Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дизелово гориво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз си зареждам на Лукоил....преди слагах от тая по- скьпата на ОМВ не усещам никьква разлика в автомобила с изкючение ,че пуши повече... не мога да си обясня защо?

Коментар

Ето и едни абсолютно независими тестове.Темата е подбрана от колегата pr_00f, който е измъкнал темата от офроуд феновете...http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...=46576&page=11
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
        Ето и едни абсолютно независими тестове.Темата е подбрана от колегата pr_00f, който е измъкнал темата от офроуд феновете...http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...=46576&page=11
        Доста добри тестове и разяснения към тях....
        Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
        Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Колеги, струва ми се голяма част от бензиностанциите работят на принципа на франчайза (ползват името на голяма верига - Шел, ОМВ, за което си плащат), но имат различни собственици. Затова не е чудно, че в едно ОМВ горивото е добро, а в друго - не. Просто различните собственици на бензинджииниците могат да поддържат различно качество. Тоест мисля, че има разлика от бензиностанция на бензиностанция, а не толкова от една търговска верига на друга.
          Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
          Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.

Коментар

Тук вдигам и двете ръце , и казвам да това е така,всеки се зарежда от където му е на сметка.

Коментар

ха-ха.... днес нещо се бях пошашавил и обърках екото с петрол... перфект ли не знам кво. те едни сини и двете, видях табела преди това,.... ще видим.....заредих до горе..... ех старост, нерадост!!!!!
              SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Току що се връщам и аз от бензиностанцията.По повод някой теми, за първи път в колата си наливам от бензиностанция различна от Лукойл!Налях 55 литра от ЕКО, за първите 8км разлика 0% - абсолютно нищо не се усеща да е различното.Докато я наливах определено й усетих различната миризма - 100% примес с бензин или производно на бензинова основа.До сега винаги сам съм си наливал до ръба на капачката и определено познавам миризмата на нафтата на Лукойл (типична дизелова миризма като на танковете в казармата или пък старите рейсове "Чавдар" ), и за това ми направи впечатление този изразен бензинов мирис. Даже този факт ме стресна и спрях да наливам и проследявам маркуча дали съм хванал правилния пистолет. Гледам черна дръжка, маркуч отиващ на името "Дизел". Поглеждам цената и тя 1.83 и се престраших след повторно проследяване от пистолета в ръката ми до колонката и продължих да наливам.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Nino написа:
                  ха-ха.... днес нещо се бях пошашавил и обърках екото с петрол... перфект ли не знам кво. те едни сини и двете, видях табела преди това,.... ще видим.....заредих до горе..... ех старост, нерадост!!!!!
                  Зависи от кой Петрол си заредил Аз зареждам само на Петрол (до София ленд) вече близо 2 години и нямам никакви забележки - количество, качество и т.н.Когато купих Пунто-то не смених горивния филтър, защото видимо беше почти нов. Така карах до преди близо месец, когато реших да го сменя. За мое голямо учудване, филтърът беше в много добро състояние и нямаше никакви утайки. Нафтата беше светло жълта, клоняща към бяла Явно специално тази бензиностанция има хубаво гориво до момента.
                  http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                  Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                  FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                  FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Имаше момент в продължение на около година зареждах ви палъра на шел,мислех си че е най-добрата за фиата,след това ми се наложи да пълна резервоара от Лукоил абсолютно никаква разлика.Мога само да ви кажа че съм слагал в резервоара каква ли не нафта,че дори и ’’газие’’ което ми казаха да го сложа на 20 - 30 л. гориво- един литър,за да ми разяде болкуцие по цедката и резервоара,аз сложих ’’газието’’ на 10л гориво- един литър и колата си тракаше все едно съм си сложил нафта от колонката.Веднъж бях тръгнал да изляза с колата и ми светеше лампичката за горивото и сложих за 10лв. от "Аванти" които са клон на ОМВ там ми сложили бензин вместо нафта,разбрах го на сутринта като палеше и гъснеше постоянно ,тогава и сложих за още 10 нафта и сичко си беше наред,така че каквото и да сложите в Бг всичко е болкук.
                    каквото е били,то е и сега,и каквото пак ще бъде вече е било...

Коментар

Dodo 155 написа:
                      Зависи от кой Петрол си заредил Аз зареждам само на Петрол (до София ленд) вече близо 2 години и нямам никакви забележки - количество, качество и т.н.Когато купих Пунто-то не смених горивния филтър, защото видимо беше почти нов. Така карах до преди близо месец, когато реших да го сменя. За мое голямо учудване, филтърът беше в много добро състояние и нямаше никакви утайки. Нафтата беше светло жълта, клоняща към бяла Явно специално тази бензиностанция има хубаво гориво до момента.
                      Точно от същия... преди него има табела ECO... и аз видял недовидял спрях там...!!! Имах половин резервоар от OMV ...та да видим!
                      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Когато купих Фиата-заедно с регистрацията във форума-зареждах на ОМВ. От Юни-на Лукойл. Не виждам разлика в разхода или динамиката на колата.
                        Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

dobrujanetza написа:
                          Когато купих Фиата-заедно с регистрацията във форума-зареждах на ОМВ. От Юни-на Лукойл. Не виждам разлика в разхода или динамиката на колата.
                          Аз също, но доколкото знам дизела от ОМВ е най-качествениq, в частност Premium Diesel.

Коментар

Преди 2-3 години си зареждах само на ОМВ и бях доста доволен от горивата (всичките) От 3 години до нас има Лукойл и зареждам предимно от тях. Пробвал съм на Екото 100-те октана и бях много доволен (чувам, че всички горива са им качествени) От Ромпетрол също съм доволен, днес отново заредих от тях за да видя дали ще има някаква разлика между ОМВ, Лукойл и Ромпетрол. П.С От ОМВ-то също забелязвам, че наистина почна да пуши доста, преди изпушваше за малко като я нагазя и в момент на включване на турбото, сега както и пипна газта и пуши

Коментар

ГОРИВЕН ФИЛТЪР ЗА ЖТД

Може ли някой да каже,как се сменя горивния филтър на браво жтд.И ако може да има снимки.БЛАГОДАРЯ МНОГООО,ПРЕДВАРИТЕЛНОООО :D :D :D :D :D :D :D :D
                              Bravo 2.0 Multijet 165 2009

Коментар

Избрал си изключително неподходящо място за въпроса! Сменя се като развиеш стария, и навиеш новия. Като всеки друг филтър.

Коментар

Working...
                                X