Здравейте,Все повече ми харесва fiat marea, но съм се замислил да купувам дизел.Какво ще кажете за дизелите на Fiat и по-скоро на тези от 96-98 г.Досега не съм карал дизел, нито пък фиат, но по вашите мнения разбирам, че са доста добри коли.Има няколко дизела на фиат и се интересувам също от разликата между JTD и TD. Знам, че JTD е common rail, но това достатъчно ли е за да ме накара да търся специално този двигател?Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дизелите на Fiat
Collapse
X
-
Малко е да се каже, че дизелите на ФИАТ са добри! Те са страхотни - аз лично не се сещам за друг автопроизводител, чийто двигатели в целия диапазон да са толкова добри. JTD е препоръчителен пред TD. Двигателите се характеризират с добра еластичност и нисък разход на гориво, съпроводено с относително евтина подръжка и без съществени проблеми присъщи на други дизели.Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
D. Stanev написа:Малко е да се каже, че дизелите на ФИАТ са добри! Те са страхотни - аз лично не се сещам за друг автопроизводител, чийто двигатели в целия диапазон да са толкова добри. JTD е препоръчителен пред TD. Двигателите се характеризират с добра еластичност и нисък разход на гориво, съпроводено с относително евтина подръжка и без съществени проблеми присъщи на други дизели.Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
nsn написа:колкото си прав толкова си и грешен(жтд-то и при най-малкия дефект/износване на части от горивната система при яко настъпване гасне което е убийствено в ситуация когато изпреварваш и идва кола срещу тебе а при 15годишен дизел няма как всичко да му е наред)докато при другите дизели това го нямаНай-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
D. Stanev написа:п.с. има ли смисъл да давам примери с нечовешки цени на дюзи, случаи на родили мотори, скъсани колянови валове, картери пълни с нафта и пр. ХАРАКТЕРНИ дефекти за дизели на други производители?!
Коментар
-
на всички мотори дават гаранция около 200 000км за дюзите.след тава колкото издържи толкова.иначе моторите на фиат са по-напред в технологиите от всички останали.това се дължи на това че отдавна ги разработват тези мотори.на опел инсигния и вграждат дизелов мотор около 230кс(ако не греша)със среден разход около 5,5 л.е напред са си жабарите в технологиите на дизелови мотори
Коментар
-
ivel написа:на всички мотори дават гаранция около 200 000км за дюзите.след тава колкото издържи толкова.иначе моторите на фиат са по-напред в технологиите от всички останали.това се дължи на това че отдавна ги разработват тези мотори.на опел инсигния и вграждат дизелов мотор около 230кс(ако не греша)със среден разход около 5,5 л.е напред са си жабарите в технологиите на дизелови моториA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар