Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инструкции за подмяна на подгревни свещи-FIAT Marea TD75/100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Така... наскоро и аз извърших упражнението. Мога да споделя, къде съм срещнал трудности. Първо! Не започвайте да вършите, каквото и да е без да имате 12 и 7 вложки къси и удължени, както и къси и по-дълги рамена за гедоре и поне една разчупена връзка! Бих добавил и 13-ка и 10-ка вложки, които ще са ви необходими за развиване на масления сепаратор (или, каквото е онази черна пластмасова кутия), ЕГР клапана и горивния филтър с основата без да се откача от маркучите, само от стойката. За да се свали пластмасовата кутия отвивате двете гайки отгоре (десетки) и трета отдолу, която се достига с не много зор след, като се махне филтъра с основата. След това избутвате кутията назад зад жилото на газта. Отвивате металната стойка пред ЕГР клапана, както и неговите шпилки (13-ки). Не е нужно да го откачате целия, достатъчно е да го мръднете малко надясно. Нямам идея в, какъв ред са цилиндрите, но сега ги наричам първи най-левият и четвърти най-десният погледнато откъм бронята Най-гаден е достъпа до първи и втори цилиндър, защото там е помпата и няма, както да откачите за да ви е лесно за работа. Нямате достъп с пръсти го стърчащите свещи и се действа много внимателно! За да не ви изпопадат гайките слагайки ги в накрайника на гедорето може да им навиете малко парче изолирбанд. При трети цилиндър се откача маркуча за картерните газове от блока с клапаните, защото минава точно над свещта. Лесно е, само отвъртате скобата и го изтегляте нагоре! При него и четвъртия е супер лесно след, като сте откачили джаджите описани по-горе. Дори имате достъп с пръсти до гайките. На една от старите ми свещи се отчупи шпилката заедно с гайката за кабела. На друга пак малката гайка превърташе заедно с кабела и се оказа, че цялата камбанка с шпилката, която е нахлузена на свещта превърта. Тази свещ я бях сменял във Вантотрейд и явно са я понатегнали при монтажа и е превъртяла още тогава. Тя е Шампион, останалите три Беру, явно оригинални. Десет години-добра служба! Две от тях все още работят. Това е, дано написаното да е било от полза на някого.Това е допълнение към темата на колегата с илюстрациите, но с описани специфичности при ТД100!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

смяна термостат мареа 1.9 jtd 105 к.с.

Колеги, някой може ли да ми даде съвет как се сменя термостата на Мареата?? Аз даже и незнам къде се намира самият термостат.... Имам и още един проблем : във форума намерих смяна на подгревни свещи за Мареа TD 75/100, но не и за моята. Моля ако някой е сменял свещите да пусне снимки или поне да обясни как се сменят...Може ли някой да каже поне параметрите на свщите - резба, дебелина и т.н.Птедварително благодаря!

Коментар

Re: смяна термостат мареа 1.9 jtd 105 к.с.

anko82 написа:
        Колеги, някой може ли да ми даде съвет как се сменя термостата на Мареата?? Аз даже и незнам къде се намира самият термостат.... Имам и още един проблем : във форума намерих смяна на подгревни свещи за Мареа TD 75/100, но не и за моята. Моля ако някой е сменял свещите да пусне снимки или поне да обясни как се сменят...Може ли някой да каже поне параметрите на свщите - резба, дебелина и т.н.Птедварително благодаря!
        А твоята защо не написа каква е?
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Всички теми трябва да изглеждат така

Коментар

Working...
          X