят подобрители от сорта на отработено масло.

Коментар

nanio написа:
                      Знам че по цвета на пушека се определя причината, за дизел считам че е нормално да пуши черно или греша? Под гадна нафта разбирам следното: пристига цистерна с нафта, източва се в резервоара на бензиностанция Х и се добавят подобрители от сорта на отработено масло.
                      Така е Всеки нафтов автомобил изпушва при форсаж.В зависимост от състоянието на цялата горивна система, пушека може да е малко, много или с друг цвят от черния.Турбо колите пушат повече от атмосферките А за порочната нафта не ми се говори Дай боже да доживея дните когато няма да ме притеснява къде да си зареждам колата
                      http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                      Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                      FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                      FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Dodo 155 написа:
                        nanio написа:
                        Така е Всеки нафтов автомобил изпушва при форсаж.В зависимост от състоянието на цялата горивна система, пушека може да е малко, много или с друг цвят от черния.Турбо колите пушат повече от атмосферките А за порочната нафта не ми се говори Дай боже да доживея дните когато няма да ме притеснява къде да си зареждам колата
                        Дали ще доживеем дните когато няма да има ментаци по бензиностанциите.Във тая връзка как се държат горивата като цени в България вече втори месец отсъствам и нямам наблюдение.Тук при нас е безплатно горивото.
                        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                          Dodo 155 написа:
                          nanio написа:
                          Дали ще доживеем дните когато няма да има ментаци по бензиностанциите.Във тая връзка как се държат горивата като цени в България вече втори месец отсъствам и нямам наблюдение.Тук при нас е безплатно горивото.
                          На сайта на ОМВ, отдолу, вървят цените на горивата.http://omv.bg/

Коментар

doofiat написа:
                            На сайта на ОМВ, отдолу, вървят цените на горивата.http://omv.bg/
                            На тия мошеници ако може да им се вярва...Миналата година предлагаха "страхотния", "пълен" с добавки СПРИНТ ДИЗЕЛ на цена 0,10лв./л. повече от Евро Дизел.Тази година решиха да са ларш и предлагат СПРИНТ ДИЗЕЛ на цена за обикновен, а ПРЕМИУМ ДИЗЕЛ с 0,10лв./л. по-скъп Тук възникват 2 въпроса:1. Какво сме зареждали миналата година?2. Каква е реалната цена за 1л. от прехваления СПРИНТ ДИЗЕЛ през 2006г. и 2007г.?Как ни правят на маймуни ...
                            http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                            Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                            FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                            FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Не е лошо горивото на OMV Dodo,на Пунтото ми когато съм сменял нафтовия филтър прашинка и капка вода не съм виждал в него.Карал съм изключително с OMV и през няколко зареждания съм наливал ЕКО-КИНИТРОН (вакарелската бензиностанция на ам "Тракия").
                              SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Working...
                              X