Здравейте отново! Направи ми впечатление, че като превклучвам от 3-та на 4-та в по-високи обороти над 2 500,ми изкарва дим отзад и мирише на нафта. Мисля , че цветът на дима е черен. Нормално ли е? Иначе на място като я държа на високи се държи добре и не дими!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо пуши при превключване
Collapse
X
-
Re: Защо пуши при превклучване
Ka3BaM написа:Здравейте отново! Направи ми впечатление, че като превклучвам от 3-та на 4-та в по-високи обороти над 2 500,ми изкарва дим отзад и мирише на нафта. Мисля , че цветът на дима е черен. Нормално ли е? Иначе на място като я държа на високи се държи добре и не дими!Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
Re: Защо пуши при превключване
незнам защо ти прави така обаче мисля че е от нафтата.Когато докарах Фичо го гледах и непушеше изобщо и при рязко и при нормално подаване на газ е сега един приятел ми вика я и дай малко газ дадох и какво да видя пуши черно вярно е почти се вижда мн малко е но пуши направо незнам какво да правя да сипвах нафта от тираджите да не ме е яд обаче аз сипвам само на ЛукОйл и по някой път на Shell.Fiat Punto 2 1.9 Jtd HLX 2001 год. (inlove)
Vw Golf III Cabrio 1.9 TDI 1996 год.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=146239
Коментар
-
Добре значи да не се притеснявам. Нали много съм си вманиячен-педант и се си мисля най лошото. Не знам дали е тук мястото, но искам да попитам и за турбото. Един приятел има Брава със същия двигател и ми се струва че работи по-безшумно и от моята. Моето Браво ми издава един шум.... не знам как да го опиша, като свистене. Или по-точно като се едно стар касетофон без филер, как прави като се подава.Мисля,че е от турбото, но шумът е приятен не е дразнещ. Дано всичко да е до педантизъмът и вманиячеността ми !
Коментар
-
Абсолютно нормално е да припушва черно при превключване Дори и нова кола го прави с всякаква нафта Истина е, че някои нафти "пушат" повече, но разликата е малка.Лукойлската пуши, но с нея мотора е най-безшумен и работи много мекоhttp://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар